Papua Nieuw Guinea - Paradijs om te duiken

Papua Nieuw Guinea Jozefien Heyse

En dan zijn er natuurlijk de kusten van Papua Nieuw Guinea. Lang, ongerept, wit en afgeboord met een azuurblauwe zee. Even uitblazen na de cultuurshock of de intense activiteiten kan in mooie resorts zoals Tuffi Dive Resort. Tufi ligt op een klein uurtje vliegen van Port Moresby gelegen langs tropische fjorden of rias.

Dit is Cape Nelson, een ietwat goed bewaard geheim dat afgesneden is van de bewoonde wereld. “Soms is duiken hier net zoals boven water kijken,” zegt een Australische gaste en duikster,”de visibiliteit is enorm, soms wel meer dan dertig meter ver,” Zoals de naam zelf zegt, kom je naar Tufi Dive Resort om te (leren) duiken. Maar ook niet-duikers kunnen hier enkele dagen terecht om uit te rusten aan het kleine zwembad en uitstappen te doen in de omgeving.

De grote plus van deze locatie zijn de vele wraken onderwater uit WOII die allemaal in de nabijheid van het hotel liggen. PT boten, een B17 “Black Jack” Bomber en tornado’s liggen bezaaid op de zeebodem. Het resort zelf is comfortabel en goed uitgerust maar zorg er zeker voor dat je voor een nieuwere kamer kiest, met zicht op de fjord.

Wat dichter bij Port Moresby ligt Loloata Island Resort op zijn eigen, kleine privé-eiland. Minder luxe dan op Tufi maar veel charme en een rustig sfeer. Sommige kamers zijn gebouwd op palen boven het water terwijl andere iets hoger liggen en uitkijken over Bootless Bay. Duiken kan hier natuurlijk ook, zowel voor de aspirant als de viersters-duiker. Op het eiland lopen ontelbare walibies rond en er zitten ook enkele tamme kangoeroes. Wel uitkijken voor de zeeslangen die zich ’s nacht op het pad begeven.
 

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Companie du Ponant - De Lapérouse

Australië    2018   Sophie De Craene

De ‘Lapérouse’ is in alle opzichten een parel te noemen. Het is het eerste boutique cruiseschip van vijf die Compagnie du Ponant de komende vijf jaar te water zal laten.

Lapérouse weet te verrassen door het enorme ruimtelijke gevoel, een zeer doordachte inrichting met duurzame materialen en oog voor detail. Wat dit schip zo uniek maakt, zijn de infinity pool, de...

Australië - Maria Island Walk

Australië    2017

Net buiten de oostkust van Tasmanië ligt het mooie Maria Island.  Dit spectaculaire eiland ademt niet alleen rust, het is bovendien uniek door de combinatie van haar natuurlijke schoonheid en zeldzame fauna en flora. Naast deze spectaculaire landschappen maak je ook kennis met talrijke getuigenissen uit de geschiedenis door o.a. het bezoek aan de historische nederzetting Darlington.

Vier dagen lang wandel je...

Australië - Arkaba in de Flinders Ranges

Australië    2017   Wiet Proesmans

Een goed stuk in de outback ten noorden van Adelaide ligt de ruwe Flinders Ranges, een bergplateau waarin de vulkanische activiteit zelfs voor een leek valt te ontwaren. Verborgen in de heuvels rondom ligt Arkaba. Tot voor enkele jaren een working sheep farm.

De laatste schapen werden enkele jaren terug afgevoerd, het accent ligt nu volledig op natuurherstel- en behoud. Na...

close
close