USA - Chicago laat niemand onberoerd

Verenigde Staten Patrice Speleers

Chicago schittert hoog en droog aan de zuidelijke punt van Lake Michigan, dicht bij de grens met Canada.  Deze noordelijke ligging staat garant voor ijskoude winters, met pakken sneeuw, snijdende wind, diep bevroren wateren en temperaturen ver onder het vriespunt. 

Aline woonde er 2 jaar en vertelt enthousiast: ‘In de winter is het er ijzig koud. De stad heeft haar bijnaam van Windy City niet gestolen. Gelukkig bieden de vele gezellige cafés en restaurantjes, de prachtige musea een warme afwisseling op de snijdende winterwind. Vanaf april - mei komt de dooi op gang en is de zon alomtegenwoordig. De temperaturen klimmen tot boven de 30°C en er heerst een uitgelaten, aanstekelijke vakantiesfeer.’

Chicago biedt de bezoeker een onuitputtelijke to-do lijst en kan zich zeker meten aan zijn grotere broer New York. Aan kunst en boeiende architectuur geen gebrek. Het Art Institute met zijn nieuwe Modern Wing,  een ontwerp van Renzo Piano, vol met oude en hedendaagse schilder- en beeldhouwkunst. 

Patrice, onze USA specialiste: ‘Wij gaan graag dieper dan de toeristische evidenties. Begin je dag bijvoorbeeld met de fiets, rollerblades of segway. Zo kan je een verfrissende tocht maken langs Lake Michigan. Een ideale start van de dag. Voor architectuurliefhebbers organiseren we graag een begeleide wandeling door The Loop en Oak Park. Een ervaren architect gidst je door het levendige centrum van de stad en bezoekt met jou de beroemde wijk van Frank Lloyd Wright.’

De stad biedt letterlijk voor elk wat wils. Er zijn de populaire sporthelden: de Cubs in het Wrigley baseballfield, de Chicago Bulls of de Blackhawks voor een wervelende ijshockeywedstrijd. ‘s Avonds is er musical in het Theater District, romantiek in het schitterende Opera gebouw, of blues in één van de vele bluesbars. Bij zwoel weer een openluchtconcert in het Millennium Park, onder het prachtige Frank Gehry Pavillion.

‘Mijn favoriet?’, vraagt Aline, ‘Een jazz concert in The Green Mill, het vroegere stamcafé van Al Capone.’

Chicago is verrassend! En laat niemand onberoerd.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Canada - Fotografiereis naar de Magdalena-eilanden

Canada    2018   Céline Beels

• Unieke fotografiereis begeleid door natuurfotograaf
• Per helikopter op zoek naar zeehondenjongen
• Spectaculaire eindeloze sneeuwlandschappen
• Kleinschalige internationale groep


De Magdalena-eilanden in Oost-Canada zijn een kleine eilandengroep in de Saint Lawrencebaai. Ze kennen een bijzonder hard klimaat: tropisch in de zomer en arctisch in de winter.

Begin februari komt het pakijs uit het hoge noorden in zuidelijke richting gedreven. Met dit pakijs komen...

Oost-Canada - Park Mauricie per watervliegtuig

Canada    2017

Vanuit hun  kleinschalige lodge, nabij Shawinigan, biedt het sympathieke Franse koppel Alain en Laure panoramische vluchten over het nationaal park Mauricie. Vooral bekend om haar talrijke meren, leent het park zich prima voor excursies per watervliegtuig. Alain en zijn team zijn de enigen die mogen landen in het beschermde gebied wat exclusieve ervaringen oplevert.

Patrice was er vorig jaar en zag...

Canada - Quebec per trein

Canada    2017   Patrice Speleers

Na een langgerekte winter is de natuur in Quebec nog een beetje in winterslaap. Beetje bij beetje komt alles terug tot leven : de tulpen staan in bloei, meer noordelijk is het ijs op de meren aan het smelten en ’s morgens word ik gewekt door een fluitconcert van vogels.  In de  eerste kleinschalige lodge zijn de Franse eigenaars al volop...

close
close