Argentinië - Patagonië, majestueuze bergen en gletsjers

Argentinië Bert Uyttenbroeck

• Actieve buitensporten in Chileens en Argentijns Patagonië
• Wilde dieren spotten op Peninsula Valdes
• Afsluiten met citytrip Buenos Aires

De reis start in de hoofdstad van Chili. Nadien reis je naar Patagonië, de zuidelijke punt van Zuid-Amerika. Patagonië wordt op natuurlijke wijze verdeeld over Chili en Argentinië door de Andes, de bergachtige ruggengraat van Zuid-Amerika. Het gebied is dunbevolkt en het walhalla voor outdoor aficionado’s. De uitzichten hier zijn subliem. Je start in Torres del Paine, Chileens Patagonië. Met je eigen huurwagen steek je de grens over naar Argentijns Patagonië. Veel bezoekers vliegen na een bezoek aan de beroemde Perito Moreno gletsjer al weer weg, maar er is zoveel meer te zien. In deze reis verken je Argentijns Patagonië in de diepte. De berglandschappen maken daarna plaats voor de ruige oostkust aan Peninsula Valdes. Hier zie je zeeolifanten, pinguïns, en in het juiste seizoen walvissen en orka’s. De reis eindigt in Buenos Aires waar Europese grootsheid van weleer gecombineerd wordt met Latijns-Amerikaanse passie.

 

Dag 1/ België – Santiago

Avondvlucht vanuit Brussel via Europese hub naar Santiago in Chili, of rechtstreekse vluchten vanuit Parijs of Amsterdam.

 

Dag 2/ Santiago

Santiago is voor vele bezoekers geen liefde op het eerste gezicht. Nochtans wordt het meer en meer een dynamische hoofdstad met barrio’s (wijken) die elk hun identiteit hebben: het bohemien en kleurrijke Bellavista, het kunstzinnige Lastarria, het koloniale Providencia, … Met je privégids doorkruis je deze namiddag het historisch stadscentrum. Op de heuvel San Cristobal krijg je een mooi overzicht op de stad, op heldere dagen zie je het majestueuze Andesgebergte op de achtergrond. Overnachting in kleinschalig boetiekhotel.

 

Dag 3/ Santagio – Puerto Natales – Torres del Paine NP

Binnenlandse vlucht naar Puerto Natales in Zuid-Chili, de toegangspoort tot het Nationaal Park Torres del Paine in Chileens Patagonië. Torres del Paine is Chili’s kroonjuweel, het mekka voor natuurliefhebbers en avonturiers. Je pikt de huurwagen op en rijdt in 2 uur naar de estancia aan de rand van Torres del Paine. De estancia functioneert nog steeds als schapenboerderij. Hier kom je niet voor topluxe, maar voor charme en authenticiteit.

 

Dag 4-5/ Torres del Paine Nationaal Park

De activiteiten op deze estancia zijn niet inbegrepen.  Jullie kiezen ter plaatse welke jullie willen. Wandelen, paardrijden, bergbeklimmen, kajakken door gletsjers en kilometers lange ongerepte pampa's om te verkennen, … Hier draait alles om het buitenleven in grandioze berglandschappen. Met wat geluk krijg je ook de majestueuze Andescondor te zien. 

 

Dag 6/ Torres del Paine NP – El Chalten regio

Vandaag een lange rijdag, maar het wordt nooit saai dankzij de weergaloze landschappen. In vrif uur rij je richting El Calafate in Argentinië.   Van El Calafate is het nog eens vier uur rijden tot aan de lodge ten noorden van El Chalten, de hoofdstad van trekkings in Argentinië wat trekking betreft. De lodge ligt op een geïsoleerde locatie, enkel per boot of te voet bereikbaar. De setting aan het meer biedt een panoramisch uitzicht op de bergen Fitz Roy en Cerro Torre. De gastvrijheid van de eigenaren is ongezien.

 

Dag 7-8/ El Chalten regio (B,L,D)

De lodge voorziet in alle activiteiten. De omgeving leent zich uitstekend om te gaan wandelen. Ontdek de prachtige natuur met indrukwekkende gletsjers en azuurblauwe meren. Ook in het hoogseizoen kan je je hier soms nog alleen op de wereld wanen!

 

Dag 9/ El Chalten – El Calafate

Vandaag rij je terug naar El Calafate, de uitvalsbasis voor de Perito Moreno gletsjer. El Calafate is een stadje met mooi uitzicht op het meer Lago Argentino. Je kan de stad verkennen, of een rustige wandeling maken aan Laguna Nimez, een vogelrijk gebied net buiten het standscentrum 

 

Dag 10/ El Calafate – Los Glaciares NP

Vroeg vertrek per boot naar de estancia in Los Glaciares Nationaal Park, over het Lago Argentino en de Brazo Norte doorheen de spectaculaire landschappen van het nationale park Los Glaciares.  De activiteiten op de estancia zijn inbegrepen, gaande van eenvoudige wandelingen over vliegvissen tot een bezoek aan de Uppsalagletsjer per 4x4.

