Australië - Op de fiets door Melbourne en Sydney

Australië Wiet Proesmans

Melbourne of Sydney op een originele manier ontdekken, kan dankzij de Humble Vintage, een slim initiatief dat ouderwets fietsenverhuur een andere dimensie geeft.

Geen saaie of uniforme stadsfietsen maar vintage bikes uit de jaren 1980 die er erg retro en sexy uitzien. Alle fietsen kregen wel een complete update en zien er net iets stijvoller uit. Nieuwe remmen, banden, een degelijke fietsbel….

Matt Hurst, de jonge Australiër en eigenaar, werkt ook met een vernuftig oppiksysteem: in Melbourne heeft hij drie locaties in bars en winkels waar de fietsen kunnen worden opgepikt. Met verplichte helm, slot, mandje en fietslichtjes incluis. Deze locaties werden slim uitgekozen: ze liggen in hippe buurten, worden door gelijkgezinden die Mat kent, gerund en geven onmiddellijk een goeie introductie tot een ander en erg cool Melbourne.

Matt gaat nog een stapje verder door zelf een gratis krantje te ontwerpen met zijn favoriete adressen en plaatsen. Een nieuwe route wordt om de zoveel maanden uitgestippeld zodat de biker op zijn doodse gemak de hipste adresjes van de stad kan verkennen. Want niemand wil zich toerist in een stad voelen, zeker niet op de fiets.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Companie du Ponant - De Lapérouse

Australië    2018   Sophie De Craene

De ‘Lapérouse’ is in alle opzichten een parel te noemen. Het is het eerste boutique cruiseschip van vijf die Compagnie du Ponant de komende vijf jaar te water zal laten.

Lapérouse weet te verrassen door het enorme ruimtelijke gevoel, een zeer doordachte inrichting met duurzame materialen en oog voor detail. Wat dit schip zo uniek maakt, zijn de infinity pool, de...

Australië - Maria Island Walk

Australië    2017

Net buiten de oostkust van Tasmanië ligt het mooie Maria Island.  Dit spectaculaire eiland ademt niet alleen rust, het is bovendien uniek door de combinatie van haar natuurlijke schoonheid en zeldzame fauna en flora. Naast deze spectaculaire landschappen maak je ook kennis met talrijke getuigenissen uit de geschiedenis door o.a. het bezoek aan de historische nederzetting Darlington.

Vier dagen lang wandel je...

Australië - Arkaba in de Flinders Ranges

Australië    2017   Wiet Proesmans

Een goed stuk in de outback ten noorden van Adelaide ligt de ruwe Flinders Ranges, een bergplateau waarin de vulkanische activiteit zelfs voor een leek valt te ontwaren. Verborgen in de heuvels rondom ligt Arkaba. Tot voor enkele jaren een working sheep farm.

De laatste schapen werden enkele jaren terug afgevoerd, het accent ligt nu volledig op natuurherstel- en behoud. Na...

close
close