Canada en USA - Camperverhuur tips voor beginners

Canada Patricia Speleers

* Reserveer vroeg!
Tarieven schommelen volgens vraag en aanbod. Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger.  Bovendien krijg je meestal allerlei interessante vroegboekvoordelen zoals gratis miles, kits, …. Het geld dat je hiermee uitspaart, kan je spenderen aan supertoffe excursies.

 

* Let erop wat in de prijs inbegrepen is en wat niet

Hou er rekening mee dat er achteraf meestal nog taxen, verzekeringen en andere bovenop de huurprijs kunnen komen. Dit is afhankelijk van verhuurder tot verhuurder. Vermijd frustraties achteraf en maak je een beeld van het totale kostenplaatje.

 

* Eerste overnachting

Voorzie voor de pick-up van je mobilhome steeds een of meerdere hotelovernachtingen ter plaatse.
Het is niet toegestaan  om onmiddellijk na de lange intercontinentale vlucht  een mobilhome op te pikken.

 

*Campings vooraf reserveren hoeft niet, maar ...

Rondreizen met een camper biedt je een enorme vrijheid.  Je bepaalt volledig zelf je route en de plaats waar je overnacht.
Sommige nationale parken hebben heel toffe campings die centraal  in het park gelegen zijn.
In het hoogseizoen (juli-augustus) kan  het hier echter  vrij druk zijn en is het  soms moeilijk om nog een kampeerplaats te vinden.
Het is dan ook  aan te bevelen om hier op voorhand te reserveren.

 

* Voor- en naseizoen

Prille lente , Indian Summer …. Alle seizoenen hebben wel hun charme  en niets is leuker dan  buiten het hoogseizoen de prachtige natuur van de USA en Canda te ontdekken. Hou er wel rekening mee dat bepaalde campings sluiten in voor- en  naseizoen of dat er in het voorjaar en het  late najaar sommige wegen of bergpassen gesloten kunnen zijn door sneeuwval  of  andere slechte weersomstandigheden. 
Een goede planning vermijd onnodige omwegen !

 

* Vergeet het tafelkleed niet !

Als ervaringsdeskundige geven wij bij boeking van je mobilhome uitgebreide tips voor onderweg mee.  Gaande van praktische zaken i.v.m. bagage, winkelen onderweg, … tot tips over mogelijke routes.

 

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Verenigde Staten - Kajakken in de swamps van Louisiana

Verenigde Staten    2020   Sophie De Craene

Louisiana heeft een complex ecosysteem van moerassen (swamps), meren, rivieren en kreken (bayou). Een wereld waar asfalt plaats maakt voor water, en billboards voor iconische cipressen. Een sportieve natuurgids die de bayous als geen ander kent toont je de mooiste maar minder gekende plekken per kajak.

De beste momenten om de swamps te verkennen zijn ’s ochtends, wanneer het water nog...

Verenigde Staten - Verblijf op een ranch in The Wild West

Verenigde Staten    2020

The Wild West is met zijn verlaten spookstadjes, prachtige valleien en dramatische bergpieken een bron van inspiratie en een gedroomd decor om te herbronnen. Op een ranch beleef je een heerlijke vakantie.

Zapata Ranch in Colorado is een verborgen parel, gelegen aan de voet van The Great Sand Dunes National Park, een prachtig alpine natuurgebied. De ranch is een actieve ranch...

USA - Met de fiets op verkenning in New Orleans

Verenigde Staten    2020   Sophie De Craene

Wie de gebaande paden verlaat in New Orleans en haar hippe inwoners leert kennen, komt er al snel achter waarom deze stad ‘the Big Easy’ heet. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een fiets en de adresjes die Atlas Reizen ging uitproberen. 

De historische wijk ‘Le Vieux Carré’ spreekt tot de verbeelding. Kleurrijke stadsvilla’s met smeedijzeren balkons en verborgen...

close
close