Culinair
Zoeken op ThemaPaul Bocuse noemde de Chinese, Franse en Marokkaanse keukens de beste ter wereld. Dat was lang voor Scandinavische chefs de sterren van de hemel kookten. En doen Peru, Mexico, en Thailand jou ook watertanden? Onze reisexperts presenteren je een overheerlijk menu.
Andere... (Europa) maart 2024 Sophie Taelman
Istrië weet menig gastronomieliefhebber te verleiden met het beste wat het Middellands Zeegebied te bieden heeft: van verse zeevruchten tot topkwaliteit olijfolie, handgemaakte pasta, uitstekende wijnen en vooral… truffels. Atlas Reizen neemt je mee op truffeljacht door de heuvelachtige bossen...
Spanje mei 2020 Sophie De Craene
• Spanje op een andere manier
• Foodie reis
• Hippe charmante verblijven
Spanje doet vooral denken aan flamenco dansers, stierengevechten, tapasbars en lange zandstranden. Een correct beeld, maar niet het enige wat Spanje te bieden heeft. Zowel op geografisch, cultureel, politiek als sociaal vlak...
Peru april 2020 Sophie De Craene
Wie al in Peru of Chili reisde, kent ongetwijfeld de pisco sour: een lekker frisse cocktail met eiwit, limoensap en een sterke drank gemaakt van druiven. Pisco is zowel in Peru als in Chili de nationale drank en beide landen...
Frankrijk mei 2019 Patricia Speleers
Het Royal Champagne Hotel & Spa is prachtig gelegen op een heuvelrug, omgeven door de wijngaarden van de Champagne. Het hotel opende in juli 2018 zijn deuren, maar stond er al van in de jaren 1700. De 47 kamers liggen verspreid...
Peru september 2018 Sophie De Craene
MIL, het nieuwste restaurant van Peru is uniek in elke zin van het woord. Het geesteskind van de bekroonde chef-kok Virgilio Martínez Véliz, van restaurant Central in Lima, ligt vlak boven de cirkelvormige Inca-terrassen van Moray, in de Heilige Vallei...
Japan oktober 2017 Wiet Proesmans
Een reis naar Japan is per definitie een culinaire belevenis. De toewijding waarmee een ‘simpele’ noedelsoep wordt bereid, is een belevenis. De schijnbare eenvoud van een op houtskool gegrilde shitake paddenstoel zal je bijblijven. Het meesterschap van de Japanse chefs...
Italië maart 2017 Aline Temmerman-Uyttenbroeck
Voor wie op zoek is naar een sportieve wintervakantie zijn de Italiaanse Dolomieten al jaren een waardige tegenhanger van de Alpen. In een fenomenaal decor kan je er over een uitgebreid netwerk van blauwe, rode en zwarte pistes de bergen...
Maleisië februari 2017 Wiet Proesmans
Ben je een foodie? Dan is Maleisië ongetwijfeld jouw ding want het land is een ware smeltkroes van culturen; een “come and go-land” zoals de gids het zo plastisch omschreef; en dat merk je ook in de lokale keuken. Je...
Nieuw-Zeeland februari 2017 Aline Temmerman-Uyttenbroeck
Nieuw Zeeland is gekend en geroemd om zijn spectaculaire landschappen, geothermische activiteit, boeiende Maori cultuur, de kiwi en duizenden schapen. Tel daarbij de goeie wegen, laid back sfeer en de immer goedlachense locals, en het maakt het land tot een...
Italië februari 2017 Bert Uyttenbroeck
• 4-daagse intensieve wijn-ontdekkingsreis
• Verdieping in de regionale topwijnen
• Bezoek aan uitgelezen selectie van vooraanstaande wijndomeinen mét exclusieve proeverijen
Piëmont, “Aan de voet van de berg”, vormt samen met Toscane dé referentie voor Italië als wijnland. Het is het heuvelachtig gebied in het...