We verlaten Nosy Bé in de vroege ochtend. Met een klein motorbootje brengen we onze spullen naar de houten dhow. Aan boord van dit traditionele schip wanen we ons even in de tijd van de ontdekkingsreizigers. De crew is al volop in de weer met koperen schalen en rieten manden. Een kip, een eend en wat basis proviand die in Nosy Bé werd ingeslaan wordt aangevuld met wat we onderweg vangen of kopen van lokale vissers. Verhongeren zullen we niet, integendeel!
De kapitein houdt het oog op de ongerepte kust. In het dichte groen van het regenwoud verschijnt zo nu en dan een dorpje, enkel bereikbaar via de zee. Het tempo aan boord is even wennen. Niets doen is ons vreemd, maar hier gaat het ons na wat oefenen goed af. Turen over de horizon of je verdiepen in een boek. Onderweg wordt er gezwommen en gesnorkeld. Twee crewleden springen met harpoen het water in. Terug aan boord staat de apero op ons te wachten: caipirinha’s en verse zeevruchten!
We bivakkeren op verlaten stranden. In de dorpjes worden we hartelijk onthaald. We spelen er met de kinderen en hun zelfgemaakt speelgoed. De tijd staat hier stil. Willen we hier nog weg?
Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!
Julie Rausenberger 056/60 58 58 julie@atlasreizen.be
Andere artikels die je misschien ook interesseren:
2025 Patricia Speleers
Dat Rome meer is dan enkel het Colosseum, het Pantheon of het Vaticaan, ontdekte Patricia tijdens haar bezoek aan de eeuwige stad in november. Ze trad buiten de platgetreden paden en ging langs bij authentieke enoteca's, bewonderde antieke beelden en nam een kijkje achter de schermen in een conservatieatelier.
Tijdens de renaissance kende Rome een artistieke bloei, met invloedrijke kunstenaars zoals...
2025
Hoewel de term "K-Food" nog niet overal ingeburgerd is, verdient de Zuid-Koreaanse keuken absoluut een plek in de spotlight. Met haar veelzijdige en uitgesproken smaken, en de vele bijgerechten, biedt K-Food een heel eigen, unieke culinaire ervaring.
De internationaal bekendste gerechten zijn kimchi (gefermenteerde groenten), bimbimbap (rijst met groenten, ei en vlees) en japchae (roergebakken noedels). Een absolute lokale favoriet is...
2025 Jozefien Heyse
Bhutan blijft een van de best bewaarde geheimen van de Himalaya. Dit koninkrijkje, ingeklemd tussen India en China, bewandelt zijn eigen pad, geleid door spiritualiteit en een diep respect voor natuur en traditie. Hier telt niet het Bruto Nationaal Product, maar het Bruto...