Azoren - Eilanden van puur natuurschoon

Portugal Patricia Speleers

• 12 dagen, 3 eilanden
• Voor actieve families
• Wandelvakantie


De Azoren, dat zijn 17 eilanden waarvan er slechts 9 bewoond zijn. Elk eiland heeft zijn eigen karakter, maar op alle eilanden tref je de natuurelementen in hun puurste vorm: dramatische landschappen, zwarte lavazandstranden, beboste bergwanden die steil in zee duiken…

Deze rondreis verkent de eilanden São Miguel, Pico en São Jorge. Verken de vele kraters, watervallen en rotsplateaus op een actieve manier. De nadruk van de reis ligt op wandelen, aangevuld met mountainbiken, walvisspotten, rotsklimmen en canyoning. De Azoren bieden een actieve vakantie in mooie natuur.

 

Dag 1/ Brussel – São Miguel (-,-,-)

Vlucht van Brussel naar Ponta Delgada, rechtstreeks of via een overstap in Porto of Lissabon. Je start de reis op São Miguel, het grootste bewoonde eiland, ook wel bekend als “Het Groene Eiland”. Je hotel, gelegen op een meer dan 100 jaar oude ananasplantage, biedt een oase van rust op rijafstand van het centrum van de hoofdstad.

 

Dag 2/ São Miguel (B,L,-)

Start de dag met een boerderijbezoek waar de sympathieke eigenaren je meer leren over hoe hun voorouders hier leefden. Het bezoek wordt afgesloten met een typische lunch. Nadien trek je naar Sete Cidades waar je het bijzondere kratermeer per kajak verkent. Het meer is een van de meest gefotografeerde plekken op São Miguel, je begrijpt snel waarom.

 

Dag 3/ São Miguel (B,L,-)

Deze voormiddag ga je met een sportieve privézodiac op zoek naar walvissen en dolfijnen aan de noordkust, een van de beste plaatsen van het eiland. ’s Middags leer je rotsklimmen op de natuurlijke rotsformaties van Água de Pau. Picknicklunch onderweg.

 

Dag 4/ São Miguel – Pico (B,L,-)

Ochtendvlucht naar het eiland Pico. De gelijknamige vulkaan, met een hoogte van 2.350 meter, is de hoogste berg van de Azoren en van het moederland Portugal. Je logement is een modern wijnhuis gelegen aan de voet van de vulkaan en omgeven door wijnranken. Je maakt een wandeling rond Calheta de Nesquim, waar je meer leert over de voormalige walvisindustrie en kunt afkoelen in natuurlijke rotspoelen.

 

Dag 5/ Pico (B,L,-)

Verken de UNESCO-wijngaarden van Criação Velha per mountainbike, een bijzonder landschap. De tocht start in Mirateca en volgt de kust tot Santa Luzia. Na de lunch trek je terug de wandelschoenen aan. Je stapt van Santana naar Lajido en krijgt onderweg verschillende landschappen te zien, met als hoogtepunt de lavavelden gevormd door vroegere erupties. Lajido is een van de oudste wijndorpen, het voelt bijna als een openluchtmuseum.

 

Dag 6/ Pico (B,-,-)

Dag ter vrije besteding. Geniet van wat rust of verken meer hiking trails op het eiland. Je kan ook een lavatunnel bezoeken.

 

Dag 7/ Pico - São Jorge (B,L,-)

Neem de ferry naar São Jorge eiland. Je wordt opgewacht aan de haven. Vandaag staat een avontuurlijke activiteit op het programma: canyoning. Je navigeert door een rivierbedding, wandelend en zwemmend. Onderweg abseil je van watervallen, klauter je over rotsen of spring je in verfrissende lagunes. Geen voorafgaande ervaring nodig, je wordt uitstekend begeleid. Op São Jorge verblijf je in een toffe cabana op een bosrijk landgoed.

 

Dag 8/ São Jorge (B,L,-)

São Jorge staat bekend om zijn fajãs, kleine kustplateaus aan de voet van een klif. Maak een dagtocht over een wandelpad dat je naar de Fajã da Caldeira de Santo Cristo leidt. Het pad komt later samen met het pad naar Fajã da Caldeira de Cima. Deze fajã is een ideale plek om even af te koelen bij de waterval.

 

Dag 9/ São Jorge (B,L,-)

Vandaag wacht opnieuw een mooie wandeldag. Het pad start bij het windmolenpark Serra do Topo, steekt de Caldeira do Santo Cristo over en eindigt bij Fajã dos Vimes, waar het transport op je wacht om je terug naar het hotel te brengen.

 

Dag 10/ São Jorge - São Miguel (B,-,-)

Binnenlandse vlucht naar São Miguel. Je wordt naar je hotel gebracht waar je de rest van de dag van wat rust kan genieten.

 

Dag 11/ São Miguel (B,L,-)

Sluit je verblijf op de Azoren af met een gemakkelijke wandeling langs de noordkust van het eiland São Miguel. Je begint aan de voet van de Lomba de São Pedro-kerk in Ribeira Grande en neemt een onverharde weg die je naar de oceaan brengt. De wandeling gaat langs uitzichtpunten, watervallen  en een aantal ruïnes. Je ziet ook de oude fonteinen die ooit de dorpen van water voorzagen. Geniet onderweg van een verzorgde picknicklunch aan de kust en zwem aan een vulkanisch strand.

 

Dag 12/ São Miguel – Brussel (B,-,-)

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de retourvlucht.

Richtprijs vanaf: EUR 5.785,00 per persoon
op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen (+12) in het hoogseizoen (juli-augustus)

Inclusief:

 • Luchthaventransfers op de bestemming
 • Alle transfers naar de activiteiten
 • 11 overnachtingen in zorgvuldig geselecteerde hotels
 • Lokale Engelstalige privégids
 • Alle vermelde bezoeken/excursies en bijhorende toegangsgelden
 • Alle maaltijden zoals aangeduid: B = ontbijt, L = middagmaal, D = avondmaal
 • Lunch is op basis van lunchbox
 • BTW

Exclusief:

 • Internationale en lokale vluchten
 • Reisverzekering (sterk aanbevolen)
 • Overige maaltijden en alle dranken
 • Overige (niet vermelde) excursies, persoonlijke uitgaven en fooien

Foto's ©Futurismo

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Patricia Speleers       056/60.58.58       patricia@atlasreizen.be

close
close