New York New York - Unieke ontmoeting met de Big Apple

Verenigde Staten Patrice Speleers

Vorige zomer bezocht Patsy samen met haar kroost New York City. Zij kozen rigoureus voor een andere  invalshoek. Het werd een unieke ontmoeting met de ongeziene kant van de stad.  Jacqueline Goossens, Vlaanderen’s bekendste Nieuwe Amsterdammer, zorgde voor de bezielde begeleiding.

Sinds 1980 woont en werkt Jacqueline Goossens in New York City. Ze schrijft sinds jaar en dag met verve voor De Morgen en publiceerde reeds 4 boeken over haar geliefde stad. In 2007 publiceerde ze  in samenwerking met Bart Michiels het boek ‘Dit is niet New York – de iconen voorbij’.

Het fantastische bij Jacqueline is dat het niet alleen bij spreekwoordelijke woorden in zwarte inkt op wit papier blijft. Met minstens zoveel enthousiasme neemt zij de nieuwsgierige reiziger, te voet of per fiets, mee op ontdekkingstocht. Zij biedt een blik achter de façade van de Big Apple.

 

Zo brengt Jacqueline de verhalen van de mensen achter de Chrysler Building en het Central Station. Evengoed duikt ze met jou in gekende en ongekende volkswijken. Jacqueline offreert een heel eigen en onvermoed inzicht in het hart van de stad.

 

Onze USA specialisten stelden voor jou een 5-daagse Citytrip naar New York samen. Je vliegt met Jet Airways naar Newark en verblijft twee maal 2 nachten in zeer fijne, unieke hotels. Je verblijft daarbij in erg uiteenlopende wijken van deze wereldstad op basis van logies. De eerste twee dagen ga je op stap met  Jacqueline. Per fiets of te voet en per metro.

 

Helemaal in de lijn van de Atlas filosofie stelt  Jacqueline haar programma graag op jouw maat samen. De laatste dagen heb je alle tijd om de stad zelf verder te verkennen. Wie ooit in New York is geweest, weet dat het moeilijk kiezen wordt. Vanzelfsprekend kruiden wij jouw programma graag met enkele Atlas aanraders.

 

Je kan deze 5-daagse Citytrip boeken voor een richtprijs vanaf € 2.170.- per persoon, op basis van 2 samen reizende personen.

 

Wie in de zomer naar New York reist, raden wij ‘escape from the heat’ een kort maar heerlijk verblijf op Shelter Island aan. Dé ideale extensie!

 

 

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Canada - Fotografiereis naar de Magdalena-eilanden

Canada    2018   Céline Beels

• Unieke fotografiereis begeleid door natuurfotograaf
• Per helikopter op zoek naar zeehondenjongen
• Spectaculaire eindeloze sneeuwlandschappen
• Kleinschalige internationale groep


De Magdalena-eilanden in Oost-Canada zijn een kleine eilandengroep in de Saint Lawrencebaai. Ze kennen een bijzonder hard klimaat: tropisch in de zomer en arctisch in de winter.

Begin februari komt het pakijs uit het hoge noorden in zuidelijke richting gedreven. Met dit pakijs komen...

Oost-Canada - Park Mauricie per watervliegtuig

Canada    2017

Vanuit hun  kleinschalige lodge, nabij Shawinigan, biedt het sympathieke Franse koppel Alain en Laure panoramische vluchten over het nationaal park Mauricie. Vooral bekend om haar talrijke meren, leent het park zich prima voor excursies per watervliegtuig. Alain en zijn team zijn de enigen die mogen landen in het beschermde gebied wat exclusieve ervaringen oplevert.

Patrice was er vorig jaar en zag...

Canada - Quebec per trein

Canada    2017   Patrice Speleers

Na een langgerekte winter is de natuur in Quebec nog een beetje in winterslaap. Beetje bij beetje komt alles terug tot leven : de tulpen staan in bloei, meer noordelijk is het ijs op de meren aan het smelten en ’s morgens word ik gewekt door een fluitconcert van vogels.  In de  eerste kleinschalige lodge zijn de Franse eigenaars al volop...

close
close