Iran

Iran

Midden-Oosten

Iran heette in de Oudheid Perzië. De 2500 jaar oude ruïnes van Persepolis zijn versierd met prachtige reliëfs. In Isfahan glinsteren de mozaïeken van de moskeeën en verdwaal je in de bazaar. In Yazd vereren Zoroasters hun profeet Zarathustra in de vuurtempel. De gastvrijheid is in Iran buiten categorie.

Ontdek Iran


Laat je inspireren door deze originele ideeën voor Iran. Reisplannen?
Neem contact op met onze reisexperts.


Filter op periode
Filter op trefwoord

 

Iran - Art Travel reis 2015, een impressie

Iran   december 2015   Peter L'hoëst

Een groep van 11 met een Vlaamse begeleider/gids, een Iraanse gids (archeoloog & docent Schone Kunsten aan de universiteit van Isfahan), een comfortabele bus met privéchauffeur én begeleider. Tien dagen lang ontvouwde Iran zich in al zijn diversiteit: sjiitische moskeeën, Armeense kathedralen, joodse synagoges, en zoroastrische vuurtempels.

De hoofdstad Teheran vormde met zijn vele musea en artefacten een ideale voorbereiding voor...

Iran - Plaatsen en mijmeringen

Iran   maart 2014   Bert Uyttenbroeck

In een hoek van de bazar van Shiraz stoot ik op een verlaten herstelplaats voor fietsen. De mode van de citybike annex coffeebar is hier duidelijk nog niet overgewaaid.

Masooleh is een bijzonder dorp dat tegen de stijle heuvel is opgebouwd. Het dak van het ene huis, vormt het terras voor het andere. Het is een van de meest toeristische dorpen van...

Iran - Mensen en indrukken

Iran   maart 2014   Bert Uyttenbroeck

Alcohol is verboden in Iran. Er zijn dan ook geen bars. Wel vind je er overal ‘tchaikhane’, of theehuizen. Noem het de Iraanse variant van het dorpscafé bij ons. Een samovar houdt het water kokend, gans de dag lang. De mannen zoeken er vertier in het genieten van een thee, terwijl ze de ‘chicha’ roken. Het ritme van de thee,...

close
close