Oman - De gastvrijheid van de woestijn

Oman

Oman heeft mij vooral qua mensen erg positief verrast. De mensen zijn er zo gastvrij!
Het land is ook niet volgebouwd met wolkenkrabbers zoals in naburige oliestaten. Op een of andere manier heeft Oman zijn authenciteit weten behouden.
De steden zoals Muscat, Sur of Niswa gonsen van de bedrijvigheid.

Het contrast tussen de drukke steden en de woestijn is enorm.  Eindeloze wegen voeren je door barre landschappen. Het uitzicht verveelt geen moment. Hier en daar worden 'desert activities' aangeboden, maar quads en aanverwanten voeren op mij geen aantrekkingskracht uit. Geef mij maar een zonsondergang in een uitgestrekte woestijn.  Prachtig om de rode kleurschakeringen op het zand te zien veranderen.

De rust in de woestijn heeft mij als altijd goed gedaan. De vruchtbare wadi’s in de woestijn geven een zucht van opluchting in het dorre landschap. Altijd fijn om er een kleine pick nick stop te organiseren. Onderweg naar Niswa bijvoorbeeld.  Daar is de plaatselijke soek het equivalent van gezelligheid. En de kooplui zijn er allesbehalve opdringerig. Ook het  fort is een bezoek waard. Mooi gerestaureerd en in alle eer hersteld. Ik zou eindeloos kunnen dwalen door de straatjes, snuisterend door de kleine winkeltjes. Mijn oog verkneukelt zich, en ik voeg nog een sjaal toe aan mijn ondertussen internationale collectie.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Dubai - Four Seasons at Jumeirah Beach

Dubai    2019   Jozefien Heyse

Wie er dit najaar nog op uit wil trekken, maar nog niet weet waarheen: Four Seasons Jumeirah Beach in Dubai - één van onze favoriete hotels in het Midden-Oosten- biedt een tijdelijke maar zeer interessante promo aan voor het najaar, waaronder de herfstvakantie.

Het hotel geniet een bevoorrechte ligging aan het strand van Jumeirah, op slechts een kwartiertje van Downtown Dubai...

Dubai - Bvlgari Resort, een juweel van een hotel

Dubai    2018

We brachtten eerder dit jaar een bezoek aan Bvlgari Dubai, volgens ons het absolute kroonjuweel van het ganse Arabische schiereiland. Met een ligging op een kunstmatig aangelegd stuk land in de vorm van een zeepaardje – Jumeirah Bay, een eigen yacht club met plaats voor 50 boten, zicht op de Arabische Golf aan de ene kant, en de skyline van...

Abu Dhabi - Louvre Museum, een schrijn voor de kunst

Abu Dhabi    2018   Jozefien Heyse

Het Louvre Abu Dhabi rijst op als een hemelse koepel, zwevend over een futuristisch dorp dat drijft boven de Arabische Golf.

De wereldvermaarde architect Jean Nouvel slaagde erin een schitterend schrijn voor kunst te creëren, dat niemand onbewogen laat.  De duizenden uitsparingen in de oneindige koepel zorgen voor een voortdurend lichtspel.

De bezoeker wordt door deze inspirerende omgeving voorbereid op de bijzondere...

close
close