China - Op zoek naar het originele Shangri-La

China Robin Vanhuysse

• 7-daagse begeleide rondreis 
• Ervaar het mythische walhalla in de Himalaya
• Authentieke inzichten en belevenissen


Shangri-la, een naam die resonantie vindt in het aardse paradijs en zijn weg vindt naar onze moderne wereld dankzij James Hilton's meesterwerk, "Lost Horizon," gepubliceerd in 1933. Hilton verbeeldde een mythisch paradijs diep verborgen voorbij het westelijke deel van de Himalaya, een vallei op het Tibetaanse plateau omringd door mysterieuze bergen, oeroude bossen en serene meren. Hoewel fictief, vond deze inspiratie zijn oorsprong in de verhalen van Joseph Rock, die 27 jaar in deze regio woonde en de cultuur, fauna en flora beschreef. De provincie Yunnan, gelegen in het zuidwesten van China, is een reis waard vanwege haar adembenemende natuur, culturele diversiteit en het gemoedelijke leven in de vallei. Hier lijkt het paradijs allesbehalve een utopie.

 

Dag 1/ Lijiang

Bij aankomst op de luchthaven van Lijiang verwelkoming door je gids en chauffeur. Rit naar het Amandayan hotel, waar je verblijft in een authentieke Chinese suite. Geniet van het landschap in de vallei en ontspan na de lange vlucht met een kopje thee in het theehuis op het terrein. Duik in de lokale cultuur in het dorp of de nabijgelegen tempel. De Naxi-bevolking, afstammelingen van Tibetaanse nomaden, delen er hun rijke tradities: traditionele muziek, sjamanistische rituelen en het animistische geloof Dongba. Een authentieke ervaring om hun taal en unieke karakters te leren.

 

Dag 2/ Daguitstap Wenhaivallei

Verken vandaag de prachtige Wenhaivallei, bekend om haar biodiversiteit en weelderige velden. Thuisbasis van 15 soorten Rhododendronplanten en 20% van alle Chinese vogelsoorten. Na de wandeling ontmoet je een echte sjamaan of Bimo, te midden van de Jade Snow Mountain Range. Hij deelt zijn kijk op het lokale leven en de uitdagingen van de ontwikkeling, een inzicht in de levende geschiedenis van het Yi-volk en hun religie die voorafging aan het boeddhisme in China.

 

Dag 3/ Lijiang - Tacheng

Na het ontbijt rij je naar Tacheng. Leun achterover en geniet van de kenmerkende valleien en bergen van Yunnan. Onderweg stop je bij een pittoresk dorpje voor de lunch en verken je Shigu Old Town, ooit een bruisende marktplaats langs de oude Tea & Horse Road, na de Silk Road de grootste handelsroute van China. Aangekomen in Tacheng verblijf je in een lodge aan de voet van het Tibetaanse plateau, omringd door rijstvelden en wijngaarden.

 

Dag 4/ Nationaal Park Tacheng 

De eerste zonnestralen komen over de horizon en luiden een nieuwe dag in Tacheng in. Je gaat met een lokale natuurgids op zoek naar de stompneusaapjes in het Tacheng National Park, die zich diep in de bergachtige bossen van het noorden verschuilen. Bezoek een lokale boerenfamilie in Hada voor een workshop waar je zelf soyamelk en tofu leert maken, enkele van de belangrijkste voedingsmiddelen voor de lokale bevolking. Onderweg naar het hotel passeer je de Dharmagrot, waar Bodhidharma, grondlegger van het Chan-Boeddhisme, tien jaar naar verlichting zocht.

 

Dag 5/ Tacheng - Shangri-La

Vandaag is het zover, de gids neemt je mee naar het beroemde Shangri-La, voorheen Zhongdian. Gelegen op 3200 meter hoogte was de stad een belangrijk station voor handelskaravanen langs de Tea & Horse Road. Tot op vandaag is het een belangrijk centrum voor de Tibetaanse gemeenschap van Yunnan. Passeer de Dongzhulintempel, het op één na grootste Tibetaans boeddhistische lamaklooster in Yunnan, voordat je in Shangri-La aankomt. Neem de tijd om te wennen aan de hoogte.

 

Dag 6/ Shangri-La

Begin je dag in het Songzanlinklooster, het grootste Tibetaanse klooster van Yunnan. Bekend als Little Potala vanwege de gelijkenis met het paleis van de Dalai Lama in Lhasa. Dwaal tussen de prachtig versierde zalen en aanschouw de monniken in hun dagelijkse bezigheden. Nadien verder naar Pudacuo, het eerste nationale park van China, voor een eenvoudige hike met uitzicht op meren, weiden en riviervalleien. Terugkeer naar de stad.

 

Dag 7/ Shangri-La

Vertrek vanuit de luchthaven bij Shangri-La terug huiswaarts of naar een andere regio in China. 

Richtprijs VANAF 8.000 EUR p.p.
O.b.v. 2 samenreizende personen.

Inclusief:

 • Privéchauffeur-gids 
 • Accommodatie in een combinatie van 4- en 5-sterrenhotels, inclusief ontbijt
 • De vermelde activiteiten en toegangsgelden
 • Lokale overheids- en service taksen
 • Calamiteitenbijdrage

Exclusief: 

 • Internationale vluchten en taksen
 • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering
 • Visum
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Andere maaltijden
 • Fooien 

Beste reistijd van april t.e.m. oktober, met mei en september als hoogseizoen. Juli en augustus kunnen erg warm zijn.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Robin Vanhuysse        056 60 58 58       robin@atlasreizen.be

close
close