238582455

Australië - Arkaba in de Flinders Ranges

Een goed stuk in de outback ten noorden van Adelaide ligt de ruwe Flinders Ranges, een bergplateau waarin de vulkanische activiteit zelfs voor een leek valt te ontwaren. Verborgen in de heuvels rondom ligt Arkaba. Tot voor enkele jaren een working sheep farm.

De laatste schapen werden enkele jaren terug afgevoerd, het accent ligt nu volledig op natuurherstel- en behoud. Na twee eeuwen extensieve veeteelt laat dat herstel zich letterlijk aanschouwen. Geweldig intrigerend. En het brood komt hier nu op de plank dankzij een van de beste kleinschalige lodges in Australië, en de hieraan verbonden beroemde Arkaba Walk.

De Arkaba Homestead Lodge is kleinschalige luxe. 8 lage kamers in de voormalige boerderij. Een handvol toegewijde, zeer persoonlijke staff, Australische stijl. Overheerlijke maaltijden, van het ontbijt tot het diner, door de chef in de open keuken terwijl je kijkt bereidt. Een selectie van de fijnste wijnen, je verblijft hier all-in.

GM Brendon Bevan’s Zuid-Afrikaanse geest heeft zich met verve weten te integreren in deze Australische outback. Zijn gevatte persoonlijkheid en passie voor ruwe, uitgestrekte natuur maken hem tot de perfecte gastheer. Samen met zijn team doopt hij je onder in een bad met de Australische spirit.

Wandelen

De 4-daagse Arkaba Walk is een van de beroemde Great Walks of Australia. Schitterende natuur, glorieus camperen. Informeer ernaar!

Praktisch

Beste reistijd voor dit deel van Australië is maart tot oktober. Blijf minstens drie nachten. Combineer heen- of terugweg naar Arkaba met een nacht stopover en exploratie van de Clare en Barossa wijnvallei. Wil je lange rijtijden vermijden, dan is er een airstrip voor privé charters vlakbij. Van hieruit ook  scenic flights over de Flinders Ranges.

Er is iets met Australië. Is het de ruimte, is het de natuur, zijn het de bizarre dieren of de uitermate joviale mensen. Je zal het zelf moeten ontdekken. Australië is geen vergane glorie, het is ‘glory to be’.

 

 

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Wiet Proesmans       03/331.33.30       wiet@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Australië - Maria Island Walk

Australië    2017   

Net  buiten de oostkust van Tasmanië ligt het mooie Maria Island.  Dit spectaculaire eiland ademt niet alleen rust, het is bovendien uniek door de combinatie van haar natuurlijke schoonheid en zeldzame fauna en flora. Naast deze spectaculaire landschappen maak je ook kennis met talrijke getuigenissen uit de geschiedenis door o.a. het bezoek aan de historische nederzetting Darlington.

Vier dagen lang wandel...

Nieuw-Zeeland - Hollyford track

Nieuw-Zeeland    2017

De spectaculaire en afgelegen Hollyford Valley is gelegen in het Fiordland National Park op het Zuidereiland. Het Fiordland National Park is het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland. Naast een overweldigende wildernis herbergt deze vallei een rijke geschiedenis.

Gedurende 3 dagen ga je op pad met een kleine groep en een ervaren lokale gids die je laat kennismaken met de diversiteit van...

Australië - Kakadoo NP vanuit Bamurru Plains

Australië    2017   Wiet Proesmans

“At Bamurru Plains you are not just a spectator where you simply take photos of a magnificent landscape. Guests get to touch, smell, visualize and hear the stories of the environment so that they can take away knowledge as well.” – John Cooper, manager & guide

Bamurru Plains is een van de top ervaringen tijdens een rondreis door Noord-Australië. De lodge ligt...

close
close