Frans Polynesië - Four Seasons Bora Bora, luxe op paaltjes

Frans Polynesië Céline Beels

Hoe geraak je het verst weg, letterlijk en figuurlijk, van je dagdagelijkse leven? Reis naar Bora Bora en check in het ultra-luxueuze Four Seasons Resort. Welkom op het paradijselijk einde van de wereld.

Aan de minuscule luchthaven van Bora Bora drijft een collectie van gedateerde, trieste en luidruchtige motorbootjes naast elkaar. Ze liggen te wachten op de vliegtuigen die over de groenblauwe lagune van Bora Bora landen om daarna de toekomende gasten naar hun resort te brengen. Wat verder weg, ligt een parel van een glimmende boot. Gelakt hout, wit leder, glanzend chroom,...Je zou wel denken dat James Bond wordt verwacht.

“La Orana..., Bienvenue au Bora Bora, we brengen u in tien minuten naar het Four Seasons Resort. Geniet u ondertussen van het voorbijglijdende landschap van de lagune en relax!”. Dit is de ultieme VIP-service waar iedereen van droomt. Zeker als je weet dat de meeste reizigers die naar Frans-Polynesie afreizen een aardige cent betalen om hier te geraken en te logeren. Het nieuwste, mooiste en meest dromerige hotel van Frans-Polynesië, dat in september zijn deuren opendeed, is het Four Seasons Resort. Dit is het ultieme paradijs waar extreem genieten bijna verplicht is. 


Vliegende vissen en celebraties op jetski’s
De locatie van het Four Seasons Resort zegt genoeg: het is gelegen op een privé-motu die deel uitmaakt van een 40 kilometer lange ring van koraal die Bora Bora omsluit. Langs de ene kant beukt de diepblauwe Pacific hard in op het fragiele koraal van de motu en langs de andere kant heeft de lagune van Bora Bora de allures van een enorm, kristalhelder zwembad. Het uitzicht op zijn altijdgroene vulkaan die bij zonsondergang de protagonist van het schouwspel wordt, maakt het picture-perfect plaatje af.

In de lagune ligt een parelsnoer van over-water bungalows waar elke paradijsliefhebber van droomt. De bungalows zijn minivilla’s op palen waar het lauwe lagunewater onder door kabbelt en de vliegende vissen in glinsterende scholen uit het water springen. Vanaf je eigen terras heb je uitzicht over het transparante water en in de verte het eiland Bora Bora met Mount Otemanu op de achtergrond. Houten trappen leiden naar een dek met douche vanwaar je kunt gaan snorkelen met je eigen duikbril en snorkel, voorzien in de villa. Tijdens ons verblijf scheren nu en dan enkele, acrobatische jetskiërs voorbij die gefilmd worden. In het resort naast de Four Seasons wordt  “Couples Retreat”, een toekomstige Hollywood blockbuster, gedraaid met Vince Vaughn en Charlotte uit de serie “Sex in the City”. Straks wordt Tahiti nog meer de droombestemming van menige reizigers. De villa met plunge pool is een pareltje: er is een enorm Corian bad voor twee personen met een groot schuifraam dat uitgeeft op het water. Ingenieuze glaspartijen op de grond weerkaatsen het blauw van de lagune doorheen de kamer. Snufjes zoals Flatscreen-TV’s, i-Pod-dockingstation, gratis Wifi (een unicum in dit gebied) en een service die je in deze contreien maar weinig tegenkomt maken de ervaring compleet. Butlers rijden met stille golfkarretjes af en aan om de gasten in hun villa’s van uitstekende roomservice en naar Tahitiaanse normen, erg betaalbare minibardrankjes te bedienen. “De meeste gasten blijven vaak in hun villa” vertelt de butler ons,”het zijn kleine, luxueuze schuiloorden met het mooiste uitzicht mogelijk. Waarom zou je dan gaan ontbijten ergens anders en je privacy opgeven?”   

