Paaseiland - De mooiste stranden van Rapa Nui

Paaseiland Bert Uyttenbroeck

Kan je de stranden op de Paaseilanden vergelijken met Bora Bora, Tahiti, Hawaï of meer van dat moois? Ja, naar onze mening wel. Er zijn misschien geen luxebungalows of villa’s die elegant boven een diepblauwe lagune bengelen en de zee is hier niet altijd zwembadwarm, maar de stranden van Rapai Nui hebben dan weer andere voordelen.

Tijdens onze winter, van december tot maart, zijn de idyllische stranden van Anakena en Ovahe op hun mooist en is het water warm. De grootste aantrekkingskracht hier zijn de spierwitte, fijne koraalzandstranden. Zo rustig en onbekend.

In de voormiddag is er geen kat te bespeuren en waan je jezelf op een privé-strand. Enkele indrukwekkende moai standbeelden slaan je stilzwijgend gade. In de namiddag zakken wat locals af en vindt een occasionele toerist zijn weg naar het strand. De Rapa Nui houden van surfen en alles wat met de zee te maken heeft. Vaak zie je langs de kant van de kade de lokale jeugd acrobatisch in het water duiken. Er hangt altijd een gemoedelijk en vriendelijk sfeertje, zeer typisch voor Paaseiland.

Het strand van Anakena met zijn prachtige moai standbeelden is niet alleen perfect om een dagje te zwemmen en te zonnebaden. Het is ook geschiedkundig interessant. Het strand werd in de vorige eeuw een paar maal archeologisch onderzocht. Onder andere door de bekende Thor Heyerdahl. Opzoekingen geven aan dat hier rond 1200 reeds menselijke nederzettingen waren. Wie ooit de film Rapa Nui zag, herkent misschien dit strand. Anakena diende als locatie voor de film die in 1994 door Kevin Costner geproduceerd werd.

Ovahe, ten oosten van Anakena, is iets rustiger. Hier staan geen moai op het strand en het witte zandstrand wordt omringd door hoge kliffen. Je ziet er vaak paarden vervaarlijk op de uitkijk staan. De manen in de wind en de blik op oneindig, turend over de grote Pacific. Bijna zo onwerkelijk als de moai van Rapa Nui.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Australië - Kakadoo NP vanuit Bamurru Plains

Australië    2017   Wiet Proesmans

“At Bamurru Plains you are not just a spectator where you simply take photos of a magnificent landscape. Guests get to touch, smell, visualize and hear the stories of the environment so that they can take away knowledge as well.” – John Cooper, manager & guide

Bamurru Plains is een van de top ervaringen tijdens een rondreis door Noord-Australië. De lodge ligt...

Frans Polynesië - Moorea, een stukje paradijs in de Stille Oceaan

Frans Polynesië    2017

Al weken miezerig weer in België, je zou voor minder wegdromen. Vandaag brengt dat wegdromen me bij een klein paradijs waar ik exact een jaar geleden was: Moorea.

Moo-wat? Een eiland in het midden van de Stille Oceaan, behorend tot Frans-Polynesië. Wellicht beter bekend is grote broer Tahiti. De perfecte stop voor onze vlucht tussen Nieuw-Zeeland en Chili. Beetje wild idee...

Australië - 18-daagse huwelijksreis

Australië    2017   Wiet Proesmans

• 18 daagse gevarieerde huwelijksreis in kleinschalige top lodges
• Australische safari in het Kakadu National Park
• Geniet nog na met zon, zee, strand op Lord Howe Island

Het is een hele eer dat je ons jouw huwelijksreis toevertrouwt. Daarom bedachten we een bijzondere mix van enkele Australische top locaties. Je start met onverwachte tropische natuur en wildlife in de Bamurru Plains....

close
close