Australië - Op de fiets door Melbourne en Sydney

Australië Wiet Proesmans

Melbourne of Sydney op een originele manier ontdekken, kan dankzij de Humble Vintage, een slim initiatief dat ouderwets fietsenverhuur een andere dimensie geeft.

Geen saaie of uniforme stadsfietsen maar vintage bikes uit de jaren 1980 die er erg retro en sexy uitzien. Alle fietsen kregen wel een complete update en zien er net iets stijvoller uit. Nieuwe remmen, banden, een degelijke fietsbel….

Matt Hurst, de jonge Australiër en eigenaar, werkt ook met een vernuftig oppiksysteem: in Melbourne heeft hij drie locaties in bars en winkels waar de fietsen kunnen worden opgepikt. Met verplichte helm, slot, mandje en fietslichtjes incluis. Deze locaties werden slim uitgekozen: ze liggen in hippe buurten, worden door gelijkgezinden die Mat kent, gerund en geven onmiddellijk een goeie introductie tot een ander en erg cool Melbourne.

Matt gaat nog een stapje verder door zelf een gratis krantje te ontwerpen met zijn favoriete adressen en plaatsen. Een nieuwe route wordt om de zoveel maanden uitgestippeld zodat de biker op zijn doodse gemak de hipste adresjes van de stad kan verkennen. Want niemand wil zich toerist in een stad voelen, zeker niet op de fiets.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Australië - Kakadoo NP vanuit Bamurru Plains

Australië    2017   Wiet Proesmans

“At Bamurru Plains you are not just a spectator where you simply take photos of a magnificent landscape. Guests get to touch, smell, visualize and hear the stories of the environment so that they can take away knowledge as well.” – John Cooper, manager & guide

Bamurru Plains is een van de top ervaringen tijdens een rondreis door Noord-Australië. De lodge ligt...

Frans Polynesië - Moorea, een stukje paradijs in de Stille Oceaan

Frans Polynesië    2017

Al weken miezerig weer in België, je zou voor minder wegdromen. Vandaag brengt dat wegdromen me bij een klein paradijs waar ik exact een jaar geleden was: Moorea.

Moo-wat? Een eiland in het midden van de Stille Oceaan, behorend tot Frans-Polynesië. Wellicht beter bekend is grote broer Tahiti. De perfecte stop voor onze vlucht tussen Nieuw-Zeeland en Chili. Beetje wild idee...

Australië - 18-daagse huwelijksreis

Australië    2017   Wiet Proesmans

• 18 daagse gevarieerde huwelijksreis in kleinschalige top lodges
• Australische safari in het Kakadu National Park
• Geniet nog na met zon, zee, strand op Lord Howe Island

Het is een hele eer dat je ons jouw huwelijksreis toevertrouwt. Daarom bedachten we een bijzondere mix van enkele Australische top locaties. Je start met onverwachte tropische natuur en wildlife in de Bamurru Plains....

close
close