Canada en USA - Camperverhuur tips voor beginners

Canada Patricia Speleers

* Reserveer vroeg!
Tarieven schommelen volgens vraag en aanbod. Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger.  Bovendien krijg je meestal allerlei interessante vroegboekvoordelen zoals gratis miles, kits, …. Het geld dat je hiermee uitspaart, kan je spenderen aan supertoffe excursies.

 

* Let erop wat in de prijs inbegrepen is en wat niet

Hou er rekening mee dat er achteraf meestal nog taxen, verzekeringen en andere bovenop de huurprijs kunnen komen. Dit is afhankelijk van verhuurder tot verhuurder. Vermijd frustraties achteraf en maak je een beeld van het totale kostenplaatje.

 

* Eerste overnachting

Voorzie voor de pick-up van je mobilhome steeds een of meerdere hotelovernachtingen ter plaatse.
Het is niet toegestaan  om onmiddellijk na de lange intercontinentale vlucht  een mobilhome op te pikken.

 

*Campings vooraf reserveren hoeft niet, maar ...

Rondreizen met een camper biedt je een enorme vrijheid.  Je bepaalt volledig zelf je route en de plaats waar je overnacht.
Sommige nationale parken hebben heel toffe campings die centraal  in het park gelegen zijn.
In het hoogseizoen (juli-augustus) kan  het hier echter  vrij druk zijn en is het  soms moeilijk om nog een kampeerplaats te vinden.
Het is dan ook  aan te bevelen om hier op voorhand te reserveren.

 

* Voor- en naseizoen

Prille lente , Indian Summer …. Alle seizoenen hebben wel hun charme  en niets is leuker dan  buiten het hoogseizoen de prachtige natuur van de USA en Canda te ontdekken. Hou er wel rekening mee dat bepaalde campings sluiten in voor- en  naseizoen of dat er in het voorjaar en het  late najaar sommige wegen of bergpassen gesloten kunnen zijn door sneeuwval  of  andere slechte weersomstandigheden. 
Een goede planning vermijd onnodige omwegen !

 

* Vergeet het tafelkleed niet !

Als ervaringsdeskundige geven wij bij boeking van je mobilhome uitgebreide tips voor onderweg mee.  Gaande van praktische zaken i.v.m. bagage, winkelen onderweg, … tot tips over mogelijke routes.

 

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Canada - Vancouver, Canada's capital of cool

Canada    2018   Patricia Speleers

Vancouver. Aan de linkerkant een van de grootste, stedelijke groenzones in de wereld. Daarachter ontelbare met sneeuw bedekte bergtoppen. Rechts de stad zelf. En ertussen niks anders dan water.

Op straat hoor je een mengelmoes van talen en accenten en merk je een uniek pallet van huidskleuren en stijlen. Vancouver, gelegen langs de westkust van Canada, is multicultureel en is daar...

Verenigde Staten - Yellowstone, koningin van de nationale parken

Verenigde Staten    2018

Voor wie houdt van overweldigende natuur is een bezoek aan het oudste nationaal park van de States een must. In het land van bizons, elanden en grizzlyberen ontdek je de helft van alle geothermische verschijnselen die onze aarde rijk is. Spectaculaire berglandschappen worden afgewisseld met pruttelende modderpoelen, felgekleurde waterbronnen en geisers vormen een prachtig natuurdecor.

Op ‘The Old Faithful’ kan je de...

Canada - Fotografiereis naar de Magdalena-eilanden

Canada    2018   Céline Beels

• Unieke fotografiereis begeleid door natuurfotograaf
• Per helikopter op zoek naar zeehondenjongen
• Spectaculaire eindeloze sneeuwlandschappen
• Kleinschalige internationale groep


De Magdalena-eilanden in Oost-Canada zijn een kleine eilandengroep in de Saint Lawrencebaai. Ze kennen een bijzonder hard klimaat: tropisch in de zomer en arctisch in de winter.

Begin februari komt het pakijs uit het hoge noorden in zuidelijke richting gedreven. Met dit pakijs komen...

close
close