Australië - 18-daagse huwelijksreis

Australië Wiet Proesmans

• 18 daagse gevarieerde huwelijksreis in kleinschalige top lodges
• Australische safari in het Kakadu National Park
• Geniet nog na met zon, zee, strand op Lord Howe Island

Het is een hele eer dat je ons jouw huwelijksreis toevertrouwt. Daarom bedachten we een bijzondere mix van enkele Australische top locaties. Je start met onverwachte tropische natuur en wildlife in de Bamurru Plains. Daarna reis je door naar de woeste wildernis van de Kimberley. Je ontdekt er diepe canyons en watervallen. In de outback bezoek je twee wereldberoemde monumenten: Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta. Sluit af met enkele dagen relaxen op het idyllische Lord Howe Island. Het iconische Sydney kan aan het begin of einde van je reis niet ontbreken!

 

Dag 1-2/ Europa – via - Darwin – Bamurru Plains
Met een fixed wing chartervluchtje vlieg je aansluitend door naar Bamurru Plains. Dit unieke safari kamp aan de rand van het Kakadu NP ligt temidden een ‘working cattle farm’. De waterbuffels getijen prachtig in dit overstromingsgebied. Vanuit je canvas bungalow op palen komt de Australische nacht je tegemoet. Het enige risico is dat je hier niet meer weg wilt.

 

Dag 3/ Bamurru Plains
Met een hovercraft en ervaren natuurgids verken je de vloedvlakten. Krokodillen en watervogels alom. Op het drogere gedeelte kan je ook te voet op safari: wallabies, Brumby paarden, luidruchtige kakatoes, … de fauna en flora dringt zich aan je op.

 

Dag 4/ Bamurru Plains
Start de dag met een vroege 4x4 jeep safari met open dak. Bij terugkeer wordt de lunch geserveerd op het terras. De jonge chef tovert hier maaltijden die niet zouden misstaan in de hipste wijk van New York. De huisselectie van wijnen, maken elke maaltijd tot een geneugte.

 

Dag 5/ Bamurru Plains – Darwin – Kununurra
De lodge van Kununurra ligt midden in de droge wildernis op een rotsplateau met uitzicht op de Kimberley. Het beperkt aantal kamers zorgt voor een intieme en romantische sfeer.

 

Dag 6/ Kununurra
Vandaag maak je een cruise in de Chamberlain Canyon. Onderweg toont de gids Aboriginal kunst en wie weet een zoutwaterkrokodil. In de namiddag kan je ontspannen in de Zebedee thermale baden. Nog meer genieten doe je ’s avonds als je privé tafel gedekt staat op de klif: fijnproeverskeuken onder een sterrenhemel. Heerlijk!

 

Dag 7/ Kununurra
Verken de Kimberley te paard of aanschouw het landschap vanuit de lucht tijdens een optionele helikoptervlucht over canyons en watervallen.  Een gourmet picknick lunch en een diner aan de voet van een waterval maken ook op culinair vlak de dag af.

 

Dag 8/ Kununurra – Darwin
Vandaag vlieg je terug naar Darwin en bezoek je kort de stad. De hotelkamer heeft zicht op de haven.

 

Dag 9/ Darwin – Ayers Rock
Vlucht naar Ayers Rock ook wel bekend als Uluru.

 

Dag 10/ Ayers Rock
Leer de oeroude cultuur van de oorspronkelijke bewoners van de streek kennen in het cultureel centrum en bezoek Uluru. Je ziet de zonsondergang in de Kantju Gorge. Als het weer toelaat dineren jullie onder de sterren.

 

Dag 11/ Ayers Rock
Rij naar Kata Tjuta en zie er de zon opkomen in de kloof. De gids vertelt jullie meer over de ecologie en fauna & flora. Bij de Walpa kloof leer je hoe dit kunstwerk van moeder natuur ontstaan is.

 

Dag 12/ Ayers Rock – Sydney
Vandaag vlieg je naar Sydney waar je verblijft in een hotel in de Sydney Harbour, ideaal om deze toch intrigerende stad te voet te verkennen. 

 

Dag 13/ Sydney – Lord Howe Island
Vlucht naar Lord Howe Island. Je verblijft er in een top lodge met spectaculair zicht op zee, de lagune en de bergen.

 

Dag 14/ Lord Howe Island
Geniet van zon, zee, strand of gebruik de mountainbikes van de lodge om de omgeving te exploreren. Je kan wandelen langs het strand, snorkelen, duiken of je laten verwennen in de Spa van het hotel.

 

Dag 15/ Lord Howe Island
De laatste dag aan het Australische strand. Sluit de reis af met een diner bij de zee.

 

Dag 16/ Lord Howe Island – Sydney
Terugvlucht naar Sydney. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij wordt je verblijf in Australië afgesloten met een laatste nacht in Sydney.

 

Dag 17/ Sydney – Europa
Terugvlucht via een Aziatische hub.

 

Dag 18/ Thuiskomst

 

Richtprijs per persoon vanaf:  AUD 14.950,00
o.b.v. 2 samen reizende personen

Exclusief alle vluchten. Contacteer ons voor de specifieke voorwaarden.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Wiet Proesmans       03/331.33.30       wiet@atlasreizen.be

close
close