Zoeken op thema

Culinair

Zoeken op Thema

Culinair


Paul Bocuse noemde de Chinese, Franse en Marokkaanse keukens de beste ter wereld. Dat was lang voor Scandinavische chefs de sterren van de hemel kookten. En doen Peru, Mexico, en Thailand jou ook watertanden? Onze reisexperts presenteren je een overheerlijk menu.


Filter op Gebied
Filter op trefwoord

 

Kroatië - Op truffeljacht door de Istrische bossen

Andere... (Europa)   maart 2024   Sophie Taelman

Istrië weet menig gastronomieliefhebber te verleiden met het beste wat het Middellands Zeegebied te bieden heeft: van verse zeevruchten tot topkwaliteit olijfolie, handgemaakte pasta, uitstekende wijnen en vooral… truffels. Atlas Reizen neemt je mee op truffeljacht door de heuvelachtige bossen...

Spanje - Wijngaarden en bergpieken in het wilde Noorden

Spanje   mei 2020   Sophie De Craene

• Spanje op een andere manier
• Foodie reis
• Hippe charmante verblijven

Spanje doet vooral denken aan flamenco dansers, stierengevechten, tapasbars en lange zandstranden. Een correct beeld, maar niet het enige wat Spanje te bieden heeft. Zowel op geografisch, cultureel, politiek als sociaal vlak...

Peru/Chili - Verfrissende pisco sour uit Zuid-Amerika

Peru   april 2020   Sophie De Craene

Wie al in Peru of Chili reisde, kent ongetwijfeld de pisco sour: een lekker frisse cocktail met eiwit, limoensap en een sterke drank gemaakt van druiven. Pisco is zowel in Peru als in Chili de nationale drank en beide landen...

Frankrijk - Panoramisch uitzicht op de wijngaarden van Epernay

Frankrijk   mei 2019   Patricia Speleers

Het Royal Champagne Hotel & Spa is prachtig gelegen op een heuvelrug, omgeven door de wijngaarden van de Champagne. Het hotel opende in juli 2018 zijn deuren, maar stond er al van in de jaren 1700. De 47 kamers liggen verspreid...

Peru - MIL, unieke lunch in de Heilige Vallei

Peru   september 2018   Sophie De Craene

MIL, het nieuwste restaurant van Peru is uniek in elke zin van het woord. Het geesteskind van de bekroonde chef-kok Virgilio Martínez Véliz, van restaurant Central in Lima, ligt vlak boven de cirkelvormige Inca-terrassen van Moray, in de Heilige Vallei...

Japan - Koken onder een rieten dak

Japan   oktober 2017   Wiet Proesmans

Een reis naar Japan is per definitie een culinaire belevenis. De toewijding waarmee een ‘simpele’ noedelsoep wordt bereid, is een belevenis. De schijnbare eenvoud van een op houtskool gegrilde shitake paddenstoel zal je bijblijven. Het meesterschap van de Japanse chefs...

Italië - Gourmet skisafari in de Dolomieten

Italië   maart 2017   Aline Temmerman-Uyttenbroeck

Voor wie op zoek is naar een sportieve wintervakantie zijn de Italiaanse Dolomieten al jaren een waardige tegenhanger van de Alpen.  In een fenomenaal decor kan je er over een uitgebreid netwerk van blauwe, rode en zwarte pistes de bergen...

Maleisië - Penang, culturele en culinaire smeltkroes

Maleisië   februari 2017   Wiet Proesmans

Ben je een foodie?  Dan is Maleisië ongetwijfeld jouw ding want het land is een ware smeltkroes van culturen; een “come and go-land” zoals de gids het zo plastisch omschreef; en dat merk je ook in de lokale keuken. Je...

Nieuw-Zeeland - Wijnproeven met een twist

Nieuw-Zeeland   februari 2017   Aline Temmerman-Uyttenbroeck

Nieuw Zeeland is gekend en geroemd om zijn spectaculaire landschappen, geothermische activiteit, boeiende Maori cultuur, de kiwi en duizenden schapen.  Tel daarbij de goeie wegen, laid back sfeer en de immer goedlachense locals, en het maakt het land tot een...

Italië - Piëmont, wijnregio van traditie en passie

Italië   februari 2017   Bert Uyttenbroeck

• 4-daagse intensieve wijn-ontdekkingsreis
• Verdieping in de regionale topwijnen
• Bezoek aan uitgelezen selectie van vooraanstaande wijndomeinen mét exclusieve proeverijen

Piëmont, “Aan de voet van de berg”, vormt samen met Toscane dé referentie voor Italië als wijnland. Het is het heuvelachtig gebied in het...

close
close