 

Dag 11/ Los Glaciares Nationaal Park

Vandaag spendeer je een volledige dag midden in de indrukwekkende natuur rond de estancia.  Persoonlijke aandacht, zeer goed uitgekiende excursies en de fijne keuken maken een verblijf in deze estancia tot een fantastische mix van actief Patagonië beleven en schaamteloos genieten.

 

Dag 12/ Los Glaciares NP – El Calafate

De hele dag geniet je van deze fascinerende plaats en van de eindeloosheid van het landschap. In de late namiddag  vaar je terug naar El Calafate.

 

Dag 13/ El Calafate – Puerto Madryn

Een privé gids neemt je vandaag per wagen en boot mee naar een van ’s werelds bekendste gletsjers. Perito Moreno gletsjer is meer dan 30 km lang en aan de ‘monding’ 5 km breed. Voortdurend is het gekraak van het ijs te horen, en regelmatig storten grote ijsblokken, soms ter grootte van een flatgebouw, met oorverdovend gedonder naar beneden.  In de late namiddag vlieg je naar Trelew. Pick up huurwagen en rit naar het hotel in Puerto Madryn, de toegangspoort tot Peninsula Valdes.

 

Dag 14/ Peninsula Valdes

Rit via Puerto Piramides naar Punta Delgada, het enige dorp op het schiereiland. Dit is een van de beste plaatsen ter wereld om – tijdens het seizoen – vanaf het vasteland walvissen te spotten. Peninsula Valdes, aan de oostkust van Argentinië, is een paradijs voor natuurliefhebbers. De estancia beschikt er als het ware over een privé kolonie zeeolifanten. De activiteiten binnen het privé reservaat zijn inbegrepen. Wildlife watching tours met biologen, wandeltochten, mountain biking, birdwatching, … 

 

Dag 15/ Peninsula Valdes

Activiteiten van de estancia of op eigen initiatief de peninsula verder exploreren. Via de pinguïn broedplaats aan Caleta Valdes rij je de oostkust af naar Punta Norte. Caleta Valdés en Punta Norte worden gezien als de enige plaats in de wereld waar orka’s opzettelijk stranden. De jagende orka’s kan je – met veel geluk en uren geduld – zien in oktober-november (Caleta Valdes) en maart-april (Punta Norte).

 

Dag 16/ Peninsula Valdes – Buenos Aires

Vlucht van Trelew naar Buenos Aires in de namiddag. Verblijf in een heerlijk, kleinschalig boetiekhotel in de bohemien stadswijk Palermo Soho.  Erg levendige buurt, vooral ’s avonds.

 

Dag 17/ Buenos Aires

Na het ontbijt pikt je privégids je op voor een kennismaking met de hoogtepunten van deze boeiende stad, bijgenaamd Het Parijs van Zuid-Amerika. Imposante stadspaleizen, brede boulevards, typische stadswijken zoals San Telmo, Recoleta, Microcentro, Palermo… Door de eeuwenlange Spaanse kolonisatie heeft de stad een verrassend Europese uitstraling. De Porteños, de bewoners van Buenos Aires, zijn fier op hun stad en de culturele rijkdom.

 

Dag 18/ Buenos Aires

Verdere verkenning van de stad op eigen houtje. Misschien waag je je aan een initiatie tango dansen?

 

Dag 19/ Buenos Aires – Huiswaarts

Internationale retourvlucht naar Parijs of Amsterdam, of via een Europese hub naar Brussel.

 

Dag 20/ Aankomst in België

Richtprijs (obv. 2 personen): vanaf 11.995 USD per persoon

 

Inbegrepen

 • Alle luchthaventransfers waar nodig (waar je niet over een huurwagen beschikt)
 • Accommodatie, op basis van logies en ontbijt.
 • In de estancias en bij enkele dagtochten zijn de lunch en het diner inbegrepen.
 • De vermelde activiteiten en toegangsgelden – behalve in Torres del Paine – makkelijk op eigen houtje het park te verkennen
 • Lokale Engelstalige gidsen zoals aangegeven
 • Boot transfers naar de lodges
 • Huurwagen in Patagonië: Suzuki Gran Nomade of gelijkwaardig, incl one-way verhuring
 • Huurwagen op Peninsula Valdes: Renault Duster 4x4 of gelijkwaardig

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale en lokale vluchten en taksen
 • Annulatieverzekering- en bijstandsverzekering (sterk aan te bevelen)
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen
 • Andere maaltijden dan deze hierboven vermeld
 • Dranken
 • Brandstof huurwagen

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Bert Uyttenbroeck       056/60.58.58       bert@atlasreizen.be

close
close