Colombia - Off the beaten track

Colombia Aline Temmerman-Uyttenbroeck

• 15-daagse ontdekkingsreis voor jonge avonturiers
• Privé transfers en begeleiding door een Engelstalige gids
• Fietsen door Bogotá en kookworkshop in Cartagena

“Het enige risico is dat je er zal willen blijven.” Dat is de slagzin ter promotie van het land. En gelijk hebben ze. Colombia is nu hotter dan hot. Ideaal wie houdt van natuur, vrijheid, ontdekken en beleven. Colombia verwelkomt haar bezoekers met open armen en schenkt hen niets anders dan heerlijke herinneringen.

 

Dag 1/ Brussel – Bogotá

Vlucht vanuit Brussel, via een Europese hub, naar Bogotá.

 

Dag 2/ Bogotá

’s Morgens bezoek je onder begeleiding van een Engelstalige gids de Paloquemao markt en daarna spring je op de fiets voor een bezoek aan het historisch centrum ‘La Candelaria’.  De tocht voert je onder andere langs de Plaza de Bolivar, de Kathedraal, enkele van de universiteiten die de stad rijk is, en nog zo veel meer. In de namiddag trek je op eigen houtje op verkenning.

 

Dag 3/ Bogotá – Neiva - San Agustín

Je neemt een binnenlandse vlucht naar Neiva waar een transfer je tot San Agustín brengt.  Een vier uur durende rit doorheen een prachtig landschap.  De gids geeft je het nodige woordje uitleg.

 

Dag 4/ San Agustín Archeological Park

Deze voormiddag bezoek aan het San Agustín archeologisch park, Unesco werelderfgoed en gekend om zijn gigantische stenen beelden.  Na de lunch verken je het Colombiaans massief en de Magdalena Rivier.

 

Dag 5/ San Agustín – Neiva – Manizales

Terugreis naar Neiva luchthaven voor een binnenlandse vlucht via Bogotá naar Manizales.

 

Dag 6/ Manizales

Deze voormiddag staan de koffie plantages langs de steile hellingen van deze streek op het programma: in de koffiehacienda Venecia leer je meer over het proces van koffie aan de struik tot koffie in de tas. In de namiddag heb je ruim de tijd om zelf op verkenning te gaan.

 

Dag 7/ Manizales – Valle del Cocora & Filandia – Manizales

Na het ontbijt vertrek je naar de Valle de Cocora waar je een wandeltocht of trektocht te paard kan maken.  De “Quindian wax palm”, de typische boom van Colombia, tekent hier de streek.  Na een stop in een forelkwekerij, reis je door naar het gezellige dorpje Salento voor een kort bezoek.  Transfer naar Filandia waar je gids je op een stadstoer trakteert.  Filandia is een klein traditioneel stadje met koloniale huizen en genoeg koffiebars om de vele koffiesoorten die de streek produceert te proeven.  Terug naar Manizales voor overnachting.

 

Dag 8/ Manizales – Medellín

Na het ontbijt wordt je terug naar Medellín gebracht, een rit die zo’n 4 uur duurt.  De rest van de dag kan je relaxen of wat rondslenteren in deze bruisende stad en erg jonge stad.

 

Dag 9/ Medellín

Vandaag ontdek je Medellín, een stad die een ware sociale transformatie heeft ondergaan in de voorbije jaren.  De gids neemt je een halve dag mee op sleeptouw en brengt je naar de meest symbolische plaatsen van de jaren ’80, toen dit een van ’s werelds gevaarlijkste steden was. Tegenwoordig is het er veilig en zelfs heel fijn toeven!

Je bezoekt er de Pobrado district waar Pablo Escobar ooit woonde. De Barrio Santo Domingo is bereikbaar via een kabelbaan en bekend om het Biblioteca España Park dat met haar komst de hele buurt een nieuw elan gaf.  Sluit de dag af met een bezoek aan La Plazoleta, waar maar liefst 23 sculpturen van Botero de straten decoreren.

 

Dag 10/ Medellín

Je hebt een volledige dag om Medellín verder te ontdekken, op eigen houtje.

 

Dag 11/ Medellín - Cartagena

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Cartagena.  Bij aankomst transfer naar het hotel.

 

Dag 12/ Cartagena

Wie Cartagena zegt denkt meteen aan Gabriel Garcia Marquez en zijn literaire meesterwerken.  Deze voormiddag treed je dan ook in zijn voetsporen. Ontdek enkele van de plaatsen die Marquez in bekende werken vermeldde en plaatsen die voor hem belangrijk waren, zoals de universiteit of de krant waar hij aan zijn carrière begon. In de namiddag heb je tijd om te kuieren door de straten, wat te shoppen of gewoon lekker niets te doen.

 

Dag 13/ Cartagena

Verdiep je in de Colombiaanse cultuur door haar keuken beter te leren kennen en volg een workshop in een lokaal restaurant van Cartagena, waar enkele lokale gerechten leert bereiden. Nadien mag je die uiteraard ook zelf verorberen. Rest van de dag ter vrije besteding.

 

Dag 14/ Cartagena – Bogota – Europa

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Bogota. Aansluitend terugvlucht naar België, via een Europese tussenstop.

 

Dag 15/ Europa – Brussel

Aankomst in Brussel. 
 

 

Richtprijs per persoon: op aanvraag

 

Inbegrepen:

  • Binnenlandse vluchten
  • Privé transfers
  • Overnachtingen in charmante, kleine hotels, inclusief ontbijt
  • Toegangsgelden
  • Engelstalige privé gids

Niet inbegrepen:

  • Intercontinentale vluchten

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Aline Temmerman-Uyttenbroeck       056/60.58.58       aline@atlasreizen.be

close
close