Maleisië - Penang, culturele en culinaire smeltkroes

Ben je een foodie?  Dan is Maleisië ongetwijfeld jouw ding want het land is een ware smeltkroes van culturen; een “come and go-land” zoals de gids het zo plastisch omschreef; en dat merk je ook in de lokale keuken. Je proeft er voornamelijk de Chinese en Indische invloeden, wat meteen ook de belangrijkste bevolkingsgroepen zijn van het land. 

Penang werd in 1786 gesticht door de Britten.  De koloniale sfeer is er bijgevolg niet weg te denken en het oude stadsdeel George Town prijkt terecht op de lijst van Unesco Werelderfgoed.

De stad is voornamelijk gekend en geliefd voor zijn streetfood en wordt niet voor niets de “foodcapital” van Maleisië genoemd.  In de charmante straatjes van Georgetown slurp je Chinese noodles aan een kraampje, of ga je gezellig aanschuiven aan een van de tafels in de lokale overdekte markt om er te proeven van pikante vissoep, gegrilde inktvis of een kruidenstoofpotje van varkensvlees. Een ding is zeker, honger zal je hier niet lijden.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Wiet Proesmans       03/331.33.30       wiet@atlasreizen.be

Ook interessant?



Andere artikels die je misschien ook interesseren:

close
close