Antarctica - Naar de ziel van Antarctica vanuit Kaapstad

Antarctica Bert Uyttenbroeck

• Verblijf in het enige hotel op Antarctica
• Bezoek aan de Zuidpool
• Slechts 12 personen per vertrekdatum


De meeste Antarctica reizen vertrekken van het diepe zuiden van Zuid Amerika. Of via een cruise vanuit Nieuw-Zeeland of Australië. Atlas Reizen stelt je graag deze reis voor waar je vanuit Kaapstad in ongeveer 5 uur naar Antarctica reist. Je blijft niet aan de rand van het zevende continent, maar reist werkelijk naar de ziel van Antarctica. Je kampeert zelfs een nacht avontuurlijk in een tentenkamp òp het ijs van de Zuidpool.

De andere nachten verblijf je in een van de zes uiterst comfortabele  ‘pods’, glasvezel koepels ingericht met stijlvol meubilair en dierenhuiden. Het kamp is volledig koolstofneutraal. Vanuit de lodge ga je op verkenning in de uitgestrekte witte woestijn van Antarctica: bezoek aan een keizerspinguïnkolonie met meer dan 6000 pinguïns, trekking in een doolhof van blauwe ijsgrotten, per 4x4 naar een wetenschapsbasis, een wandeling met uitzicht op ijsgolven, …  Grotendeels onaangeroerd door mensen vind je hier de ultieme wildernis.

 

Dag 1/ Vlucht naar Kaapstad

Rechtstreekse dagvlucht vanuit Amsterdam of Parijs naar Kaapstad.

 

Dag 2/ Kaapstad

Vandaag kan je kennis maken met Kaapstad, volgens ons een van de mooiste steden ter wereld.  Mits supplement organiseren we hier graag je activiteiten: een bezoek aan de Tafelberg, een mini roadtrip langs het Kaapse schiereiland, een culinaire wandeling, een warme ontmoeting met een muzikant in de townships…

 

Dag 3/ Kaapstad

Vandaag organiseren we een veiligheidsbriefing in Kaapstad. Het team controleert ook je poolkleding. Indien nodig, kunnen er nog extra zaken voorzien worden. De laatste weersvoorspellingen worden besproken.

 

Dag 4/ Kaapstad – Antarctica

Een vlucht van 5 uur per privé jet over de uitgestrekte Zuidelijke Oceaan met zijn talrijke ijsbergen brengt jullie naar Antarctica. Onderweg wordt de poolcirkel overschreden, aan de Poolcirkel schijnt het daglicht 24 uur lang. Het avontuur start reeds tijdens de landing op een speciale ijslandingsbaan, Wolf’s Fang genaamd. Hier stappen jullie over op een met ski’s uitgerust vliegtuig voor de transfer naar het luxe kamp (ong. 25 minuten). Het kamp biedt de perfecte balans tussen polaire functionaliteit en glamping comfort. Jullie maken een eenvoudige wandeling op de ijsvelden.

 

Dag 5/ Activiteiten vanuit het kamp

De filosofie vandaag is eenvoudig: doe zoveel of zo weinig als je zelf wil. De ervaren poolexpeditie leiders begeleiden je de komende dagen tijdens de activiteiten: eenvoudige wandelingen op het ijs, langs ijstunnels en ijsgolven, leer ijsklimmen, beklim een ‘nunatak’, ga kite-skiën…

 

Dag 6/ Bezoek pinguïnkolonie

Twee uur vliegen met fantastische zichten over het immense poolplateau brengt je bij een kolonie met meer dan 6.000 keizerspinguïns. Slechts weinig mensen krijgen de hoofdrolspelers van “March of the Penguins” van zo dichtbij te zien.

 

Dag 7/ IJstunnels

Vandaag verken je het doolhof van ijstunnels nabij het kamp. Het blauwe ijs ziet er haast onwerkelijk uit. Je bezoekt de nabijgelegen wetenschapsbasis en leert meer over hun werk. Warm je nadien op in de sauna van de lodge.

 

Dag 8/ Zuidpool

Vroeg vertrek en lange reis maar de bestemming is het waard! Een vlucht van 5 uur over spectaculaire bergketens brengt je aan het tankstation op 83° Zuid. Twee uur later land je op de Zuidpool. De desolaatheid op het laagste punt op aarde laat een diepe indruk na.  Je bezoekt de wetenschapsbasis en kan je paspoort laten stempelen, alvorens je intrek te nemen in de pooltenten.

 

Dag 9/ Terug naar het kamp

Na een nacht als een ware ontdekkingsreiziger, vlieg je terug naar het kamp, opnieuw met een tankstop. De vlucht is de ideale manier om de onmetelijkheid van Antarctica waar te nemen. De indrukken van de bijzondere tweedaagse worden gevierd met een 3-gangen diner èn champagne!

 

Dag 10/ Activiteiten vanuit het kamp

Een rustigere dag, de poolonderzoekers vertellen je meer over de minder gekende geschiedenis van Antarctica en wereldrecord brekende expedities. Het avontuur van de dag beleef je tijdens het abseilen van een ‘nunatak’. Een nunatak is een berg die niet met sneeuw of ijs is bedekt, maar die uitsteekt boven een gletsjer of ijsveld.

 

Dag 11/ Activiteiten vanuit het kamp

Een avontuurlijke touwwandeling voert jullie langs enorme kliffen die uitkijken op de ijsgolven, gevormd door de constante druk van de Zuidelijke Oceaan. Het zicht is onvergetelijk.

 

Dag 12/ Antarctica – Kaapstad

Terugkeer naar Wolf’s Gang landingsbaan voor de vijf uur durende vlucht naar Kaapstad. Transfer naar het hotel. Geniet na van je pool avontuur!

 

Dag 13/ Kaapstad – Amsterdam/Parijs

Je laatste dag in Kaapstad. De vlucht vertrekt pas vanavond laat. Je kan deze reis uiteraard ook verlengen met enkele dagen safari in een van de wildreservaten van het land.

 

Dag 14/ Aankomst in Amsterdam/Parijs

Prijs: Op aanvraag.

Inclusief:

 • Veiligheidsbriefing in Kaapstad
 • Transfers tussen het hotel en de Antarctica vlucht in Kaapstad
 • Retourvluchten Kaapstad-Antarctica met een privéjet voor de 12 deelnemers
 • Accommodatie, maaltijden en dranken in Antarctica
 • Activiteiten op Antarctica
 • Begeleiding van gidsen en pool expeditieleiders in Antarctica
 • Het gebruik van bepaalde items van poolkledij, volgens de uitrustingslijst van het kamp
 • Carbon taks

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten van/naar Kaapstad
 • Accommodatie en activiteiten in Kaapstad
 • Poolkledij (we kunnen hiermee assisteren)
 • Fooien
 • Reis – en annuleringsverzekering

Opmerkingen

 • Het kamp wordt opgebouwd in november en ontmanteld eind januari. Contacteer ons voor de beschikbare reisperiodes of alternatieve programma’s.
 • Dit programma is onderhevig aan weersomstandigheden in Antarctica en is een voorbeeld dagplanning. Exacte data en vliegtuigtypes kunnen variëren.
 • Geen specifiek fitheidsniveau vereist. De condities op de Zuidpool worden gelijkgesteld aan een hoogte van 4.000m. Het dagbezoek aan de Zuidpool wordt afgeraden voor personen die heel gevoelig zijn aan hoogteziekte. Er zijn kortere programma’s die niet naar de Zuidpool gaan. Contacteer ons voor verdere details. 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Bert Uyttenbroeck       056/60.58.58       bert@atlasreizen.be

close
close