Nepal - Mustang, trekking naar het verboden koninkrijk

Nepal Céline Beels

• 16 daagse reis, 9 daagse trekking
• Ruige natuur, desolaat en indrukwekkend
• Oorspronkelijke Tibetaanse cultuur

 

Een trektocht in de Upper Mustang, een afgelegen en tot 1991 verboden gebied, is een onvergetelijke ervaring. Upper Mustang is gelegen ten noorden van de Himalaya en maakt deel uit van het Tibetaanse plateau. De cultuur is zuiver Tibetaans en niet beïnvloed door andere volkeren.

Om goed geacclimatiseerd aan de tocht door Mustang te beginnen breng je eerst enkele wandeldagen in Lower Mustang door. Onderweg bezoek je interessante pelgrimsplaatsen en kloosters. Het landschap in Upper Mustang is adembenemend. Desolaat woestijnlandschap met diep uitgesneden canyons en prachtig geërodeerde zandsteenformaties.

 

Dag 1/ Vlucht naar Kathmandu via een internationale hub

 

Dag 2/ Aankomst in Kathmandu

Je komt aan in de voormiddag. Transfer naar het hotel. De drukte van Kathmandu kan in het begin wat overweldigend zijn. We voorzien een rustige dag om te bekomen van de vlucht.

 

Dag 3/ Kathmandu

Verkenning Kathmandu. De Kathmandu vallei is door UNESCO in haar geheel als werelderfgoed erkend. Deze opmerkelijke vallei stond op het hoogtepunt van haar culturele bloei bekend om haar artistieke kunsten en architecturale vernieuwingen. Handwerklieden en kunstenaars werden tot in de verste uithoeken van Azië uitgenodigd om keizerlijke paleizen en kloosters met hun creaties en bouwkunst te eren. Tot op heden blijft de vallei, met zijn kleine steegjes, binnenkoeren, tempels en stupas vervuld van wonderlijke verhalen, buitengewone mensen en kunstwerken.

Optioneel kan je een panoramavlucht over Mount Everest doen per helikopter.

 

Dag 4/ Kathmandu – Pokhara

Ochtendvlucht naar Pokhara. Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar het hotel. Je kan een boottocht op het meer maken met een bezoek aan een tempel op een eilandje in het meer.

 

Dag 5/ Pokhara – Jomson – Kagbeni

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor een korte, spectaculaire vlucht naar Jomson. Jeeprit naar Kagbeni, het startpunt van de trekking morgen.

 

Dag 6/ Kagbeni – Chele

Na de controle van de permits, trek je door de rivierbedding. Af en toe slingert het pad omhoog om aan een doorwading te ontsnappen. Kleine dorpjes en nederzettingen wisselen af met de eerste sprookjesachtige en desolate landschappen waarvoor Mustang zo bekend is. Je eindigt vandaag in Chele op 3050m (Tussen 5 en 6u wandelen). Tijdens de trektocht overnachting in zeer eenvoudige lodges.

 

Dag 7/ Chele – Geling

Vroege start, er staan heel wat hoogtemeters op het programma vandaag. Aan het eind van de dag sta je voor het eerst op 3700m. (Ong. 7-8u wandelen)

 

Dag 8/ Geling – Charang

Vervolg van de trekking, al klimmend en dalend. De laatste 2u daal je af naar Charang (Ong. 6u wandelen vandaag). Charang is een van de grootste dorpen in Mustang. Witte huizen en kleurrijke gebedsvlaggen tegen een achtergrond van met sneeuw beklede bergpieken. Het typische beeld dat iedereen van de Himalaya-dorpen bijblijft. Een imposant fort op een heuvelkam maakt het plaatje compleet. 

 

Dag 9/ Charang – Lo Mangthang

Met zijn duizend inwoners is Lo Manthang (3850m) de 'grote stad' van het gebied. In een vijftal uur wandel je naar deze bijzondere hoofdstad die volledig omwald is. Ondanks het feit dat  de Chinese weg uit Tibet klaar is, heeft het stadje zijn authentieke sfeer 'ver weg van alles' weten te bewaren.