Uit de tropische cocon
Gasten die genoeg hebben van het tropisch cocoonen en toch verkiezen om uit hun villa te komen kunnen terecht aan het dromerige, amorfe zwembad of het perfect gemanicuurd privézandstrand. Naar Four Seasons traditie voorzien poolbutlers de gasten van koele drankjes en ander lekkers, niets wordt over het hoofd gezien. Het vasteland van het Four Seasons Resort verdient om ontdekt te worden. Smalle weggetjes slingeren zich langs en over de binnenlagunes waar nu geleidelijke aan meer en meer vissen komen in leven. Glinsterende tropetvissen, kleurrijke minivisjes,... Het resort heeft een speciaal programma met enkele marinebiologen om de riffen terug gezond te maken en het gedrag van de vissen in de lagunes rond het hotel te bestuderen.

 

Spa in een kathedraal
Ondanks het feit dat het hotel effectief een kapel heeft waar er kan worden getrouwd, is de grootste kathedraal de spa. Een indrukwekkende houten constructie die balanceert op de grens waar de oceaan bijna de binnenlagunes van de motu ontmoet. De oceaankant is de mannelijke, sterke kant van de spa en dus gereserveerd voor de mannen terwijl de lagunekant als relaxterrein voor de dames dient. Het is een absolute must om in deze wellness kathedraal binnen te stappen en een van de traditionele behandelingen te proberen. Lokale producten zoals vanille, Monoï-olie, frangipane en hibiscus worden gebruikt tijdens de behandelingen. De Monoï is een mengeling van kokosnootolie met extract van de Tiarebloem. Het resultaat is een weldoende olie voor zowel huid als haar.

Luxe versus lokale charme
Dat Frans-Polynesie en zeker Bora Bora een honeymoonparadijs is, weet iedereen. Het Four Seasons resort steekt niet onder banken of stoelen dat hun koppeltjes hier in de watten worden gelegd. Ontbijt dat met een typische kajak wordt aangevoerd tot aan de villa, een privédiner op het strand terwijl de zon ondergaat, opgeluisterd door een trio van lokale muzikanten. De kers op de taart is een acrobatische vuurshow opgevoerd door een lokaal artiest. Het mooie aan een verblijf hier is dat de cultuur en de couleur locale, zelfs ondanks het hoge luxegehalte, niet over het hoofd worden gezien. De duikinstructeur heeft prachtige, typische Tahitiaanse tatoeages en weet er alles over te vertellen. De dames en heren die het fine dining restaurant bedienen, hebben unieke Tahitiaanse juwelen aan. Wie de motu even af wil om het echte Bora Bora, boven of onder water, te gaan verkennen, kan dit dankzij de vele activiteiten die door het FS Resort worden georganiseerd.

Een cliché moet wel dringend weerlegd worden: Ondanks dat deze plek het ultieme honeymoon paradijs tout court is, kunnen ook niet-honeymooners hier terecht. Enige voorwaarde is wel dat ze wat Robinson Crusoe bloed door hun aderen hebben stromen en het verlaten eilandleven weten te appreciëren. Zonder in te boeten aan luxe natuurlijk.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Australië - Kakadoo NP vanuit Bamurru Plains

Australië    2017   Wiet Proesmans

“At Bamurru Plains you are not just a spectator where you simply take photos of a magnificent landscape. Guests get to touch, smell, visualize and hear the stories of the environment so that they can take away knowledge as well.” – John Cooper, manager & guide

Bamurru Plains is een van de top ervaringen tijdens een rondreis door Noord-Australië. De lodge ligt...

Frans Polynesië - Moorea, een stukje paradijs in de Stille Oceaan

Frans Polynesië    2017

Al weken miezerig weer in België, je zou voor minder wegdromen. Vandaag brengt dat wegdromen me bij een klein paradijs waar ik exact een jaar geleden was: Moorea.

Moo-wat? Een eiland in het midden van de Stille Oceaan, behorend tot Frans-Polynesië. Wellicht beter bekend is grote broer Tahiti. De perfecte stop voor onze vlucht tussen Nieuw-Zeeland en Chili. Beetje wild idee...

Australië - 18-daagse huwelijksreis

Australië    2017   Wiet Proesmans

• 18 daagse gevarieerde huwelijksreis in kleinschalige top lodges
• Australische safari in het Kakadu National Park
• Geniet nog na met zon, zee, strand op Lord Howe Island

Het is een hele eer dat je ons jouw huwelijksreis toevertrouwt. Daarom bedachten we een bijzondere mix van enkele Australische top locaties. Je start met onverwachte tropische natuur en wildlife in de Bamurru Plains....

close
close