Papua Nieuw Guinea - Paradijs om te duiken

Papua Nieuw Guinea Jozefien Heyse

En dan zijn er natuurlijk de kusten van Papua Nieuw Guinea. Lang, ongerept, wit en afgeboord met een azuurblauwe zee. Even uitblazen na de cultuurshock of de intense activiteiten kan in mooie resorts zoals Tuffi Dive Resort of Loloata Island Resort. Tufi ligt op een klein uurtje vliegen van Port Moresby gelegen langs tropische fjorden of rias.

Dit is Cape Nelson, een ietwat goed bewaard geheim dat afgesneden is van de bewoonde wereld. “Soms is duiken hier net zoals boven water kijken,” zegt een Australische gaste en duikster,”de visibiliteit is enorm, soms wel meer dan dertig meter ver,” Zoals de naam zelf zegt, kom je naar Tufi Dive Resort om te (leren) duiken. Maar ook niet-duikers kunnen hier enkele dagen terecht om uit te rusten aan het kleine zwembad en uitstappen te doen in de omgeving.

De grote plus van deze locatie zijn de vele wraken onderwater uit WOII die allemaal in de nabijheid van het hotel liggen. PT boten, een B17 “Black Jack” Bomber en tornado’s liggen bezaaid op de zeebodem. Het resort zelf is comfortabel en goed uitgerust maar zorg er zeker voor dat je voor een nieuwere kamer kiest, met zicht op de fjord.

Wat dichter bij Port Moresby ligt Loloata Island Resort op zijn eigen, kleine privé-eiland. Minder luxe dan op Tufi maar veel charme en een rustig sfeer. Sommige kamers zijn gebouwd op palen boven het water terwijl andere iets hoger liggen en uitkijken over Bootless Bay. Duiken kan hier natuurlijk ook, zowel voor de aspirant als de viersters-duiker. Op het eiland lopen ontelbare walibies rond en er zitten ook enkele tamme kangoeroes. Wel uitkijken voor de zeeslangen die zich ’s nacht op het pad begeven.
 

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Australië - Kakadoo NP vanuit Bamurru Plains

Australië    2017   Wiet Proesmans

“At Bamurru Plains you are not just a spectator where you simply take photos of a magnificent landscape. Guests get to touch, smell, visualize and hear the stories of the environment so that they can take away knowledge as well.” – John Cooper, manager & guide

Bamurru Plains is een van de top ervaringen tijdens een rondreis door Noord-Australië. De lodge ligt...

Frans Polynesië - Moorea, een stukje paradijs in de Stille Oceaan

Frans Polynesië    2017

Al weken miezerig weer in België, je zou voor minder wegdromen. Vandaag brengt dat wegdromen me bij een klein paradijs waar ik exact een jaar geleden was: Moorea.

Moo-wat? Een eiland in het midden van de Stille Oceaan, behorend tot Frans-Polynesië. Wellicht beter bekend is grote broer Tahiti. De perfecte stop voor onze vlucht tussen Nieuw-Zeeland en Chili. Beetje wild idee...

Australië - 18-daagse huwelijksreis

Australië    2017   Wiet Proesmans

• 18 daagse gevarieerde huwelijksreis in kleinschalige top lodges
• Australische safari in het Kakadu National Park
• Geniet nog na met zon, zee, strand op Lord Howe Island

Het is een hele eer dat je ons jouw huwelijksreis toevertrouwt. Daarom bedachten we een bijzondere mix van enkele Australische top locaties. Je start met onverwachte tropische natuur en wildlife in de Bamurru Plains....

close
close