238582455

Australië - Arkaba in de Flinders Ranges

Een goed stuk in de outback ten noorden van Adelaide ligt de ruwe Flinders Ranges, een bergplateau waarin de vulkanische activiteit zelfs voor een leek valt te ontwaren. Verborgen in de heuvels rondom ligt Arkaba. Tot voor enkele jaren een working sheep farm.

De laatste schapen werden enkele jaren terug afgevoerd, het accent ligt nu volledig op natuurherstel- en behoud. Na twee eeuwen extensieve veeteelt laat dat herstel zich letterlijk aanschouwen. Geweldig intrigerend. En het brood komt hier nu op de plank dankzij een van de beste kleinschalige lodges in Australië, en de hieraan verbonden beroemde Arkaba Walk.

De Arkaba Homestead Lodge is kleinschalige luxe. 8 lage kamers in de voormalige boerderij. Een handvol toegewijde, zeer persoonlijke staff, Australische stijl. Overheerlijke maaltijden, van het ontbijt tot het diner, door de chef in de open keuken terwijl je kijkt bereidt. Een selectie van de fijnste wijnen, je verblijft hier all-in.

GM Brendon Bevan’s Zuid-Afrikaanse geest heeft zich met verve weten te integreren in deze Australische outback. Zijn gevatte persoonlijkheid en passie voor ruwe, uitgestrekte natuur maken hem tot de perfecte gastheer. Samen met zijn team doopt hij je onder in een bad met de Australische spirit.

Wandelen

De 4-daagse Arkaba Walk is een van de beroemde Great Walks of Australia. Schitterende natuur, glorieus camperen. Informeer ernaar!

Praktisch

Beste reistijd voor dit deel van Australië is maart tot oktober. Blijf minstens drie nachten. Combineer heen- of terugweg naar Arkaba met een nacht stopover en exploratie van de Clare en Barossa wijnvallei. Wil je lange rijtijden vermijden, dan is er een airstrip voor privé charters vlakbij. Van hieruit ook  scenic flights over de Flinders Ranges.

Er is iets met Australië. Is het de ruimte, is het de natuur, zijn het de bizarre dieren of de uitermate joviale mensen. Je zal het zelf moeten ontdekken. Australië is geen vergane glorie, het is ‘glory to be’.

 

 

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Wiet Proesmans       03/331.33.30       wiet@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Companie du Ponant - De Lapérouse

Australië    2018   Sophie De Craene

De ‘Lapérouse’ is in alle opzichten een parel te noemen. Het is het eerste boutique cruiseschip van vijf die Compagnie du Ponant de komende vijf jaar te water zal laten.

Lapérouse weet te verrassen door het enorme ruimtelijke gevoel, een zeer doordachte inrichting met duurzame materialen en oog voor detail. Wat dit schip zo uniek maakt, zijn de infinity pool, de...

Australië - Maria Island Walk

Australië    2017

Net buiten de oostkust van Tasmanië ligt het mooie Maria Island.  Dit spectaculaire eiland ademt niet alleen rust, het is bovendien uniek door de combinatie van haar natuurlijke schoonheid en zeldzame fauna en flora. Naast deze spectaculaire landschappen maak je ook kennis met talrijke getuigenissen uit de geschiedenis door o.a. het bezoek aan de historische nederzetting Darlington.

Vier dagen lang wandel je...

Nieuw-Zeeland - Hollyford track

Nieuw-Zeeland    2017   Aline Temmerman-Uyttenbroeck

De spectaculaire en afgelegen Hollyford Valley is gelegen in het Fiordland National Park op het Zuidereiland. Het Fiordland National Park is het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland. Naast een overweldigende wildernis herbergt deze vallei een rijke geschiedenis.

Gedurende 3 dagen ga je op pad met een kleine groep en een ervaren lokale gids die je laat kennismaken met de diversiteit van...

close
close