Indonesië - Boottocht langs de Flores eilanden

Indonesië Wiet Proesmans

• 7-daagse boottocht per Phinisi schoener
• Avontuurlijke exploratie in internationale groep
• Komodo varanen, prachtige baaien, slapende vulkanen, snorkelen en duiken

 

De formule is zo eenvoudig dat ze bijzonder aantrekkelijk wordt. Je thuis-weg-van-huis is een ruime Buginese schoener. Het brengt je naar de mooiste afgelegen uithoekjes van de archipel. Binnenin heb je een comfortabele cabine met een ‘en suite’ badkamer. Een attente, maar zeer discrete crew verzorgt dit avontuur tot in de puntjes. De grootste afstanden worden ‘s nachts overbrugd, terwijl je slaapt. De kapitein staat dan op de brug om uiteindelijk het anker uit te gooien in nog maar eens een schitterende baai of haven. Zo word je elke dag gewekt met een nieuwe verrassing!


Dag 1/ Bali – Labuhanbajo

Korte binnenlandse vlucht van Denpasar op Bali naar Labuhanbajo, de toegangspoort tot het Komodo Nationale Park. De rest van de middag kan je een wandeling maken door het stadje, relaxen aan het strand of oefenen met snorkelen. Sluit de dag af met een sundowner op het strand en maak kennis met je medereizigers op de komende cruise.
 

Dag 2/ Kelor
In het dorpje Melo woon je een zogeheten ‘Caci’ bij, een ritueel ‘zweep-gevecht’ tussen twee lokale gladiatoren. De mannen van West-Flores zijn befaamd om hun moed. Inscheping en kennismaking met de kapitein en de crew. Bij het eiland Kelor maak je een eerste stop om naar hartenlust te zwemmen, snorkelen, kajakken of  surf peddelen. Tegen zonsondergang verlaten duizenden vliegende honden hun slaapplaatsen op zoek naar voedsel. Kort daarop wordt het anker gelicht en koers gezet naar het land van de Komodo draken.


Dag 3/ Rinca
Vandaag bezoek je het eiland Rinca, het grootste van de Komodo archipel. Onder begeleiding van een park-ranger ga je op zoek naar de Komodo varanen die op alle eilanden van deze archipel voorkomen. Onderweg kom je misschien apen, wilde buffels, wilde paarden en herten tegen. Uitzichtpunten onderweg bieden magnifieke panorama’s over land en zee.


Dag 4/ Komodo – Gili Lawa Dara
Wordt wakker voor de kust van Komodo Eiland. Vanaf het ranger station trek je door het savanne-achtige landschap, de ideale habitat voor de reuzehagedissen die je - op veilige afstand - zal tegenkomen. Onderweg zie je misschien ook herten, wilde zwijnen, geelkuif kaketoes en zeldzame orchideeën. Na deze natuurexploratie vaar je door naar het Makassar rif waar je met veel geluk kan zwemmen met mantaroggen.


Dag 5/ Banta – Pulau Sangean
In het vredige paradijs Banta breng je de ochtend in alle rust door met zwemmen, snorkelen en eventueel een beklimming van de heuveltop. Na de lunch vaar je tot dichtbij Pulau Sangean, een actieve vulkaan die 1800 meter stijl uit zee oprijst. Aan de noordkant stijgen luchtbellen gevuld met vulkanisch gas op tussen het koraal, wat een heel bijzonder zicht is. Bij zonsondergang zetten we koers richting Satonda eiland.


Dag 6/  Satonda – Moyo
Satonda is een mysterieus, vulkanisch eiland. Langs het strand ligt een prachtig veelkleurig rif met honderden vissen waar men zich op een zachte stroming langs kan laten drijven voor een magnifieke sightseeing. Van Satonda varen we door naar het eiland Moyo waar we ankeren voor het dorpje Labuan Aji. Van hieruit lopen we naar de (ondiepe) Diwa Mba waterval, waar je heerlijk kan zwemmen.


Dag 7/ Lombok – Gili Air
Bezoek aan het traditionele dorpje Senaru. Een vrouwelijke gids leidt je langs huisjes met rieten daken en tuinen vol fruit en kruiden. Je proeft het leven van de plaatselijke Sasak bevolking. Na de lunch vaar je door naar Gili Air, een van de drie bekende vakantie-eilandjes voor de westkust van Lombok. ’s Avonds neem je afscheid van je reisgenoten tijdens een laatste feest onder de sterrenhemel.


Dag 8/ Bali
Je vaart tot bij de Amuk Baai waar er wordt ontscheept. Afscheid van de bemanning en terugreis naar Zuid Bali.

Richtprijs per persoon vanaf USD 2.990,00
Single supplement vanaf USD 2.242,50

 

Inclusief:

  • All inclusive, maaltijden en activiteiten

Exclusief:

  • Alle vluchten
  • Alcoholische dranken
  • Fooien voor de crew

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Wiet Proesmans       03/331.33.30       wiet@atlasreizen.be

close
close