Zoeken op thema

Culinair

Zoeken op Thema

Culinair


Paul Bocuse noemde de Chinese, Franse en Marokkaanse keukens de beste ter wereld. Dat was lang voor Scandinavische chefs de sterren van de hemel kookten. En doen Peru, Mexico, en Thailand jou ook watertanden? Onze reisexperts presenteren je een overheerlijk menu.


Filter op Gebied
Filter op trefwoord

 

Italië - Gourmet skisafari in de Dolomieten

Italië   maart 2017   Aline Temmerman-Uyttenbroeck

Voor wie op zoek is naar een sportieve wintervakantie zijn de Italiaanse Dolomieten al jaren een waardige tegenhanger van de Alpen.  In een fenomenaal decor kan je er over een uitgebreid netwerk van blauwe, rode en zwarte pistes de bergen...

Maleisië - Penang, culturele en culinaire smeltkroes

Maleisië   februari 2017   Wiet Proesmans

Ben je een foodie?  Dan is Maleisië ongetwijfeld jouw ding want het land is een ware smeltkroes van culturen; een “come and go-land” zoals de gids het zo plastisch omschreef; en dat merk je ook in de lokale keuken. Je...

Nieuw-Zeeland - Wijnproeven met een twist

Nieuw-Zeeland   februari 2017   Aline Temmerman-Uyttenbroeck

Nieuw Zeeland is gekend en geroemd om zijn spectaculaire landschappen, geothermische activiteit, boeiende Maori cultuur, de kiwi en duizenden schapen.  Tel daarbij de goeie wegen, laid back sfeer en de immer goedlachense locals, en het maakt het land tot een...

Italië - Piëmont, wijnregio van traditie en passie

Italië   februari 2017   Bert Uyttenbroeck

• 4-daagse intensieve wijn-ontdekkingsreis
• Verdieping in de regionale topwijnen
• Bezoek aan uitgelezen selectie van vooraanstaande wijndomeinen mét exclusieve proeverijen

Piëmont, “Aan de voet van de berg”, vormt samen met Toscane dé referentie voor Italië als wijnland. Het is het heuvelachtig gebied in het...

Slovenië en Kroatië - Een culinaire belevenis

Andere... (Europa)   december 2016   Truus Van Kelst

Eind juni vertrok ik op roadtrip met mijn dochter voor een korte combinatiereis Slovenië en Kroatië. Het werd een echte voltreffer.

Het Oostenrijks aandoende meer van Bled, met de groene heuvels op de achtergrond en het levendige Ljubljana met zijn vele...

Uyuni - Zout, zout en nog eens zout (en een beetje wijn)

Bolivia   januari 2015   Stijn Burggraeve

Uyuni, een gekende naam in Bolivië, maar laat het dan wel om de gelijknamige zoutvlakte zijn.  De kleine stad Uyuni stelt helemaal niets voor.  Maar daar zijn we ook niet voor gekomen, we laten het volledig links liggen en gaan...

Cuba - Een sigaar rook je met stijl

Cuba   oktober 2014   Jozefien Heyse

Een liefhebber van een echte Havana sigaar is toch een ander slag mens dan de nerveuze sigarettendamper of de paffende gewoontezuiger. Neen, een sigarenroker neemt de tijd, geniet, en is zich zeer bewust van elke geneugte en affiniteit die met...

Vietnam - Hanoi voor fijnproevers

Vietnam   augustus 2014   Valerie Van de Peer

Wie ooit in Brussel bij Little Asia ging dineren in Brussel, weet waarover ik spreek. De Vietnamese keuken is heerlijk. Eigenares Truong Thi Quyen - Gwen voor de vrienden - neemt je op Njam TV soms ook, in...

Iran - Mensen en indrukken

Iran   maart 2014   Bert Uyttenbroeck

Alcohol is verboden in Iran. Er zijn dan ook geen bars. Wel vind je er overal ‘tchaikhane’, of theehuizen. Noem het de Iraanse variant van het dorpscafé bij ons. Een samovar houdt het water kokend, gans de dag lang. De...

