Zuid-Afrika - 16-daagse winter escape

Zuid-Afrika Valerie Van de Peer

• 16-daagse reis langs afwisselende landschappen
• Heerlijke winter escape
• Klemtoon op natuur en culinair genieten


De wereld in één land, hoe divers kan 1 land zijn. Een overvloed aan nationale parken en wildlife, verbluffende uitzichten en een heerlijke culinair aanbod maken Zuid-Afrika tot de perfecte vakantiebestemming.  In onze winter geniet je er van lekker lange en zonnige dagen.


Dag 1/ Brussel – Johannesburg

Dagvlucht naar Johannesburg.

 

Dag 2/ Johannesburg – Tswalu

Je vliegt aansluitend door naar het Tswalu Nature Reserve. Landing op de airstrip van de lodge, midden uitgestrekt heuvellandschap en savanne. Alles draait hier om natuur behoud. Slechts 30 gasten tegelijk toegelaten om de natuur zo min mogelijk te belasten.

 

Dag 3-4/ Tswalu Nature Reserve

Tijdens jullie verblijf hier staat een safari jeep met privé gids en tracker klaar. De dag wordt ingevuld zoals jullie wensen: een gamedrive, een wandeling, een nachtelijke safari, …. Spring- en gemsbokken spot je gemakkelijk. Met wat geluk ook buffels, giraffen, struisvogels, neushoorns, cheeta's en leeuwen. Tussendoor genieten van het infinity zwembad. ’s Avonds van een schitterende sterrenhemel.

 

Dag 5/ Tswalu – Grootbos Nature Reserve

Na een laatste ochtendsafari vliegen jullie naar Kaapstad. Transfer naar het hotel in Grootbos Nature Reserve. Aankomst rond zonsondergang, een magisch moment om het reservaat binnen te rijden.

 

Dag 6/ Grootbos Nature Reserve

Activiteiten vanuit jullie eco-lodge: paardrijden, gegidste natuurwandelingen, 4X4 bloemensafari, strand picknick, strand – en grotwandelingen, …. De natuur rondom Grootbos is uniek in de wereld.

 

Dag 7/ Grootbos – de Wijnlanden (Franschhoek of Stellenbosch)

Nog even genieten van de natuur rondom Grootbos. In de namiddag privé transfer naar de wijnlanden. Verblijf in Franschoek, culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika, of Stellenbosch, de bekendste stad in de wijnlanden.

 

Dag 8/ De Wijnlanden (Franschhoek of Stellenbosch)

Begeleide fietstocht langs rustige dorpsweggetjes. Jullie stoppen bij verschillende wijngaarden voor wijndegustatie en snacks.

 

Dag 9/ De Wijnlanden – Cederbergen

Rit naar Cederbergen langs prachtige wegen. Het reservaat herbergt meer dan 130 Bushman rock art sites en is thuis voor meer dan 150 soorten vogels, 750 soorten planten en 35 soorten zoogdieren.

 

Dag 10-11/ Cederbergen

Een greep uit de vele activiteiten: mountainbiken, kanotochten, fly fishing, nature drives en walks, … Alles in een prachtige omgeving met grootse rotsformaties, watervallen, kloven, verkoelende beekjes, …

 

Dag 12/ Cederbergen – Kaapstad

Tegen de middag kom je aan in Kaapstad, het walhalla voor food lovers. Een foodie gids leert jullie de kleine straatjes van de stad kennen.

 

Dag 13/ Kaapstad

Jullie privé gids leert jullie de ‘classics’ kennen. Aansluitend bezoeken jullie de Tafelberg. Dit kan te voet of per kabellift.

 

Dag 14/ Kaapstad

Rit langs het Kaapse schiereiland, met de panoramische Chapman’s Peak route. Je komt langs Muizenberg, de pinguïns bij Boulders Beach en het Nationaal park van Kaap de Goede Hoop.  Via de surfersstad Hout Baai terug richting Kaapstad centrum.

 

Dag 15/ Kaapstad – Brussel

Laatste dag Kaapstad: bezoek de gevangenis van Robbeneiland of maak een fietstocht door de townships. ’s Avonds vliegen jullie huiswaarts.

 

Dag 16/ Aankomst in Brussel

 

Richtprijs per persoon vanaf (prijs op aanvraag)

Beste reistijd: De voorgestelde route is ideaal in de Zuid-Afrikaanse zomer (onze winter). Zuid-Afrika kan echter het hele jaar door bereisd worden. De beste reistijd is afhankelijk van de activiteiten die je wil doen (safari, walvissen spotten, tuinroute, …).

 

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Valerie Van de Peer       03/331.33.30       valerie@atlasreizen.be

close
close