Zuid-Korea - 10-daagse van Seoul tot Jeju Island

Zuid- en Noord-Korea Wiet Proesmans

• 10-daagse rondreis
• Balans tussen moderniteit en traditie
• Onder begeleiding van een privé gids ter plaatse

Zuid-Korea balanceert tussen moderniteit en traditie. Alhoewel de Koreaanse cultuur niet de excentrieke verfijning heeft van buurland Japan, is ze eeuwenoud en héél apart. Zuid-Korea valt ten onrechte van het vaak betreden pad, maar dat maakt dat Atlas Reizen deze bestemming je dan ook van harte kan aanbevelen! Onder begeleiding van een lokale privé gids reis je op individuele basis vanuit Seoul via Gyeongju en Busan naar het zuidelijke Jeju Island.

 

Dag 1/ Aankomst Seoul

Na aankomst op de internationale luchthaven van Seoul heb je een privé transfer naar je trendy hotel met zicht op het groen in de stad.

 

Dag 2/ Seoul & de DMZ/Panmunjeom

Deze voormiddag maakt wie wil een excursie naar de 'gedemilitariseerde' DMZ zone op de grens met Noord-Korea. In vogelvlucht ligt het dorpje Panmunjeom slechts 70 km van de hoofdstad Seoul verwijderd. Dit gebied was gedurende 3 jaar het middelpunt van een van de gruwelijkste oorlogen in de moderne geschiedenis. Nu is het een van de meest bewapende plaatsen ter wereld. Toch is het hier opvallend rustig. Tegen lunchtijd ben je terug in Seoul. In de namiddag kan je met je privégids een bezoek brengen aan het War Memorial. De muur met honderdduizenden namen van gevallen soldaten, ook Belgische, doet je stil worden. Heb je meer interesse in de oude geschiedenis, dan is een bezoek aan het Geyongbokkung Paleis uit de Joseon Dynastie (1392-1910) zeker een must. Het Ginseng Museum leert je meer over deze geneeskrachtige wortel die zo'n centrale plaats inneemt in de Koreaanse cultuur. IN overleg met je privégids kan je nadien nog de Jogyesa Tempel, de popcultuur van Insadong Street en de Cheonggyecheon Stream bezoeken in het centrum. Duik je liever op eigen gelegenheid in deze wereldstad, dan kan dat uiteraard ook. 's Avonds kan je genieten van een prachtige show in het Chongdong Theatre!

 

Dag 3/ Seoul - Andong - Gyeongju

Je bezoekt vandaag het Andong Hahoe Village, waar eeuwenoude Confucianistische tradities hoog in ere worden gehouden. De bewoners leven er zoals hun verre voorouders dat ook al deden, in eenvoudige huizen voor de gewone boeren en in rijkelijk gedecoreerde huizen voor de 'Yangban', de aristocratie.
Een wandeling langs het mooie Bomun Lake sluit de dag in alle rust af.

 

Dag 4/ Gyeongju

Vandaag bezoek je het Tumuli Park met koninklijke graven uit de Shilla Dynastie (1ste eeuw v.Chr. tot 10de eeuw n.Chr.). De verfijnde voorwerpen die in de graven werden gevonden getuigen van een hoogstaande cultuur en techniciteit. De Cheomseongdae is de oudste bestaande sterrenobservatorium in Azië. de 362 stenen vertegenwoordigen de dagen van de maankalender. Na de lunch maak je een fietstocht doro de rijstvelden van Geongju. Ontmoet de locals!

 

Dag 5/ Gyeongju - Haeinsa - Busan

Je privégids brengt je naar de Haeinsa Tempel in het zuiden van het Koreaanse schiereiland. Prachtig gelegen in de bergen overleefde het als bij mirakel de desastreuze Koreaanse burgeroorlog. De 800 jaar oude Tripitaka houten tekstblokken in het Koreaans zijn wereldberoemd. Ze zijn het belangrijkste en meest complete Boeddhistische werk van hun tijd en zijn UNESCO Werelderfgoed.

 

Dag 6/ Busan

Na het ontbijt maak je een boottochtje langs het Haeundai strand om te genieten van de skyline van Busan. Nadien breng een bezoek aan de Jakalchi Vismarkt, de Kukjae Markt en de Busan Tower. De gids neemt je mee per metro en openbaar vervoer. Zo geniet je van het dagelijkse leven en ontmoet je de lokale bevolking.
De Jakalchi Vismarkt is een van de grootste in zijn soort, met een verbazend uitgebreid aanbod van verse vis, dikwijls nog levend en springend. Absoluut de moeite om hier de Koreaanse Sashimi te proeven. De Kukjae Market vlakbij en de grootse Lotte Department Store tonen je het belang van 'shoppen' in de hedendaagse Koreanse cultuur. Na een kort bezoek aan de Busan Tower, sluit je de dag af aan de kliffen van Taejongdae.

 

Dag 7/ Busan - Jeju Island

Een korte binnenlandse vlucht brengt je naar Jeju Island. Na aankomst bezoek je het Hamel schip, dat het verhaal vertelt van de Nederlander Hamel (1653) die hier na een schipbreuk 13 jaar werd vastgehouden. Na zijn ontsnapping naar Japan schreef hij zijn avonturen in Korea neer in een boek, meteen het eerste dat in de Westerse wereld verhaalde over het mysterieuze land Korea. De lava kust van Jusangjeolli getuigt van het vulkanische verleden van deze regio. Geniet van de Chonjeyeon Watervallen en de mooie Yakcheonsa Tempel.

 

Dag 8/ Jeju Island

Je privégids voert je vandaag naar Udo Island. Op dit kleine eilandje zijn de vrouwen de kostwinners. Zij duiken er naar zeekomkommers, schelpdieren, zeeiwer en octopus. De jeugd ziet geen graten meer in deze oude traditionele ambacht en het is dan ook de oudste generatie die de stiel in ere houdt. Sommige duikers zijn kranige dames van 75! Je trekt de zee op om ze van dichtbij aan het werk te zien. Wie wil kan ook heerlijk fietsen op Udo Island (dat kan overigens op veel plaatsen in Zuid-Korea). Om de dag af te sluiten trek je naar de top van de Ilchulbong Crater, een oude vulkanische krater van waar je een prachtig zicht hebt op Jeju Island.

 

Dag 9/ Jeju - Seoul

Na het ontbijt heb je een transfer naar de luchthaven van Jeju Island voor je terugvlucht naar Seoul. Rest van de dag ter vrije besteding. Wie wil kan uiteraard een privé gids onder de arm nemen.

 

Dag 10/ Seoul - huiswaarts

Dag ter vrije besteding tot aan de transfer naar de luchthaven van Incheon en je vlucht huiswaarts of naar een volgende bestemming.

 

 

 

Richtprijs per persoon vanaf (prijs op aanvraag)

 

Beste reistijd: Zuid-Korea is in principe gans het jaar te bereizen. Meest aangename en mooiste seizoenen zijn het voorjaar (kersenbloesems) en de herfst. 

 

 

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Wiet Proesmans       03/331.33.30       wiet@atlasreizen.be

close
close