Brazilië - Over land van Lençóis Maranhenses naar Jericoacoara

Brazilië Bert Uyttenbroeck

• Avontuurlijke road trip
• Uniek woestijngebied bezaaid met lagunes
• Afsluiten op de mooiste stranden van Brazilië

 

Lençóis Maranhenses is een uniek woestijngebied in het noorden van Brazilië, gelegen tussen Fortaleza en São Louis. Niet de witte zandduinen, maar de prachtige lagunes die tussen de zandduinen liggen, maken het zo onvoorstelbaar. Gevuld met azuurblauw water vormen ze een surrealistisch decor voor een verfrissende duik. Deze reis is een road trip die je uitgebreid laat kennis maken met deze regio. Verblijven doe je in kleine stadjes en vissersdorpen onderweg. Na verkenning van de Lençois woestijn, cruisen met 4x4 jeeps, langs ongerepte stranden, zand-en asfaltwegen kom je uiteindelijk aan in ‘Jeri’ (Jericoacoara), waar een van de mooiste stranden van Brazilië op je wacht. Hier kan je dan ook de batterijen terug opladen na deze avontuurlijke reis.

 

Dag 1/ Amsterdam of Parijs – São Paulo – São Luis

Vlucht via São Paulo naar São Luis in Noord Brazilië. Private transfer naar het hotel.

 

Dag 2/ São Luis – Santa Amaro

Na een relax ontbijt transfer naar Humberto de Campos waar je per motorbootjes de rio Periá afvaart. Je passeert langs prachtige, gevarieerde landschappen tot je aan het punt komt waar de dichte vegetatie overgaat in witte zandduinen van Ponta América. Hier begint het Nationaal Park. Dat strekt zich uit over de noordoostelijke kust van Brazilië . Pick nick lunch onderweg.  Aankomst in Santa Amaro in de late namiddag. Gun je zelf vooraleer je gaat slapen een moment om de sterrenhemel te aanschouwen!

 

Dag 3/ Lençois National Park – Santo Amaro 

Exploratie van het minder gekende zuidelijke deel van het park.  Per 4x4 over zanderige wegen naar Espigão. Bezoek aan een lokale Casa de Farinha. Daarna wandel je langs de Rio Alegre richting Betânia. Lunch bij de locals in Betânia waar je meer leert over de lokale gebruiken. Terugrit naar Santo Amaro per 4x4. Onderweg stop je voor de zonsondergang aan Lagoa da Gaviota, één van de grootste lagunes in de regio, de lagune is omgeven door duinen van 20m hoog.

 

Dag 4/ Lençois National Park – Atins

Het spannendste deel van de dag begint in Barreininhas. Je ontdekt de lagunes en de kleinere duinen per quad. Nadien reis je per speedboot naar Mandacaru.  Bij aankomst bezoek aan de vuurtoren die prachtige vergezichten oplevert over het park.

 

Dag 5/ Atins  

Rustige ochtend na de actieve dag van gisteren. Ga voor een ontspannen wandeling. Of indien je het graag actiever hebt, kunnen we een kitesurfles voor je regelen. Na de lunch wandel je naar de Lagoa Verde, die op sommige plaatsen wel 4 meter diep is. De rest van de namiddag breng je door op deze prachtige plek.

 

Dag 6/ Atins – Barra Grande 

Je komt aan in Caburé na een boottochtje van een 30 tal minuutjes. Verder per 4x4 langs de kust van Maranhão’s en dan naar Paulino Neves. Na de lunch ga je aan boord voor een boottocht op de grootste delta van de Americas.  Lunch in een lokaal restaurant waar krab de specialiteit is.

 

Dag 7/ Barra Grande

Volledige dag om te genieten van het strand in Barra Grande.  Je kan er optioneel kanovaren door de mangrove, duiken op zoek naar zeepaardjes of gewoon relaxen. Wie wil kan in de namiddag nog een wandeling ondernemen van ongeveer 2 uur langs het strand naar Cajueiro Beach.

 

Dag 8/ Barra Grande – Jericoacoara

Tijdens de rit naar Jericoacoara moet je de rivier met de ferry over om Rio Coreaú te bereiken. Vanaf dat punt gaat de rit een versnelling hoger, over duinen en stranden met een eerste stop aan Lagoa do Funil. Ga eens de duin af per sandboard! In Bila de Tatajuba maak je een stop voor een frisse duik in de rio Tatajuba. Na de picknick lunch bereik je Jericoacoara,  onderweg nog een korte stop bij een mangrove. 

 

Dag 9/ Jericoacoara

Geniet en relax op het strand van Jericoacoara. Optioneel kan je een buggy huren om de mystieke Pedra Furada te bezoeken. Je kan ook naar het strand van Malhada, een beetje verder weg van de buzz van Jeri.

 

Dag 10/ Jericoacoara – Fortaleza – Amsterdam of Parijs

Laatste relax voormiddag op het strand van Jericoacoara. In de vroege namiddag transfer naar de luchthaven van Fortaleza International airport voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam of Parijs.

 

Dag 11/ Aankomst in Amsterdam of Parijs

Aankomst in de voormiddag.

Prijs op aanvraag, afhankelijk van periode

Inbegrepen:

  • Lokale Engelstalige privé gids zoals vermeld
  • Alle vermelde transfers
  • Accommodatie, inclusief ontbijt
  • De vermelde activiteiten en toegangsgelden


Niet inbegrepen:

  • Intercontinentale vluchten en taksen
  • Annulatieverzekering- en bijstandsverzekering
  • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
  • Andere maaltijden dan deze hierboven vermeld en dranken
  • Fooien


Beste reistijd:
De beste tijd is van maart tot en met september. De lagunes worden gevormd door regenwater. Het regenseizoen begint in januari en duurt tot rond april. In deze tijd kun je beter niet gaan omdat je erg veel regen hebt.


Met rechtstreekse vluchten tussen Fortaleza en Amsterdam of Parijs ben je nu nog sneller terug thuis (vanaf mei 2018).


Tip: Combineer deze reis met een bezoek aan Rio de Janeiro of São Paulo vooraf.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Bert Uyttenbroeck       056/60.58.58       bert@atlasreizen.be

close
close