MIL, het nieuwste restaurant van Peru is uniek in elke zin van het woord. Het geesteskind van de bekroonde chef-kok Virgilio Martínez Véliz, van restaurant Central in Lima, ligt vlak boven de cirkelvormige Inca-terrassen van Moray, in de Heilige Vallei nabij Cuzco. De eenvoudige maar knappe architectuur past naadloos in het landschap.
De lunch is een innovatief 8-gangen degustatiemenu. De gerechten bevatten 100% regionale ingrediënten in de meest creatieve combinaties, en zijn geïnspireerd op de eeuwenoude traditie en cultuur van de Andes. Je proeft er zeker enkele van de meer dan 4.000 aardappelsoorten die in Peru worden geteeld.
Hoewel de stijl vergelijkbaar is met het ‘Mater Elevations’ degustatiemenu van Central, zijn gerechten bij Mil lichter vanwege het effect van de hoogte op de eetlust. Je bevindt je hier op 3.500m hoogte! Virgilio heeft nauw samengewerkt met 3 nabijgelegen inheemse gemeenschappen. Met hun kennis van landbouwtechnieken en koken op hoogte werd volop geëxperimenteerd in het aanpalend voedingslaboratorium.
Wanneer je in het restaurant dineert, krijg je meer dan een culinaire ervaring. Je kunt het labo bezoeken, de chocolade productie en de vleugel waar de infusies en likeuren - op basis van lokale kruiden - gemaakt worden. Deze lunch past mooi in een dagtour door de regio, waarbij je naast de nabijgelegen archeologische site van Moray ook de zoutterrassen van Maras kan bezoeken.
Contacteer onze reisontwerpers om deze sublieme ervaring in je Peru reis te integreren, voor echte foodies!
Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!
Sophie De Craene 056/60.58.58 sophie@atlasreizen.be
Andere artikels die je misschien ook interesseren:
2025 Patricia Speleers
Dat Rome meer is dan enkel het Colosseum, het Pantheon of het Vaticaan, ontdekte Patricia tijdens haar bezoek aan de eeuwige stad in november. Ze trad buiten de platgetreden paden en ging langs bij authentieke enoteca's, bewonderde antieke beelden en nam een kijkje achter de schermen in een conservatieatelier.
Tijdens de renaissance kende Rome een artistieke bloei, met invloedrijke kunstenaars zoals...
2025
Hoewel de term "K-Food" nog niet overal ingeburgerd is, verdient de Zuid-Koreaanse keuken absoluut een plek in de spotlight. Met haar veelzijdige en uitgesproken smaken, en de vele bijgerechten, biedt K-Food een heel eigen, unieke culinaire ervaring.
De internationaal bekendste gerechten zijn kimchi (gefermenteerde groenten), bimbimbap (rijst met groenten, ei en vlees) en japchae (roergebakken noedels). Een absolute lokale favoriet is...
2025 Jozefien Heyse
Bhutan blijft een van de best bewaarde geheimen van de Himalaya. Dit koninkrijkje, ingeklemd tussen India en China, bewandelt zijn eigen pad, geleid door spiritualiteit en een diep respect voor natuur en traditie. Hier telt niet het Bruto Nationaal Product, maar het Bruto...