Cambodja - Opwinding en cultuur

Cambodja Jozefien Heyse

• 15-daagse culturele, sportieve & actieve rondreis
• Privé transfers en begeleiding van een Engelstalige gids
• Angkor Wat, laid-back binnenland en koninklijk strand

Cambodja is een prachtig land, met een weelderige groene natuur en een rijke culturele geschiedenis. Door zijn geografische ligging tussen Thailand en Vietnam was het land in de oude en meer recente geschiedenis dikwijls speelbal in wrede, bloedige conflicten. Sinds de jaren ’80 is de vrede echter hersteld en herleeft het land. Uiteraard zijn de tempels van de Angkor vlakte een reden op zich om naar Cambodja te reizen, maar de laid-back atmosfeer van het binnenland, de snelle ontwikkeling van de hoofdstad Phnom Penh en toffe nieuwe accommodaties in het zuiden aan het strand of op de eilanden voor de kust, maken een uitgebreidere reis naar Cambodja absoluut de moeite.

 

Dag 1/ Brussel – Bangkok

Vlucht vanuit Brussel naar Bangkok met Thai Airways, waar je de volgende ochtend aankomt.

 

Dag 2/ Bangkok – Siem Reap

Aansluitende vlucht van Bangkok naar Siem Reap. Na een korte verfrissing trek je in de namiddag met de gids naar de wereldberoemde site van de Angkor Wat Tempel.

 

Dag 3/ Siem Reap

Na het ontbijt maak je een tocht per Vespa doorheen de bossen van Angkor. Je gids is Akim, dochter van de abt van Angkor Wat. Doel van je vespatour is de West Mebong tempel, midden in een meer. Na de lunch, trek je per tuktuk op verkenning in de mooiste van de uitgestrekte tempelvlakte. Bezoek aan Angkor Thom, Bayon, en Ta Prohm. Na het diner kan je genieten van de Phare Ponle Sepak dans- en acrobatievoorstelling, het resultaat van een bewonderingswaardig NGO project met kinderen uit de (vergeten) vluchtelingenkampen.

 

Dag 4/ Siem Reap

Per microlight vliegtuigje maak je een spectaculaire vlucht over de Roluos tempels of over het Tonle Sap meer. Namiddag ter vrije besteding, wagen met gids ter beschikking. ’s Avonds uitgebreide streetfood tour, daar waar de locals hun lekkers halen.  

 

Dag 5/ Siem Reap – Battambang 

Ochtend ter vrije besteding. Transfer naar Battambang, met lunchstop en route. Battambang is een oud, laid-back stadje, waar het Cambodjaans leven zijn gangetje gaat. Vrije namiddag.

 

Dag 6/ Battambang 

Je gids neemt je vandaag mee te voet, per boot en per fiets om het plattelandsleven rond de Sangke rivier, net buiten Battambang te verkennen. Het stadje huisvest nog enkele mooie oud-koloniale gebouwen uit de Franse tijd. Bezoek aan de markt en gebed met de monniken van de lokale Thaise tempel. Na de middag rit met de bamboetrein, dwars door de rijstvelden. Rond de dag af met een bezoek aan Phnom Sampeau en de ‘killing caves’, sereniteit en de herinneringen van een gruwelijk recent verleden gaan hier hand in hand.

 

Dag 7/ Battambang – Phnom Penh
Transfer naar de hoofdstad Phnom Penh. Onderweg maak je een toffe stop in Kampong Chhnang, een traditioneel pottenbakkersdorp, en in Oudong, de voormalige hoofdstad van het land. Aankomst in de late namiddag.

 

Dag 8/ Phnom Penh
Per cyclo neemt de gids je mee langs het Koninklijk Paleis en het Natinonaal Museum.  Je luncht in een heerlijk lokaal restaurantje. De namiddag is gewijd aan de donkere pagina’s in Cambodja’s recente verleden, met een bezoek aan het Tuol Sleng Genocidemuseum. Bekomen van deze dag kan je in ‘The Mansion’, een oud koloniaal gebouw dat werd omgedoopt in een ‘night bar’. Op gezette dagen kan je hier ook genieten van oude zwartwit films.

 

Dag 9/ Phnom Penh – Koh Kong
Transfer per privéwagen en ferry naar Koh Kong. In de namiddag trek je per kajak op verkenning. De subtropische natuur langs de rivieroevers herbergt prachtige vlinders en vogels.

 

Dag 10/ Koh Kong 
Deze voormiddag maak je een boottocht naar de Tatai watervallen. Onderweg maak je kennis met het leven langs de oevers, je bezoekt enkele kleine dorpjes. Picknick lunch aan de watervallen. In de namiddag heb je vrije tijd om de omgeving verder per kajak te verkennen, of te genieten van je drijvende lodge of waarom niet … een hengel uit te werpen vanaf je terras.

 

Dag 11/ Koh Kong – Sihanoukville

Privé transfer naar Sihanoukville. Rest van de dag ter vrije besteding

 

Dag 12/ Nationaal Park Ream

Dit nationale marinepark aan de Golf van Thailand herbergt tal van verschillende fauna & flora, van dikke jungle tot mangrovewouden. Je vindt er ontelbare watervogels, apensoorten en ook de bijzondere pangolin. De excursie is niet privé, maar wel absoluut de moeite. Rest van de dag ter vrije besteding.

 

Dag 13/ Drie eilanden tour

Vandaag verken je drie eilandjes voor de kust. Het is er heerlijk te snorkelen vanaf goudgele stranden. Terug in Sihanoukville tegen de vooravond.

 

Dag 14/ Sihanoukville – Phnom Penh – Bangkok

Na het ontbijt heb je een transfer naar Phnom Penh. Met de avondvlucht vlieg je naar Bangkok, en aansluitend door naar Brussel.

 

Dag 15/ Bangkok – Brussel

Vannacht vlieg je van Bangkok naar Brussel
 

 

Richtprijs per persoon vanaf: EUR 2.685,00 in een 2-persoonskamer
 

Inbegrepen :

  • Privé transfers
  • Overnachtingen in boetiekhotels, inclusief ontbijt
  • Toegangsgelden
  • Engelstalige privé gids


Niet inbegrepen:

  • Internationale vluchten met Thai Airways & Bangkok Airlines
  • Visum Cambodja
     

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Jozefien Heyse       056/60.58.58       jozefien@atlasreizen.be

close
close