Denemarken - Wandelrondreis Faeröer eilanden

Andere... (Europa)

• Voor wandelaars die houden van een pittige wandeling
• Spot de papegaaiduiker
• Ontdek de kracht van deconnecteren

8-daagse individuele rondreis inclusief 5 begeleide wandelingen op de Faeröer Eilanden, hét paradijs voor natuurliefhebbers! Ontdek van dichtbij de grote vogelpopulatie, de kleurrijke dorpen, de mooie diepe kloven en het uitzicht op de andere eilanden die majestueus boven de zeespiegel uitsteken. Het belangrijkste tijdens deze reis: rust regeert!

 

Dag 1/ Brussel – Vágar

Vluchten Brussel-Kopenhagen-Vágar en ophalen van de huurwagen. Rit naar Gásadalur. Dit geïsoleerde dorp werd als laatste op de Faeröer Eilanden met de bewoonde wereld verbonden door de in 2006 gebouwde tunnel. Geniet van het authentieke karakter en het prachtige uitzicht op het eiland Tindhólm. Overnachting op het eiland Vágar.

 

Dag 2/ Vágar – Mykines – Tórshavn

Maak een daguitstap naar het eiland Mykines. Tijdens de boottocht erheen, langs imposante kliffen, kan je allicht al de eerste papegaaiduikers spotten. Verwelkoming door de lokale gids en wandeling naar de vuurtoren. Onderweg steek je een spectaculaire hangbrug over de Atlantische Oceaan over. Retour per ferry naar het vasteland en rit naar Tórshavn.

 

Dag 3/ Tórshavn – Svínoy – Klaksvík

Rit naar de noordoostelijke eilanden en ferry van Vidoy naar Svínoy. Een gemakkelijke begeleide wandeling leidt naar de Dragin-kaap waar de Engelsen een afgelegen buitenpost hadden tijdens de oorlog. Dit is ook het vogelgebied bij uitstek met de regenwulp, de gouden kievit, de kleine jager, de Noordse stern, de eidereend, de graspieper, de papegaaiduiker en verschillende soorten meeuwen. Tussen de grote stenen en rotsblokken langs de kust zijn ook nesten van zeekoeten te vinden. Terugkeer naar Vidoy per ferry en overnachting in Klaksvík.

 

Dag 4/ Klaksvík – Eysturoy

Met de veerboot van Klaksvík naar het eiland Kalsoy, in de volksmond de “recorder” genoemd, dit komt vanwege de 12 kilometer lange weg die door vier tunnels slingert en de vier dorpen van het eiland met elkaar verbindt. In het dorp Trøllanes ontmoet je de lokale gids bij de bushalte. De gids loopt met je mee naar Kallin. Na ongeveer een uur wandelen komen jullie bij de vuurtoren en worden jullie beloond met een onvergetelijk panoramisch uitzicht. Een eenvoudige wandeling vandaag - circa 3 uur. Breng de nacht door in Eysturoy.

 

Dag 5/ Eysturoy – Slaettaratindur – Tjørnuvik

Vandaag beklim je onder begeleiding de hoogste berg van de Faeröer Eilanden, Slaettaratindur (882m). De wandeling start bij de bergpas Eidisskard en heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Vanaf de top kan je een groot gedeelte van de archipel en omliggende oceaan overschouwen. Een niet te missen ervaring! Overnachting op het eiland Eysturoy.

 

Dag 6/ Eysturoy  -Tjørnuvik – Saksun – Tórshavn

Rit van Eysturoy naar Tjørnuvik. Wandeling naar Saksun die tot de mooiste dorpen van de eilandengroep behoort. Vanaf Tjørnuviksskard heb je een panoramisch uitzicht over de mooie lagune en zandstranden in de fjord. Het pittoreske Saksun beschikte ooit over een natuurlijke beschermde haven waarvan de ingang intussen is dichtgeslibd. Daarna naar Tórshavn voor overnachting.

 

Dag 7/ Vrije dag in Tórshavn

Verken het historische stadsgedeelte van Tórshavn, wandel over de berg naar het historische centrum van Kirkjubøur of breng een bezoek aan het 900 jaar oude Roykstovan. Ook een wandeling tussen de ruïnes van de Sint Magnus kathedraal en de Sint Ólavs kerk loont beslist de moeite. Geniet van de lokale keuken, er zijn tal van restaurantjes waar je terecht kan voor een stukje lekkere verse vis. Laatste overnachting in Tórshavn.

 

Dag 8/ Tórshavn – Vágar – Brussel

Rijd naar het stadje Midvágur waar een historisch wandelpad leidt naar Trælanípan (optioneel op eigen houtje). Geniet onderweg van het geluid van de golven en het gezang van de vogels. Volg dit pad langs het grootste meer van de eilandengroep, Leitisvatn, om uiteindelijk te eindigen aan de waterval van Bøssdalafossur. Nadien rit naar de luchthaven en inleveren huurwagen. Terugvluchten Vágar-Kopenhagen-Brussel.

 

Richtprijs (obv 2 reizigers) vanaf: EUR 2650,00 per persoon

Inbegrepen

 • Retourvluchten Brussel-Kopenhagen met SAS in T-klasse
 • Retourvluchten Kopenhagen-Tórshavn met Atlantic Airways
 • Luchthaventaksen
 • Huurwagen categorie A gedurende 7d met onbeperkt aantal km
 • Omnium en diefstalverzekering voor de huurwagen
 • Verblijf in hotels met privé-faciliteiten op de kamer voor 7 nachten, incl ontbijt
 • Tickets voor de ferry naar Mykines
 • 5 begeleide wandelingen zoals beschreven

Niet inbegrepen

 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering (beide sterk aan te bevelen)
 • Tol voor de onderzeese tunnels (ong. 100 DKK - € 14 voor deze reis), ter plaatse te betalen aan de huurwagenmaatschappij
 • Ferry’s
 • Andere maaltijden dan ontbijt
 • Fooien

Opmerkingen

 • De hotels zijn er erg basic, de natuur daarentegen overweldigend.
 • De begeleide wandelingen in dit programma bevatten steile stukken waarvoor een goede fysieke conditie noodzakelijk is. Wind- en waterdichte kledij is aanbevolen omwille van de sterk wisselende weersomstandigheden op de Faeröer Eilanden. De gemiddelde lengte van de voorgestelde wandelingen bedraagt 5 tot 10km.
 • De volgorde van programma kan licht aangepast worden naargelang de periode en beschikbaarheid.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

                

close
close