China - De Tibetaanse hoogvlakte van Hoh Xil

China Wiet Proesmans

• 7-daagse privé expeditie over de Tibetaanse hoogvlakten
• Uitgestrekte grasvlaktes, ruwe landschappen, hartelijke nomaden
• Levende Boeddhas en kloosters


Met een gemiddelde hoogte van meer dan 4000 meter is deze reis door de provincie Qinghai de ultieme Tibet reis. In de loop van zes dagen stijg je geleidelijk naar het Tibetaanse plateau om uiteindelijk Hoh Xil te bereiken. Deze door UNESCO erkende regio staat bij de lokale bevolking bekend als ‘De Heer van de Tienduizend Bergen’. Onderweg ontmoet je uiteenlopende culturen, reis je door beschermde natuur en geniet je van verbluffende vergezichten. Staar in het oneindige over het grootste meer van China, kruis het pad met Tibetaanse antilopen en eindig je avontuur in Yulshul, een kleine Tibetaanse prefectuur met een legendarische geschiedenis.

 

Dag 1/ Aankomst in Xining (2.500m)

Vandaag kom je aan in Xining, de hoofdstad van de Tibetaanse provincie Qinghai (aka Kokonur) in Centraal China. Transfer naar het hotel. Rest van de dag ter vrije besteding, om te acclimatiseren.

 

Dag 2/ Xining - Dulan (2.800m)

Een lange reisdag over de hoogvlakten brengt je vandaag tot in Dulan (7 uur). Tijdens de rit ga je soms boven de 3.800m boven zeeniveau. Je maakt zeker een stop langs het beroemde Qinghai Meer. Afhankelijk van de tijd van het jaar, zie je onderweg Tibetaanse nomaden. Het Qinghai Meer is gekend om zijn rijkdom aan fauna en flora, ondanks de harde klimatologische omstandigheden en de grote hoogtes.

 

Dag 3/ Dulan - Golmud (2.780m)

Dit rit van vandaag (4 uur) levert bij helder weer mooi zicht op het Kunlun gebergte. Onderweg maak je een fietstocht naar de grafsite van Reshui, dat op de oude Zijderoute lag. Afhankelijk van het seizoen maak je nog stops bij de locals die hier goji bessen telen en ook quinoa. Tijdens de lunchstop bezoek je de voormalige residentie van de 11de Panchen Lama, een klein maar mooi klooster.

 

Dag 4/ Golmud - Chumar Leb (Hoh Xil - 4.300m)
Prachtige rit naar Chumar Leb in Hoh Xil NP (aka Kekexili  - 9 uur). Onderweg zoek je met de gids naar wilde antilopen, ezels, wolven en yaks, die deze moeraslanden bevolken. Deze regio wordt bestempeld als ‘wu-ren-qu’, of ‘zone zonder mensen’. Heel soms kom je een kleine familie nomaden tegen. Je maakt zeker een stop voor een ontmoeting.

 

Dag 5/ Chumar Leb - Yulshul (4.200m)

Bezoek aan een lokale tempel en het omliggende dorp. De monniken van het klooster tonen je graag de gevolgen en de restauratie van de aardbeving in 2008. Bezoek aan lokale families, die je graag inwijden in hun bijzondere levenswijze.  Rit naar Yushu (4 uur).

 

Dag 6/ Yulshul

Yulshul is het belangrijkste stadje binnen de Autonome Yushu Tibetaanse Regio. Er wonen nu voornamelijk Khampa Tibetanen. Ooit telde het stadje meer dan 20.000 kloosterlingen, en nog steeds is het Boeddhisme hier een onafscheidbaar onderdeel van het leven. Bezoek De kora, rond de beroemde ‘mani’ steen loop je niet alleen. Er zijn in de regio zelfs enkele mani stenen die teruggaan naar de 7de eeuw n.Chr.. Wie de energie heeft kan er een trekking heen maken (6km).

 

Dag 7/ Yulshul - out
Transfer naar de luchthaven en/of verderzetting van de reis overland.

 

 

Richtprijs per persoon vanaf:                 USD 3.000,00
Op basis van 4 samen reizende personen.

Inclusief:

  • Vervoer overland met privé 4x4
  • Lokale Engelstalige gids
  • Overnachting in schone, maar zeer basic accommodatie
  • Alle maaltijden

Exclusief:

  • Intercontinentale en binnenlandse vluchten
  • Visum China

Praktisch:

  • Beste reistijd van april tot juni (laagseizoen) en van juli tot oktober (hoogseizoen)
  • Qinghai is een van de 5 provincies van de Tibetaans culturele regio binnen China. Het klimaat en de grote hoogte vraagt om de nodige aanpassing. Lees vooraf dit artikel op onze site.
  • Deze 7-daagse is slechts een voorbeeldroute en kan geheel aangepast worden op jouw maat. Je kan van hieruit verder reizen naar Lhasa, of voor- of nadien een deel van de Zijderoute verkennen. De mogelijkheden zijn legio.

Filmtip:

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Wiet Proesmans       03/331.33.30       wiet@atlasreizen.be

close
close