Nepal - De Everest als ontbijt

Nepal   oktober 2013   Wiet Proesmans

Nepal staat bekend als het paradijs voor eenieder die houdt van bergwandelingen en -beklimmingen. Velen reizen er heen om in enkele dagen of weken naar een van de basiskampen aan de voet van de Anapurna of de Mount Everest te...

Uruguay - Onterecht onbekende wijnen

 Andere... (Latijns-Amerika & Caraiben)   december 2012   Stijn Burggraeve

Het begon jaren geleden. Op een verjaardagsfeest van mijn grootmoeder Alice – inmiddels 97 – serveerde men in het restaurant een rode wijn afkomstig uit Uruguay.  “Uruguay begot” dacht ik eerst.  Ik had er al van gehoord, wist dat Montevideo...

China - Suantangyu uit Guizhou

China   september 2012   Wiet Proesmans

Beijing’s ‘Roast Duck’ is tegenwoordig bij de meesten wel bekend en Hongkong’s dimsum ontbijten beroemd, maar ken je ook het meest typische gerecht van Guizhou?

China is een continent als het op zijn keuken aankomt. Over die van Guizhou kan je...

Lissabon - Amarra ò Tejo, het mooiste plekje van de stad

Portugal   februari 2011   Charlotte Allemeersch

Lissabon, stad van licht en vergezichten. Heerlijk op een vroege lentedag wanneer dat licht als het beste medicijn werkt tegen de opgekropte winterblues. In Lissabon is het niet moeilijk om een goed en betaalbaar restaurant te vinden dat eerlijke Portugese...

Koffie, het Colombiaanse product

Colombia   januari 2011   Aline Temmerman-Uyttenbroeck

Heb je er al eens bij stilgestaan? Dat sterke kopje dat je ochtend kleurt. Door welke noeste handen het is gegaan voor het jouw wereld geurt?

Wie kent er ‘Cafe de Colombia’ niet? Colombia is in de loop der jaren zowat...

Dimsum in Taipei

Andere... (Azië)   januari 2011   Wiet Proesmans

Toen in de jaren 1990 minirestaurantje Din Tai Fung in de New York Times werd vermeld als een van de tien beste foodie adresjes in de wereld, kon eigenaar Yang Jihua niet vermoeden wat hem te wachten stond. Het...

Mexico City - Ferran Adrià favoriet

Mexico   januari 2011   Bert Uyttenbroeck

Ook Ferran Adrià is fan van het ietwat geheime adresje El Bajío in de Azcapotzalco buurt.

Carmen Titita is een wervelwind van 70 jaar die al 37 jaar lang een van de meest gerespecteerde vrouwelijke chefs en zakenvrouwen van...

Salta: Incacultuur, wijn en zout in de Hoge Andes

Argentinië   januari 2011   Stijn Burggraeve

De namen Salta en Cafayate in het noordwesten van Argentinië spreken misschien minder tot je verbeelding. Van Argentinië kent bijna iedereen de machtige gletsjers bij Calafate of de impressionante watervallen van Iguazu.  Toch liggen Salta en Cafayate in een streek...

Mendoza: tussen Malbec en Aconcagua

Argentinië   januari 2011   Stijn Burggraeve

‘Mendoza!’, verzekert Stijn onze Argentinië specialist ons bij een goede fles Malbec, en hij kijkt er dromerig bij weg.

In het westen van Argentinië, aan de voet van de Andes, ligt Mendoza, het centrum van de Argentijnse wijnproductie.  Van oudsher worden...

Chili - Wijnlogies: Casa Lapostolle

Chili   januari 2011   Bert Uyttenbroeck

Casa Lapostolle, op een goed anderhalf uurtje rijden van Santiago de Chile is een wijndomein waar elke wijnconnaisseur zijn hoedje voor afneemt. Dit is de vruchtbare achtertuin van Chili waar zowel kwaliteitsvolle huiswijntjes als exclusieve toppers worden geproduceerd.

De rode wijn...

Heston Blumenthal in Londen

Engeland   december 2010   Charlotte Allemeersch

Vanaf nu kan je in het spiksplinternieuwe Dinner by Heston Blumenthal in het Londense Mandarin Oriental Hotel culinaire hoogtes bereiken.

Dit is het eerste restaurant van Blumenthal buiten zijn eigen habitat in Berkshire. De focus zal terug op de...

close
close