Miami - Geheim adresje

Verenigde Staten Patrice Speleers

Een vrij anoniem gebouw op een blok verwijderd van South Beach. Was het niet van de slanke art deco toren, die wanneer de zon begint onder te gaan oplicht met zoemende neonverlichting, dan vindt niemand The Hotel of South Beach. Een pareltje van een hotel dat dateert uit 1939.

“Tiffany” staat er op de toren. Een overblijfsel van het verleden van “The Hotel” (want zo noemt het nu). Tot het juwelenmerk Tiffany’s een proces aanspande tegen het hotel en won. De kamers zijn charmante, art deco plaatjes met alle moderne comfort voorzien en pas gerenoveerd. De rooftop bar en het zwembad zijn een unicum in SoBe omdat ze zo kleinschalig zijn en toch wel geheim (het zwembad is enkel voor de gasten).

 

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Oost-Canada - Park Mauricie per watervliegtuig

Canada    2017   Patrice Speleers

Vanuit hun  kleinschalige lodge, nabij Shawinigan, biedt het sympathieke Franse koppel Alain en Laure panoramische vluchten over het nationaal park Mauricie. Vooral bekend om haar talrijke meren, leent het park zich prima voor excursies per watervliegtuig. Alain en zijn team zijn de enigen die mogen landen in het beschermde gebied wat exclusieve ervaringen oplevert.

Patrice was er vorig jaar en zag...

Canada - Quebec per trein

Canada    2017

Na een langgerekte winter is de natuur in Quebec nog een beetje in winterslaap. Beetje bij beetje komt alles terug tot leven : de tulpen staan in bloei, meer noordelijk is het ijs op de meren aan het smelten en ’s morgens word ik gewekt door een fluitconcert van vogels.  In de  eerste kleinschalige lodge zijn de Franse eigenaars al volop...

Verenigde Staten - New York nazomer met de kinderen

Verenigde Staten    2015   Patrice Speleers

Voor de eerste keer ben ik met mijn man en 2 dochters van 11 jaar op citytrip in New York. Best spannend, want alhoewel ik de stad al goed ken en zij toch al redelijke globetrotters zijn, is dit hun eerste reis buiten Europa. Gaat alles goed verlopen?

Ik maak me als mama een beetje zorgen, maar dit blijkt nergens nodig...


,
close
close