Australië - Op de fiets door Melbourne en Sydney

Australië Wiet Proesmans

Melbourne of Sydney op een originele manier ontdekken, kan dankzij de Humble Vintage, een slim initiatief dat ouderwets fietsenverhuur een andere dimensie geeft.

Geen saaie of uniforme stadsfietsen maar vintage bikes uit de jaren 1980 die er erg retro en sexy uitzien. Alle fietsen kregen wel een complete update en zien er net iets stijvoller uit. Nieuwe remmen, banden, een degelijke fietsbel….

Matt Hurst, de jonge Australiër en eigenaar, werkt ook met een vernuftig oppiksysteem: in Melbourne heeft hij drie locaties in bars en winkels waar de fietsen kunnen worden opgepikt. Met verplichte helm, slot, mandje en fietslichtjes incluis. Deze locaties werden slim uitgekozen: ze liggen in hippe buurten, worden door gelijkgezinden die Mat kent, gerund en geven onmiddellijk een goeie introductie tot een ander en erg cool Melbourne.

Matt gaat nog een stapje verder door zelf een gratis krantje te ontwerpen met zijn favoriete adressen en plaatsen. Een nieuwe route wordt om de zoveel maanden uitgestippeld zodat de biker op zijn doodse gemak de hipste adresjes van de stad kan verkennen. Want niemand wil zich toerist in een stad voelen, zeker niet op de fiets.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Australië - Maria Island Walk

Australië    2017   

Net  buiten de oostkust van Tasmanië ligt het mooie Maria Island.  Dit spectaculaire eiland ademt niet alleen rust, het is bovendien uniek door de combinatie van haar natuurlijke schoonheid en zeldzame fauna en flora. Naast deze spectaculaire landschappen maak je ook kennis met talrijke getuigenissen uit de geschiedenis door o.a. het bezoek aan de historische nederzetting Darlington.

Vier dagen lang wandel...

Australië - Arkaba in de Flinders Ranges

Australië    2017

Een goed stuk in de outback ten noorden van Adelaide ligt de ruwe Flinders Ranges, een bergplateau waarin de vulkanische activiteit zelfs voor een leek valt te ontwaren. Verborgen in de heuvels rondom ligt Arkaba. Tot voor enkele jaren een working sheep farm.

De laatste schapen werden enkele jaren terug afgevoerd, het accent ligt nu volledig op natuurherstel- en behoud. Na...

Nieuw-Zeeland - Hollyford track

Nieuw-Zeeland    2017   

De spectaculaire en afgelegen Hollyford Valley is gelegen in het Fiordland National Park op het Zuidereiland. Het Fiordland National Park is het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland. Naast een overweldigende wildernis herbergt deze vallei een rijke geschiedenis.

Gedurende 3 dagen ga je op pad met een kleine groep en een ervaren lokale gids die je laat kennismaken met de diversiteit van...

close
close