USA - Chicago laat niemand onberoerd

Verenigde Staten Patricia Speleers

Chicago schittert hoog en droog aan de zuidelijke punt van Lake Michigan, dicht bij de grens met Canada.  Deze noordelijke ligging staat garant voor ijskoude winters, met pakken sneeuw, snijdende wind, diep bevroren wateren en temperaturen ver onder het vriespunt. 

Aline woonde er 2 jaar en vertelt enthousiast: ‘In de winter is het er ijzig koud. De stad heeft haar bijnaam van Windy City niet gestolen. Gelukkig bieden de vele gezellige cafés en restaurantjes, de prachtige musea een warme afwisseling op de snijdende winterwind. Vanaf april - mei komt de dooi op gang en is de zon alomtegenwoordig. De temperaturen klimmen tot boven de 30°C en er heerst een uitgelaten, aanstekelijke vakantiesfeer.’

Chicago biedt de bezoeker een onuitputtelijke to-do lijst en kan zich zeker meten aan zijn grotere broer New York. Aan kunst en boeiende architectuur geen gebrek. Het Art Institute met zijn nieuwe Modern Wing,  een ontwerp van Renzo Piano, vol met oude en hedendaagse schilder- en beeldhouwkunst. 

Patrice, onze USA specialiste: ‘Wij gaan graag dieper dan de toeristische evidenties. Begin je dag bijvoorbeeld met de fiets, rollerblades of segway. Zo kan je een verfrissende tocht maken langs Lake Michigan. Een ideale start van de dag. Voor architectuurliefhebbers organiseren we graag een begeleide wandeling door The Loop en Oak Park. Een ervaren architect gidst je door het levendige centrum van de stad en bezoekt met jou de beroemde wijk van Frank Lloyd Wright.’

De stad biedt letterlijk voor elk wat wils. Er zijn de populaire sporthelden: de Cubs in het Wrigley baseballfield, de Chicago Bulls of de Blackhawks voor een wervelende ijshockeywedstrijd. ‘s Avonds is er musical in het Theater District, romantiek in het schitterende Opera gebouw, of blues in één van de vele bluesbars. Bij zwoel weer een openluchtconcert in het Millennium Park, onder het prachtige Frank Gehry Pavillion.

‘Mijn favoriet?’, vraagt Aline, ‘Een jazz concert in The Green Mill, het vroegere stamcafé van Al Capone.’

Chicago is verrassend! En laat niemand onberoerd.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Verenigde Staten - Kajakken in de swamps van Louisiana

Verenigde Staten    2020   Sophie De Craene

Louisiana heeft een complex ecosysteem van moerassen (swamps), meren, rivieren en kreken (bayou). Een wereld waar asfalt plaats maakt voor water, en billboards voor iconische cipressen. Een sportieve natuurgids die de bayous als geen ander kent toont je de mooiste maar minder gekende plekken per kajak.

De beste momenten om de swamps te verkennen zijn ’s ochtends, wanneer het water nog...

Verenigde Staten - Verblijf op een ranch in The Wild West

Verenigde Staten    2020

The Wild West is met zijn verlaten spookstadjes, prachtige valleien en dramatische bergpieken een bron van inspiratie en een gedroomd decor om te herbronnen. Op een ranch beleef je een heerlijke vakantie.

Zapata Ranch in Colorado is een verborgen parel, gelegen aan de voet van The Great Sand Dunes National Park, een prachtig alpine natuurgebied. De ranch is een actieve ranch...

USA - Met de fiets op verkenning in New Orleans

Verenigde Staten    2020   Sophie De Craene

Wie de gebaande paden verlaat in New Orleans en haar hippe inwoners leert kennen, komt er al snel achter waarom deze stad ‘the Big Easy’ heet. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een fiets en de adresjes die Atlas Reizen ging uitproberen. 

De historische wijk ‘Le Vieux Carré’ spreekt tot de verbeelding. Kleurrijke stadsvilla’s met smeedijzeren balkons en verborgen...

close
close