Chili & Bolivia - Grensoverschrijdend avontuur van Atacama tot Uyuni

Chili Bert Uyttenbroeck

• Adembenemende landschappen
• 4x4 tocht
• Actief voor wie wil

Ontdek de betoverende schoonheid van de grensregio tussen Chili en Bolivia met Explora's Travesia Atacama-Uyuni. Explora is in Chili de pionier op het gebied van comfortabele all-inclusive hotels waarbij unieke excursies in kleine groepen en enkel voor de gasten van Explora worden georganiseerd. Het draait hierbij niet alleen om luxe, maar vooral om de ervaring.

 

Met goed uitgeruste 4x4 wagens doorkruis je adembenemende landschappen, van de droogste woestijn ter wereld tot de uitgestrekte Uyuni-zoutvlakte. De doortocht van Atacama naar Uyuni was voorheen enkel mogelijk in extreem eenvoudige logementen. Explora biedt nu sfeervolle mountain lodges aan. Comfortabel zonder franjes, behalve dan het uitzicht dat onbetaalbaar is. Ontdek de grensregio zoals nooit tevoren. Enkele welbereisde Atlas collega’s beamen unaniem: van het mooiste dat ze ooit zagen. Dit moet je ooit eens zelf gezien hebben!

 

Dag 1/ San Pedro de Atacama

Bij aankomst op de luchthaven van Calama word je opgehaald en naar San Pedro de Atacama gebracht, op 1 uur rijden. Je hotel, Explora Atacama, ligt in een afgelegen landschap. Verwelkoming door je gids en bespreking van de komende dagen. Afhankelijk van je aankomstuur kan je vandaag al op verkenning in de onaardse wereld van San Pedro de Atacama.

 

Dag 2-4/ Atacama-woestijn

Verken de droogste woestijn ter wereld. Denk je bij een woestijn meteen aan niets dan zand? Deze woestijn bestaat uit bergen, vulkanen, meren, geisers en warmwaterbronnen, verbluffend mooi. Samen met je gids stel je een programma op maat samen, met activiteiten variërend van lichte wandelingen tot uitdagende bergbeklimmingen. Je kan ook paardrijden, fietsen of verkennen per 4x4. Ga tijdens een heldere nacht zeker sterren kijken in het observatorium van het hotel, een van de beste plekken op aarde om de sterrenhemel te bewonderen.

 

Dag 5/ Grensovergang Chili-Bolivia

Het is tijd om de grens over te steken naar Bolivia. De grenspost, erg afgelegen, is een ervaring op zich. Onder begeleiding van een gids reis je verder door de indrukwekkende landschappen van de Altiplano, waar je geisers, zoutvlaktes, lagunes en flamingo's kunt bewonderen. De dag eindigt bij Ramaditas Mountain, waar je de zonsondergang aanschouwt.

 

Dag 6/ Van Ramaditas naar Chituca

Geniet van de prachtige landschappen terwijl je richting de Uyuni-zoutvlakte reist. Onderweg verken je oude mijnen, valleien en lagunes. Na een verkwikkende lunch aan de Turquiri-lagune, ontdek je de regio te voet of per voertuig voordat je aankomt in Chituca voor een culturele ervaring met de lokale bevolking.

 

Dag 7/ Van Chituca naar Uyuni

Na het ontbijt verken je de omgeving van Chituca, met z’n cactusbos en eeuwenoude terrassen voor landbouw. Je zet de tocht verder langs de Gruta de Las Galaxias. Deze grot biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de Andes. Nadien reis je verder naar de Uyuni-zoutvlakte. Een adembenemend moment wanneer je plots de 10.000km² zoutvlakte aan de horizon ziet verschijnen.  Geniet van een lunch op de zoutvlakte voordat je op verkenning gaat naar Fish Island of een wandeling maakt. 's Avonds kom je aan bij je lodge aan de voet van de Tunupa-vulkaan.

 

Dag 8-9/ Uyuni

Geniet van het unieke uitzicht over de Uyuni-zoutvlakte en kies uit een scala aan activiteiten: wandelingen, 4x4 tochten en fietstochten. Of je nu de veelkleurige hellingen van de Tunupa-vulkaan beklimt, fietst over een deel van de zoutvlakte of dorpen langs de route bezoekt, de herinneringen aan deze regio zullen je altijd bijblijven.

Richtprijs 9D/8N privé arrangement met Explora: 9.100 USD per persoon
o.b.v. 2 samenreizende personen

Inclusief:

 • 4 nachten in Atacama Lodge
 • 1 nacht in Ramaditas Mountain Lodge
 • 1 nacht in Chituca Mountain Lodge
 • 2 nachten in Uyuni
 • Luchthaventransfer in Calama en Uyuni
 • Alle maaltijden, snacks en open bar
 • Activiteiten, toegangsgelden, gebruik van mountainbikes

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten en taksen
 • Pre/post arrangement
 • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven

De route kan ook gestart worden in Uyuni, mits min. 2 acclimatisatienachten boven 2.500m voor aanvang van de Travesia. Heb je wat meer tijd, voeg dan een extra nacht toe in de Mountain Lodges voor een ultieme onderdompeling in deze fantastische regio.

Beste reistijd: Je kan deze reis het ganse jaar door maken, al zouden we januari tot maart vermijden omwille van hoge regenkans.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Bert Uyttenbroeck       056/60.58.58       bert@atlasreizen.be

close
close