Canada - IJsberen fotograferen in Churchill

Canada Patricia Speleers

• IJsberen fotograferen in hun natuurlijke omgeving
• Grote kans op noorderlicht
• 7-daags avontuur


Nanuk Polar Bear Lodge ligt naast de ongerepte Arctische wateren aan de Hudson Bay met Canada’s besneeuwde bossen als achtertuin. Deze fotosafari is een absolute aanrader voor fotografie liefhebbers. IJsberen, wolven en tal van andere pooldieren, te midden van winterse landschappen. Dat levert spectaculaire foto’s op! De noordelijke hemel, vrij van luchtvervuiling, biedt uitstekende kansen om het noorderlicht te bewonderen. Dit maakt het avontuur helemaal af!


De acht gastenkamers met eigen badkamer zijn ondergebracht in twee vleugels die verbonden zijn met de eetruimte en lounge, elk met gezellige zithoeken met uitzicht op de baai. Na een lange dag rondtrekken over de toendra kan je achterover leunen in de lounge, bij het vuur met een warme kop thee of een goed glas wijn, in gesprek met nieuwe vrienden of luisterend naar een informatieve presentatie door de gidsen van de lodge.

 

Dag 1/ Voorpret in Winnipeg (-,-,D)

Aankomst in Winnipeg. Je verblijft in een hotel op de luchthaven. ’s Avonds kan je je winteruitrusting passen en ontmoet je de rest van het reisgezelschap tijdens een gezellig diner.

 

Dag 2/ Laat het avontuur beginnen (B,L,D)

Vlucht naar Churchill. Vervolgens per vleugelvliegtuig naar Nanuk Polar Bear Lodge. Deze spannende vlucht van een uur brengt je over het Wapusk National Park en de historische York Factory. Hou onderweg je ogen open voor wilde dieren, waaronder de 'Great Ice Bears'.

Bij aankomst geeft de gastheer een rondleiding in de lodge en installeer je je in je kamer. Een grondige uitleg over de do’s en don’ts in ijsbeerland volgt voorafgaand aan de eerste uitstap. Breng je camera's, harde schijven en statieven in gereedheid om je eerste foto's vast te leggen.

 

Dag 3-5/ Natuurtrekking, ijsberen en prachtige fotografie (B,L,D)

Elke ochtend na een warm ontbijt schetsen de gidsen het plan voor de excursies van de dag. De lodge ligt op een zeer ruige en afgelegen locatie, enkel geschikt voor de fotograaf die urenlang in het veld wil doorbrengen geduldig wachtend op het perfecte moment om de pooldieren van dichtbij te fotograferen. De ligging van de lodge aan de kust is ideaal voor het fotograferen van beren op sneeuw en ijs. Geen garanties, maar de heldere nachten bieden uitstekende kansen om het noorderlicht te zien en fotograferen.
 

Vanuit de veiligheid van het hek rond de lodge kan je het noorderlicht bekijken of van dichtbij kennismaken met de ijsberen en andere wilde dieren die langslopen, even nieuwsgierig naar jou als jij naar hen. Het team houdt het terrein en de lucht in de gaten en zal je wekken als het noorderlicht of een nachtelijke ijsbeer zijn opwachting maakt.
 

Maar voor het zover is, is er tijd om gezellig te aperitieven en te dineren, je neer te vleien bij de open haard, door je fotomateriaal te scrollen en al een eerste nabewerking te doen van je favoriete foto of na te praten over de avonturen van de dag met je reisgenoten. Voor wie niet genoeg krijgt van deze regio, zijn er ook lezingen en diavoorstellingen.

 

Dag 6/ Afscheid vanuit de lucht (B,L,D)

Na een stevig ontbijt, keer je per vliegtuig terug naar Churchill. Hou de camera's klaar voor de terugvlucht, deze biedt uitstekende mogelijkheden voor mooie luchtopnames.

Aangekomen in Churchill trek je met een gids op verkenning in de stad en omgeving. Je leert meer over Churchill's rijke geschiedenis als zeehaven en ex-militaire basis, op stops zoals de Parks Canada tentoonstelling, het Itsanitaq Museum en de Polar Bear Jail. Wie wil kan nog even op souvenir jacht in de cadeauwinkeltjes van Churchill. Slotdiner met de groep.

De vlucht zuidwaarts naar Winnipeg vindt deze avond nog plaats. Overnachting in het luchthavenhotel waar dit avontuur van start is gegaan.

 

Dag 7/ Huiswaarts of extensie

Na een goede nachtrust is het tijd voor de internationale retourvlucht of connectie naar je volgende bestemming.

 

Prijs op aanvraag

Data 2023: 9-15 oktober, 30 oktober-5 november, 3-9 november, 7-13 november

 

Inclusief:

 • 7D/6N arrangement met 4 nachten in Nanuk Polar Bear Lodge en 2 nachten in Winnipeg
 • Retourvlucht tussen Winnipeg en Churchill
 • Retourvlucht tussen Churchill en de lodge
 • Alle maaltijden, excursies en gidsdiensten in Churchill en in de lodge
 • Winteruitrusting

Exclusief:

 • 8,5% taks opgebouwd uit 3,5% provincietaks en 5% federale taks
 • Fooien
 • Intercontinentale vluchten en taksen
 • Eventueel pre/post programma
 • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering

Goed om weten:

 • Uitdagend programma (5-10km wandelen/dag en extreme weerscondities -20 tot -5°C).
 • Er bestaat ook een 8D/7N arrangement. Contacteer ons voor vertrekdata en prijzen. 

Photo credits @Churchill Wild: (1) Chas Glatzer, (2) Ian Johnson, (3) Terry Webb

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Patricia Speleers       056/60.58.58       patricia@atlasreizen.be

close
close