Oman - De gastvrijheid van de woestijn

Oman

Oman heeft mij vooral qua mensen erg positief verrast. De mensen zijn er zo gastvrij!
Het land is ook niet volgebouwd met wolkenkrabbers zoals in naburige oliestaten. Op een of andere manier heeft Oman zijn authenciteit weten behouden.
De steden zoals Muscat, Sur of Niswa gonsen van de bedrijvigheid.

Het contrast tussen de drukke steden en de woestijn is enorm.  Eindeloze wegen voeren je door barre landschappen. Het uitzicht verveelt geen moment. Hier en daar worden 'desert activities' aangeboden, maar quads en aanverwanten voeren op mij geen aantrekkingskracht uit. Geef mij maar een zonsondergang in een uitgestrekte woestijn.  Prachtig om de rode kleurschakeringen op het zand te zien veranderen.

De rust in de woestijn heeft mij als altijd goed gedaan. De vruchtbare wadi’s in de woestijn geven een zucht van opluchting in het dorre landschap. Altijd fijn om er een kleine pick nick stop te organiseren. Onderweg naar Niswa bijvoorbeeld.  Daar is de plaatselijke soek het equivalent van gezelligheid. En de kooplui zijn er allesbehalve opdringerig. Ook het  fort is een bezoek waard. Mooi gerestaureerd en in alle eer hersteld. Ik zou eindeloos kunnen dwalen door de straatjes, snuisterend door de kleine winkeltjes. Mijn oog verkneukelt zich, en ik voeg nog een sjaal toe aan mijn ondertussen internationale collectie.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Abu Dhabi - Louvre Museum, een schrijn voor de kunst

Abu Dhabi    2018   Jozefien Heyse

Het Louvre Abu Dhabi rijst op als een hemelse koepel, zwevend over een futuristisch dorp dat drijft boven de Arabische Golf.

De wereldvermaarde architect Jean Nouvel slaagde erin een schitterend schrijn voor kunst te creëren, dat niemand onbewogen laat.  De duizenden uitsparingen in de oneindige koepel zorgen voor een voortdurend lichtspel.

De bezoeker wordt door deze inspirerende omgeving voorbereid op de bijzondere...

Dubai - 2020 is nabij

Dubai    2017

‘DUBAI 2020’. Net zoals deze ronde getallen knallen,  is het oliestaatje zich in ongezien tempo aan het klaar stomen om zelf ook te  knallen, tijdens de volgende WereldExpo -‘Dubai 2020’. Hotels schieten er als paddenstoelen uit de grond, eilanden worden gebaggerd, wereldrecords worden gebroken, technologieën worden uitgevonden. ‘Connecting Minds – Creating the future’ is niet voor niets de slogan van...

Jordanië - Een Hasjemitisch koninkrijk

Jordanië    2017   Valerie Van de Peer

• 11-daagse onderdompeling in Arabische exotiek
• Kasteelruïnes, verloren steden en op thee bij bedoeïenen
• Wandelen of fietsen door wadi’s en woestijnen

In het hart van het Midden-Oosten terugkeren naar de wortels van onze geschiedenis: langs kasteelruïnes en forten van de kruisvaarders naar Jezus' doopplaats en de Heilige berg. Het groene en heuvelachtige noorden herbergt één van de best bewaarde Romeinse sites in het...

close
close