Antarctica - Magische expeditie

Antarctica Bert Uyttenbroeck

Atlas Reizen nodigt je uit voor een ongeëvenaard avontuur. Je vliegt over Kaap Hoorn, de Antarctische convergentie en de mythische onstuimige waters van de Drake Passage. Zo zet je in een mum van tijd vanuit Punta Arenas in Patagonië voet aan wal op een van 's werelds koudste, hoogste, winderigste, droogste en meest ontoegankelijke continenten: Antarctica!

 

Deze expeditie kan je best omschrijven als ... exclusief. Het is immers de enige expeditie waarbij er gevlogen wordt tussen Zuid Amerika en Antarctica. Zo win je kostbare tijd en bespaar je je zeeziekte tijdens de oversteek van de woelige Drake Passage.
 

In een select internationaal gezelschap van maximum 67 medepassagiers word je door een crew van poolspecialisten en biologen tot in het hart van de zuidpool gebracht. En dat kan je letterlijk nemen. Tijdens de 7-daagse (of 8-daagse) reis vaar je met vanaf het King George Island, op de Zuidelijke Shetland eilanden langsheen het Antarctische Schiereiland. Vanop je expeditieschip heb je een schitterend zicht op het vasteland van betoverend ijs en op de immer veranderende oceaan met vervaarlijk grote ijsbergen.

 

Deze reis heet niet voor niets een expeditie te zijn. Warm ingeduffeld in winddichte sneeuwkledij en voorzien van stevige sneeuwschoenen stap je met z'n achten in een zodiac motorboot. Die brengt je tot vlakbij de fenomenale natuur. Pinguins, zeeluipaarden, Weddellzeehonden, maar ook orka's en walvissen ... hier op de zuidpool zijn ze niet mensenschuw. Je komt er dan ook letterlijk oog in oog mee te staan. Elke zodiac wordt gegidst door een gespecialiseerde bioloog. De jonge crew is, hoe kan het ook anders, gepassioneerd. Met het risico dat je even enthousiast en gepassioneerd wordt. En misschien, zoals zovelen, binnenkort nog eens terugkeert.

 

Dit avontuur is een absolute Atlas Reizen aanrader voor natuurliefhebbers in hart en nieren en voor eenieder die er ooit van droomde om het einde van de wereld met eigen ogen te aanschouwen.Het volgende seizoen voor deze Antarctica Expeditie loopt van begin december tot midden februari.
 

 

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Zuid-Groenland - Poolexpeditie met heli-hiking en kajakken

Groenland    2022   Céline Beels

De expeditie gaat door in en rond de spectaculaire fjorden van Zuidoost-Groenland. Ultramarine, het nieuwste schip in de vloot van Quark Expeditions, is uitgerust met twee helikopters die je naar gebieden brengen die voor anderen onbereikbaar zijn. Vlieg over gletsjers en zet voet op de Groenlandse ijskap, de grootste ijskap op het noordelijk halfrond. Hoe verbluffend de polaire landschappen al...

Antarctica - Naar de ziel van Antarctica vanuit Kaapstad

Antarctica    2019

• Verblijf in het enige hotel op Antarctica
• Bezoek aan de Zuidpool
• Slechts 12 personen per vertrekdatum


De meeste Antarctica reizen vertrekken van het diepe zuiden van Zuid Amerika. Of via een cruise vanuit Nieuw-Zeeland of Australië. Atlas Reizen stelt je graag deze reis voor waar je vanuit Kaapstad in ongeveer 5 uur naar Antarctica reist. Je blijft niet aan de...

Antarcticta - De keizerspinguin sterft uit

Antarctica    2011   Bert Uyttenbroeck

16 september 2010. Het staat zwart op wit in De Standaard: de keizerspinguïn sterft uit. Interessant? Onverantwoord en wellicht toch volledig onomkeerbaar.

Hij is een van de grootste en mooiste vogels ter wereld. Het dier leeft ver verwijderd van de menselijke beschaving, aan de ijskoude onderkant van de aarde. Het is de opwarming van het klimaat die het treurige lot van...

close
close