Egypte - Met de wind in de zeilen

Andere... (Afrika) Jozefien Heyse

• 6-daagse zeilreis op De Nijl
• In het spoor van de farao’s
• Traag tempo met ruimte voor lokale ontmoetingen

De Nijl, Egypte’s levensader die het dorre en droge woestijnland doormidden klieft, was de bakermat van ooit één van de meest rijke beschavingen uit de geschiedenis. De ontelbare archeologische schatten vormen een blijvend eerbetoon aan de zoektocht van de oude Egyptische farao’s naar onsterfelijkheid.

Met de wind in de zeilen reis je in 6 dagen per traditionele Egyptische tweemaster dahabiya van Luxor naar Aswan. Je meert aan bij dorpen, bevroren in de tijd. Smalle straatjes vol marchanderende kooplui op stoffige voeten. Kuddes geiten blatend langs de oevers. Groene graanvelden met irrigatiekanalen. Dit is ‘het leven zoals het is’ langs de Nijl. Een fijne afwisseling met de culturele onderdompeling in het oude Egypte.

Deze reis gaat trager dan de meeste Nijlcruises. Hier ligt de focus op genieten, op authentieke belevenissen, weg van de grote drukte. Geen luide motoren, wel de wind die het tempo bepaalt. De crew beheerst de kunst van het ‘ongeprogrammeerde reisgevoel’. Je beleeft het échte Egypte!

Je reist samen met een kleinschalige internationale groep. Of waarom niet een dahabiya charteren in de beslotenheid van je gezin of vriendengroep? De afwisseling en extra’s zoals vissen, mee de zeilen heisen, zwemmen, ...  vallen ook bij het jonge publiek zeer goed in de smaak.

 

Dag 1/ Esna

In Esna – ten zuiden van Luxor – ga je aan boord van de dahabiya, je unieke ‘hotel op ‘t water’. Na kennismaking met de enthousiaste crew en medereizigers start een eerste exploratie te voet. Esna is een bloeiende handelsstad, vooral bekend om de kleine oude tempel van Khnum. Na een wandeling door de souk vol lekkers, prachtig textiel en andere exotische hebbedingen, geniet je aan boord van het diner. Zonder franjes, maar lekkere lokale keuken met dagverse producten.

 

Dag 2/ El Kab & Edfu

El Kab was ooit de hoofdstad van Opper-Egypte. Het is de thuisbasis van de tempel van Nekhbet, evenals een rij versierde graven die met de grootste precisie in de helling van de bergen zijn uitgehouwen. Te voet wandel je langsheen een lieflijk vissersdorpje naar de necropolis. 's Middags wordt het anker uitgeworpen in Edfu, de thuisbasis van de uitstekend bewaard gebleven Grieks-Romeinse tempel gewijd aan de god Horus. De tempel bereik je per paard en kar. Terug aan boord wordt het anker gehesen. Met de wind in de zeilen vaar je naar een mooi eiland te midden de Nijl.

 

Dag 3/ Zeilen & zwemmen

Het is uniek om te zien hoe het leven langs de Nijl zich bij het opgaan van de zon ontvouwt. Weg van het massatoerisme leeft de bevolking van visvangst, akkerbouw, het bewerken van papyrusriet en alles wat de Nijl nog meer te bieden heeft. Geniet van het schouwspel dat zachtjes aan je voorbij glijdt. In de namiddag kan er gezwommen worden in de rivier. Bij het ondergaan van de zon maak je een mooie wandeling door een vallei vol rotsblokken bedekt met oude Egyptische hiërogliefen en eeuwenoude inscripties. 's Nachts gaat de dahabiya voor anker nabij de verlichte tempel van Gebel Silsileh, een bijzondere aanblik.

 

Dag 4/ Gebel Silsileh

Vandaag vaar je daar waar de Nijl - tussen twee bergketens gekneld - op haar smalst is. Enkel kleine dahabiyas mogen hier halt houden. Na een bezoek aan de kleine tempel van Horemheb en een wandeling door de zandsteengroeven, blaas je uit in een charmant theehuis. Wie wenst kan een shisha (waterpijp) proberen. De namiddag breng je door al zwemmend en genietend.

 

Dag 5/ Kom Ombo

Op een prachtige plek aan de Nijl ligt de vervallen, maar toch indrukwekkende Grieks-Romeinse tempel van Kom Ombo. Deze was opgedragen aan 2 goden: de valkgod Haroëris en de krokodillengod Sobek. In het kleine krokodillenmuseum kom je te weten waarom dit dier zo’n belangrijke rol gespeeld heeft in de geschiedenis van het oude Egypte.

 

Dag 6/ Aswan

Geniet nog een laatste ochtend op het dek. In de verte rijst de imposante brug van Aswan voor je op. Dit is het eindpunt van een prachtige zesdaagse. Aswan ligt aan het mooiste deel van de Nijl, waar de woestijn tot aan de oevers rijkt en overal eilandjes opdoemen. Ontspannen en voldaan neem je afscheid van je crew.

 

Richtprijs (obv 2 reizigers) vanaf: EUR 1.850,00* per persoon
*Afhankelijk van het zeilschip uit de vloot, het seizoen en kamertype.

Inclusief:

 • Verblijf op basis van vol pension
 • Alle vermelde activiteiten en toegangsgelden
 • Transfer van Luxor naar Esna, bij aanvang van de cruise

Exclusief:

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Andere transfers dan deze hierboven vermeld
 • Dranken
 • Fooien voor de crew
 • Eventueel pre- of postverblijf
 • Eventuele visumkosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering (beide sterk aan te bevelen)

Periode: Deze cruise kan in principe het ganse jaar door, al is onze zomer wellicht voor velen te heet. Best vermijd je ook de Ramadanperiode.

Uitbreiding: De mogelijkheden voor of na de cruise zijn legio. Van het bruisende Caïro met de Piramides van Gizeh tot de avontuurlijke Westelijke Woestijn, van het koraal van de Rode Zee tot de culturele schatten van de tempels in het Nijldal, van de kosmopolitische Alexandrië tot de Dam bij Aswan en het hierdoor gevormde Nassermeer. Of waarom geen combinatie met Israël of Jordanië?

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Jozefien Heyse       056/60.58.58       jozefien@atlasreizen.be

close
close