Myanmar - Begeesterend Bagan

Andere... (Azië) Jozefien Heyse

Draai het of keer het, Bagan blijft een magische plek, zelfs ondanks zijn ietwat toeristisch karakter. In een zee van groen in het hart van Myanmar vind je er meer dan 3000 tempels en pagoda’s. Het zicht bij zonsopgang beneemt je de adem en maakt je warm om het hart.

Spijtig van de 10 dollar entreegeld die elke bezoeker verplicht aan de regering moet betalen. Het is een bittere pil, omdat tot op heden nog altijd niemand weet naar wie of waar dit geld gaat. Desondanks blijft Bagan een must-see waar je beter genoeg tijd voor uittrekt. Het klimaat is hier minder vochtig dan aan de kust, aangenamer en er zijn mooie hotels waar je zelfs eens een dagje aan het zwembad lekker kunt nietsdoen. De mensen zijn hier ook zeer vriendelijk, zelfs de verkoopstertjes met spulletjes aan de tempels die wel eens gedurfd aan je mouw durven trekken.

Bagan, dat zijn duizenden tempels en pagodes. Van de immense en beroemde Shwesandaw Pagoda die iedereen voor zonsondergang beklimt om dat ene cliché landschap met zonsondergang fotootje te hebben. Tot de onbekende, kleine tempels waar je gegarandeerd de enige bezoeker bent, zelfs met zonsondergang.

Sommige reizigers bezoeken de tempels in grote bussen, in kleine bussen, met de taxi of met de paardenkar. Maar wij trekken er op uit met de fiets, gewoon gehuurd via het hotel. We slalommen langs hete, stoffige zandweggetjes tussen het groen en de rijstplantages van de ene tempel naar de andere. Gelukkig hebben we een hoed met brede rand en genoeg water meegebracht. En hoeven we hier morgen ook niet meteen weer weg. Echt genieten van de omgeving, de vista’s en de sfeer.

Vandaag hebben we een afspraak met de luchtballon. We worden opgehaald aan het hotel in vintage busjes die ons bij het krieken van de dag naar een plek te brengen waar de warme luchtballonnen opgaan. Een kop koffie, een briefing en vlak voor zonsopgang Bagan vanuit de lucht. Een magisch en sensationeel uitzicht, eentje dat meer dan 10 dollar waard is!

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Laos - De mooiste watervallen

Andere... (Azië)    2017   Céline Beels

Laos is vooral gekend omwille van Luang Prabang. Terecht, want Luang Prabang is een bijzonder stadje. Maar de schoonheid van Laos zit ‘m ook in de natuur. Het land heeft een aantal prachtige watervallen.  Nabij Luang Prubang vind je de Kuang Si watervallen. Een wandeltocht met een korte klim naar boven gaat langs turquoise kleurige waterpoelen waar je in kunt...

Georgië - Overheerlijke self drive

Andere... (Azië)    2017

Georgië blijft voor velen een mysterieus land. Toch is het verrassend dichtbij en blijkt er heel wat te beleven.  Over een relatief kleine oppervlakte vind je een grote variëteit aan prachtige landschappen.  Gaande van een vruchtbare wijnstreek, een indrukwekkend hooggebergte, een lager gelegen landbouwlandschap, tot tropische wouden en een korte kustlijn.  

Een Landrover blijkt onze ideale reisgenoot. Enkel met een...

Kamchatka - Een woest natuurparadijs

Kamchatka    2017   Bert Uyttenbroeck

In het noordoosten van Siberië bevindt zich het schiereiland Kamchatka. Een paradijs bezaaid met besneeuwde vulkanen.  De weinige bewoners baden er zich in warme rivieren, gadegeslagen door de grootste berenpopulatie ter wereld.

Kamchatka is een paradijs voor geologen en liefhebbers van fauna en flora. Je vindt er 30 actieve vulkanen en er komen meer dan 1.200 plantensoorten en 240 vogelsoorten voor....

close
close