Indonesië - Java, Borneo en Bali

Indonesië Beatrice Mattelaer

• 14 daagse ontdekkingsreis
• cultuur, natuur en het godeneiland Bali
• boetiekhotels en ecolodge

Dag 1/ Vlucht naar Jakarta/Yogjakarta
Intercontinentale vluchten naar Java via een hub in Azië (Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore, …).

Dag 2/ Aankomst Yogjakarta
Aankomst op Java en transfer naar het hotel. Afhankelijk van het aankomstuur breng je nog een bezoek aan de historische Hindoeïstische Prambanan Tempel.

Dag 3/ Borobudur
Vandaag ga je vroeg uit de veren voor de onvergetelijke zonsopgang op de Borobudur. Deze Boeddhistische tempelsite uit de 9de eeuw is een van de zeven wereldwonder en UNESCO werelderfgoed. Terugkeer naar het hotel voor het ontbijt. In de namiddag breng je een bezoek aan Yogjakarta.

 

Dag 4/ Selogriyo Rainforest
Deze voormiddag maak je een wandeling door het Javanaanse regenwoud en platteland. Je wandelt langs smalle paadjes tussen de rijstterassen en doorheen kleine dorpjes om te eindigen bij de kleine Selogriyo tempel. Namiddag ter vrije besteding.

 

Dag 5/ Yogjakarta – Semarang – Pangkalan Bun – Tanjung Puting N.P.
Met een lokale vlucht reis je naar Kalimantan, het Indonesische deel van het eiland Borneo. Hier ga je aan boord van een kleine rivierboot die je naar het Tanjung Puting Nationaal Park brengt. Onderweg passeer je kleine dorpjes, om uiteindelijk in het regenwoud te belanden. Je gaat op zoek naar de endemische en heel bijzondere Proboscus Neusaap. Overnachting aan boord of in de Rimba Lodge.

 

Dag 6/ Tanjung Puting N.P.
Na het ontbijt cruise je over de Leakey Rivier naar Camp Leakey. Onderweg toont je natuurgids je neusapen, makaken, krokodillen en een kleurenpracht van vogels. Een ranger van het nationale park neemt je mee voor een trektocht door de jungle op zoek naar de beroemde Orang Utans. Je bezoekt ook het onderzoeks- en rehabilitatiecentrum en maakt het voederen mee van de dieren die hier half in het wild leven. Overnachting aan boord of in de Rimba Lodge.

 

Dag 7/ Tanjung Puting N.P.
Volledige dag verdergezette verkenning van deze prachtige natuuromgeving onder begeleiding van een gespecialiseerde natuurgids. Overnachting aan boord of in de Rimba Lodge.

 

Dag 8/ Tanjung Puting N.P.– Bali
Vandaag heb je een lange, pure reisdag voor de boeg. Vertrek voor dag en dauw om de luchthaven van Pangkalan Bun te bereiken. Afhankelijk van de dag vlieg je mits enkele tussenstops naar Denpasar, de hoofdstad van Bali. Transfer naar Ubud. Late aankomst.

 

Dag 9/ Ubud
Vandaag neemt de gids je mee op verkenning op het Balinese platteland. Ubud is omgeven door groene valleien met prachtige rijstterrassen en kleine boerendorpjes en Hindoeïstische tempels. Ubud is de laatste jaren erg toerisch geworden, maar de omgeving blijft erg de moeite.

 

Dag 10/ Ubud
Na het ontbijt word je naar het startpunt van je fietstocht gebracht. Ontbijt met zicht op de Batur, de meest actieve vulkaan van Bali. Nadien fiets je bergafwaarts langsheen de rijstvelden en koffieplantages (2,5 uur). Namiddag ter vrije besteding.

 

Dag 11/ Ubud – Seminyak
Transfer naar Seminyak. Vrij verblijf aan het mooie strand van Seminyak.

 

Dag 12/ Seminyak
Dag ter vrije besteding.

 

Dag 13/ Seminyak
Dag ter vrije besteding.

 

Dag 14/ Bali – via – Brussel
Dag ter vrije besteding tot de transfer naar de luchthaven van Denpasar. Vlucht via via naar Brussel.

 

Dag 15/ Aankomst Brussel

Richtprijs per persoon vanaf EUR 2.695,00
Gebaseerd op 2 samen reizende personen.

 

Inbegrepen:

  • Alle transfers in Indonesië op privé basis
  • Begeleiding van lokale, Engelstalige privé gidsen
  • Accommodatie in kleinschalige boetiekhotels en ecolodge, op basis van logies en ontbijt
  • Alle excursies en entreegelden voor de vermelde activiteiten
  • Lokale overheidstaksen en park fees

 

Niet inbegrepen:

  • Intercontinentale vluchten
  • Nationale vluchten
  • Andere maaltijden dan vermeld en alle dranken
  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Fooien

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Beatrice Mattelaer       056/60.58.58       beatrice@atlasreizen.be

close
close