USA - Chicago laat niemand onberoerd

Verenigde Staten Patricia Speleers

Chicago schittert hoog en droog aan de zuidelijke punt van Lake Michigan, dicht bij de grens met Canada.  Deze noordelijke ligging staat garant voor ijskoude winters, met pakken sneeuw, snijdende wind, diep bevroren wateren en temperaturen ver onder het vriespunt. 

Aline woonde er 2 jaar en vertelt enthousiast: ‘In de winter is het er ijzig koud. De stad heeft haar bijnaam van Windy City niet gestolen. Gelukkig bieden de vele gezellige cafés en restaurantjes, de prachtige musea een warme afwisseling op de snijdende winterwind. Vanaf april - mei komt de dooi op gang en is de zon alomtegenwoordig. De temperaturen klimmen tot boven de 30°C en er heerst een uitgelaten, aanstekelijke vakantiesfeer.’

Chicago biedt de bezoeker een onuitputtelijke to-do lijst en kan zich zeker meten aan zijn grotere broer New York. Aan kunst en boeiende architectuur geen gebrek. Het Art Institute met zijn nieuwe Modern Wing,  een ontwerp van Renzo Piano, vol met oude en hedendaagse schilder- en beeldhouwkunst. 

Patrice, onze USA specialiste: ‘Wij gaan graag dieper dan de toeristische evidenties. Begin je dag bijvoorbeeld met de fiets, rollerblades of segway. Zo kan je een verfrissende tocht maken langs Lake Michigan. Een ideale start van de dag. Voor architectuurliefhebbers organiseren we graag een begeleide wandeling door The Loop en Oak Park. Een ervaren architect gidst je door het levendige centrum van de stad en bezoekt met jou de beroemde wijk van Frank Lloyd Wright.’

De stad biedt letterlijk voor elk wat wils. Er zijn de populaire sporthelden: de Cubs in het Wrigley baseballfield, de Chicago Bulls of de Blackhawks voor een wervelende ijshockeywedstrijd. ‘s Avonds is er musical in het Theater District, romantiek in het schitterende Opera gebouw, of blues in één van de vele bluesbars. Bij zwoel weer een openluchtconcert in het Millennium Park, onder het prachtige Frank Gehry Pavillion.

‘Mijn favoriet?’, vraagt Aline, ‘Een jazz concert in The Green Mill, het vroegere stamcafé van Al Capone.’

Chicago is verrassend! En laat niemand onberoerd.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Canada - Vancouver, Canada's capital of cool

Canada    2018   Patricia Speleers

Vancouver. Aan de linkerkant een van de grootste, stedelijke groenzones in de wereld. Daarachter ontelbare met sneeuw bedekte bergtoppen. Rechts de stad zelf. En ertussen niks anders dan water.

Op straat hoor je een mengelmoes van talen en accenten en merk je een uniek pallet van huidskleuren en stijlen. Vancouver, gelegen langs de westkust van Canada, is multicultureel en is daar...

Verenigde Staten - Yellowstone, koningin van de nationale parken

Verenigde Staten    2018

Voor wie houdt van overweldigende natuur is een bezoek aan het oudste nationaal park van de States een must. In het land van bizons, elanden en grizzlyberen ontdek je de helft van alle geothermische verschijnselen die onze aarde rijk is. Spectaculaire berglandschappen worden afgewisseld met pruttelende modderpoelen, felgekleurde waterbronnen en geisers vormen een prachtig natuurdecor.

Op ‘The Old Faithful’ kan je de...

Canada - Fotografiereis naar de Magdalena-eilanden

Canada    2018   Céline Beels

• Unieke fotografiereis begeleid door natuurfotograaf
• Per helikopter op zoek naar zeehondenjongen
• Spectaculaire eindeloze sneeuwlandschappen
• Kleinschalige internationale groep


De Magdalena-eilanden in Oost-Canada zijn een kleine eilandengroep in de Saint Lawrencebaai. Ze kennen een bijzonder hard klimaat: tropisch in de zomer en arctisch in de winter.

Begin februari komt het pakijs uit het hoge noorden in zuidelijke richting gedreven. Met dit pakijs komen...

close
close