Brazilië - Kleurrijk Bahia

Brazilië Bert Uyttenbroeck

• Koloniale architectuur in Salvador, een van de oudste steden van Brazilië
• Hiken en mountainbiken in ongekend mooie landschappen van Chapada Diamantina
• Sluit af aan de paradijselijke stranden van Maraú

 

Bahia is één van de grootste staten van Brazilië en biedt een mooie mix van natuur, cultuur en prachtige stranden. De voormalige hoofdstad Salvador getuigt van het koloniale verleden. Chapada Diamantina is een echte ecobestemming met indrukwekkende tafelbergen, canyons, watervallen en grotten dat je te voet en per MTB ontdekt. Een relaxte strandafsluiter in Maraú maakt de vakantie compleet.

 

Dag 1/ Brussel – via - Salvador 

Vanuit Brussel vlieg je via Lissabon of Madrid naar Salvador. Aankomst ’s avonds. Privé transfer naar het boetiekhotel gelegen midden in de oude stadskern, nabij het Pelourinho plein. Achter de koloniale gevel van het hotel ligt een vintage interieur.

 

Dag 2/ Salvador

Ontdekking van Salvador, de 3de grootste stad van Brazilië. Kuier doorheen de vele smalle straatjes en steegjes, waar de pastelkleurige gebouwen doen denken aan lang vervlogen tijden. Je bezoekt Pelourinho, een belangrijk koloniaal plein waar vroeger slaven werden verhandeld en bestraft en de Heilige Fransiscuskerk, getypeerd door het mooie barokke interieur, afgewerkt met veel bladgoud.

 

Dag 3/ Salvador – Lençóis – Chapada Diamantina NP

Transfer naar de luchthaven. Na een vlucht van 50 minuten kom je in de vroege namiddag aan in Lençois. De lokale gids brengt je naar een uitzichtpunt waar je een goeie eerste indruk krijgen van het unieke Chapada Diamantina Nationaal Park. Check-in in het hotel waar je de volgende 4 nachten verblijft.

 

Dag 4/ Chapada Diamantina NP

Je wordt naar het dorpje Remanso gebracht. De Remanso gemeenschap heeft officieel een statuut van  “quilombo”,  de bewoners zijn rechtstreekse afstammelingen van gevluchte slaven.  De regio is een mountainbikeparadijs: onverharde wegen en avontuurlijke downhills worden afgewisseld met watervallen, tafelbergen en koloniale diamantdorpjes. Na 16km wissel je de mountainbike voor een kano. Begeleid door een lokale Remanso gids geniet je onderweg van prachtige uitzichten op de omringende bergen en natuur. Aankomst in de fazenda (boerderij) voor lunch. Maar eerst nog een korte wandeling naar de Roncador waterval waar je natuurlijke jacuzzi’s treft. In de namiddag terugkeer naar Lençóis per jeep.

 

Dag 5/ Chapada Diamantina NP

Rit naar de Pratinha grot, waar een ondergrondse rivier met kristalhelder water een mooie gelegenheid biedt om te zwemmen en snorkelen. Na de lunch transfer naar Lapa Doce, één van de grootste grotten van Brazilië, voor 1 km lange trekking tussen de stalactieten en stalagmieten. Het lijkt wel een maanlandschap.  Nadien rijden naar Morro do Pai Inácio, een tafelberg aan de rand van het Chapada Diamantina National Park. Een korte maar pittige klim brengt je bij de top voor een 360° uitzicht bij zonsondergang.

 

Dag 6/ Chapada Diamantina NP

Vroeg vertrek voor een trekking langs een oud mijnpad naar de canyons van de Sossego rivier. Het grootste deel van de trail (7km) gaat over grote rotsblokken. De wandeling eindigt aan de indrukwekkende Sossego waterval, waar je kan picknicken, zwemmen en relaxen. Op de terugweg: bezoek aan de Ribeiroa do meio, een zwemvijver met natuurlijke glijbanen.

 

Dag 7/ Lençóis – Ilhéus – Maraú

Bij wijze van afscheid aan deze prachtige regio kan je ‘s ochtends nog een korte wandeling maken naar een waterval in de buurt van Lençóis. Vlucht naar Ilhéus met een tussenstop in Salvador. Privé transfer naar Maraú, zo’n 2u30 rijden. De laatste 20 km gaan over een hobbelige zandweg. Die ben je echter snel vergeten eens Maraú in zicht is. Het landschap wordt gedomineerd door palmbomen, rivieren, natuurlijke poelen, watervallen en… de mooiste stranden van Brazilië!

 

Dag 8-9/ Maraú

Relax dagen. Ideaal om rustig na te genieten van het voorbije avontuur, of net actief te zijn: surfen, stand-up paddleboarden, wandelen langs zoetwater lagunes en mangrove moerassen, …

 

Dag 10/ Maraú – Ilhéus – Internationale retourvlucht

Relax tot aan de transfer naar de luchthaven van Ilhéus. Vlucht via Sao Paulo en een Europese hub naar Brussel.

 

Dag 11/ Aankomst in Brussel de volgende dag

 

Tip: Deze regio leent zich ook uitstekend tot meerdaagse tochten/trekkings! Contacteer ons voor jouw op maat avontuur!

Beste reisperiode: De combinatie van deze 3 bestemmingen is best in Feb-Mrt en Aug-Sep-Okt. Salvador kan het ganse jaar door bereisd worden.

Richtprijs per persoon vanaf:                                                                  4.000USD per persoon
Op basis van 4 samenreizende personen

Inbegrepen in de prijs:

  • Alle nodige transferten
  • Accommodatie zoals vermeld, inclusief ontbijt
  • Alle vermelde activiteiten onder deskundige begeleiding van gidsen
  • Materiaal van de vermelde activiteiten

 

Niet inbegrepen:

  • Internationale vluchten en luchthaventaksen
  • Binnenlandse vluchten en luchthaventaksen
  • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
  • Annulatie- en reisbijstandsverzekering
  • Fooien

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Bert Uyttenbroeck       056/60.58.58       bert@atlasreizen.be

close
close