 

Dag 10/ Lo Manthang

Vandaag is een vrije dag in deze mystieke en geïsoleerde stad. Je kan de vier belangrijkste tempels binnen de stadsmuren gaan bekijken. De mooiste is waarschijnlijk de Jampa Lakhang, een tempel met 3 verdiepingen. Je kan ook een prachtige tocht (te voet of te paard) rond de stad maken, door een zestal dorpen. Je maakt dan kennis met de boeren op de velden, met de herders, met de handelaars, met de monniken in hun kloosters, met heel speciale grotwoningen.

 

Dag 11/ Lo Mangthang – Ghami

Verder via een stevige pas en een prachtige afdaling naar Ghami op 3500m. Wind en water-erosie hebben in dit gebied hun werk gedaan en hebben grillige vormen in de bergmassieven uitgesleten. De omgeving van dit typische dorp leent zich uitstekend voor wandelingetjes om het leven van alledag te observeren. (Tussen 5 en 6u wandelen)

 

Dag 12/ Ghami – Shyangmochen

Vandaag kom je na een klim aan een gigantische chorten, de Tibetaans boeddhistische variant van de stoepa. Na de Shyangmochen La pas daal je af naar Shyangmochen op 3460m. (Ong. 6u wandelen)

 

Dag 13/ Shyangmochen – Kagbeni

Vandaag is het overwegend afdalen, langs Chele om uiteindelijk terug in Kagbeni aan te komen. Kagbeni is een leuk middeleeuws aandoend dorpje met dicht op elkaar staande huizen van aarde, donkere steegjes en inwoners gehuld in typische Tibetaanse kledij. (7-8u wandelen)

 

Dag 14/ Kagbeni – Jomson

De laatste loodjes: afdalen naar Jomson, ongeveer 3u wandelen.

 

Dag 15/ Jomson – Pokhara

Ochtendvlucht naar Pokhara. Rest van de dag is vrij om te bekomen van de indrukwekkende Mustangtrekking.

 

Dag 16/ Pokhara – Kathmandu

Vlucht van Pokhara naar Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven van Kathmandu en transfer naar het hotel. Vandaag is vrij voor een bezoek op eigen gelegenheid. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Bhaktapur, door velen als de charmantste plaats van de vallei omschreven. De stad heeft een fascinerende geschiedenis en barst van de monumentale gebouwen.

 

Dag 17/ Kathmandu – Brussel

Retourvlucht via een internationale hub.

Beste reistijd: Okt/Nov (herfst) & Apr/Mei (lente) omdat je ook een bezoek brengt aan Kathmandu. De Upper Mustang zelf ligt in de "regenschaduw" van de Himalaya, waardoor het gespaard blijft van de moesson en ook in onze zomer te bereizen is. In Kathmandu is het dan wel regenseizoen.


Richtprijs: Vanaf 5.400 USD per persoon

Op basis van 2 samenreizende personen

 

Inbegrepen

 • Alle vermelde transfers op privé basis met chauffeur
 • Accommodatie
  • Overnachting in Kathmandu en Pokhara, ontbijt inbegrepen
  • Overnachtingen in de best beschikbare mountain lodges (zeer basic) tijdens de trekking, alle maaltijden inbegrepen
 • Mustang permit (500 USD pp, geldig voor 10 dagen trekking)
 • Trekking gids
 • Dragers voor de bagage tijdens de trekking
 • Bezoeken aan kloosters onderweg

 

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten
 • Binnenlandse vluchten tussen Kathmandu-Pokhara-Jomson (Inschatting: ong. 500 USD pp – onderhevig aan wijzigingen)
 • Activiteiten en bezoeken in Kathmandu en Pokhara
 • Panoramische vlucht over Mount Everest per helikopter
 • Fooien
 • Annulatieverzekering- en bijstandsverzekering (sterk aan te bevelen)

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Céline Beels       056/60.58.58       celine@atlasreizen.be

close
close