Ecuador - Waarom Mashpi Lodge zo uniek is

In 2001 kocht Roque Sevilla, orchideeënliefhebber en voormalig burgemeester van Quito, een grote strook tropisch nevelwoud in het Ecuadoraanse Chocó. Zijn missie: een privéreservaat met oog op natuurbehoud en duurzaam ecotoerisme. Sevilla bouwde Mashpi lodge, op het terrein van een ter ziele gegane zagerij, en zorgde ervoor dat tijdens de bouw niet één boom werd geveld. Alle materialen werden aangebracht via bestaande rooiwegen en ter plaatse geassembleerd. Hij trainde lokale mensen -voormalige houthakkers- als lodge personeel en hielp zo de gemeenschap bij de overgang van een inkomen op basis van ontbossing naar conservatie.

De lodge ligt op een kleine 3u rijden van Quito. Panorama ramen zorgen voor een adembenemend uitzicht op de beboste bergen. Tijdens je verblijf zijn alle excursies en natuurwandelingen inbegrepen, onder begeleiding van naturalisten en wetenschappers. Je trekt de jungle in op zoek naar zeldzame vlinders en endemische vogelsoorten, koelt af tijdens een duik in natuurlijke zwempoelen aan de voet van een waterval en vliegt hoog boven het bladerdek in de Dragonfly gondola.

’s Avonds ga je op ontdekkingstocht door de diverse regio's van Ecuador. De chef-koks van Mashpi laten zich inspireren door de diversiteit van de Ecuadoraanse ingrediënten. Ze maken optimaal gebruik van de lodge locatie tussen de kust en de Andes en bieden het beste van beide werelden.

Tijdens een verblijf in Mashpi Lodge ervaar je zelf waarom National Geographic Mashpi lodge uitriep tot een van de ‘Unique Lodges of the World’. Contacteer ons om Mashpi Lodge in je Ecuador rondreis op te nemen.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Céline Beels       056/60.58.58       celine@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Peru - Het ongekende noorden

Peru    2020   Bert Uyttenbroeck

• Berglandschappen, gletsjermeren, beroemde trekkings en UNESCO Werelderfgoed in de Cordillera Blanca
• De Moche tempels en Adobe paleizen van Trujillo
• Het precolumbiaanse fort Kuelap in Leymebamba, het nevelwoud en de sarcofagen van Karajia

Peru heeft zoveel meer te bieden dan zijn klassiekers Machu Picchu, Urubamba en Titicaca. Het veel minder bekende noorden is nog waarlijk ongekend. Je vindt er een combinatie...

Nicaragua - Onterecht onbemind

 Andere... (Latijns-Amerika & Caraiben)    2019

Nicaragua is een ongerepte parel, bezaaid met glinsterende meren, actieve vulkanen, prachtige stranden, dichte jungle en koloniale postkaartstadjes. Internationale media focusten uitvoerig op de recente politieke problemen. Hierdoor stond het land helaas in een onverdiend negatief daglicht. Nochtans is dit prachtige stukje Latijns-Amerika het veiligste land in de volledige regio!

Zoals het Atlas Reizen betaamt houden we zelf graag de vinger aan de pols. Als pioniers gaan...

Ecuador - Blij weerzien met de Galapagos

Ecuador    2019   Céline Beels

De Galapagos, een ‘once in a lifetime’ ervaring!? Als reisontwerper had ik het geluk er voor de tweede keer op verkenning te trekken. Het werd een fantastisch weerzien met Moeder Natuur. Wandelen op onbewoonde eilanden, vogels op amper enkele meters afstand, schildpadden die boven het wateroppervlak naar water komen happen, pelikanen die zich als torpedo’s in het water storten op zoek...

close
close