Griekenland - Het andere Kreta

Andere... (Europa) Sophie De Craene

• Authenticiteit
• Genieten
• Cultuur, natuur, strand
• Het goede leven


Kreta staat vooral bekend als strandbestemming. Het binnenland toont echter een heel andere wereld, één met een 4000 jaar oude geschiedenis en een unieke natuur. Oude beschavingen zoals de Minoïsche cultuur, de Grieken, de Romeinen, Byzantijnen, Venetiërs, … lieten allemaal hun stempel na. Er waait ook een nieuwe wind, zonder de tradities te verloochenen. Kijk maar naar de wijnbouw: Het afgelopen decennium hebben enkele Kretenzische families kennis opgedaan in het buitenland, om zo eeuwenoude wijngaarden nieuw leven in te blazen.


De geïsoleerde locatie bezorgde Kreta de grootste biodiversiteit van Europa. Dorre bergachtige streken worden afgewisseld door groene kloven, eeuwenoude versterkte steden vormen vandaag een gezellige uitvalsbasis om afgelegen azuurblauwe stranden en baaien te ontdekken, smalle kronkelende wegen voeren door authentieke dorpen en prachtige kloosters, waar het leven nog steeds op het tempo van vervlogen tijden verloopt. Geen openluchtmuseum, maar authenticiteit.

Dag 1/ Brussel – Heraklion

Vlucht naar Heraklion en privé transfer naar hotel Domes of Elounda.

 

Dag 2/ Elounda
Bezoek aan het wondermooie Spinalonga (UNESCO) met een privé caïque, een traditionele vissersboot uit de Egeïsche regio. De gids vertelt meer over dit kleine eiland met een interessante geschiedenis. Nadien varen en zwemmen in de schilderachtige baai. Picknick op een afgelegen strand.

 

Dag 3/ Elounda
Verkenning van het binnenland. Bezoek aan de Penagia Kera kerk met schitterende fresco’s. Nadien rondkuieren in Kritsa, een bergdorp met smalle straten, witte huizen en gezellige tavernas op schaduwrijke pleintjes. Bezoek aan een olijfgaard van een traditioneel familiebedrijf. Uiteraard met tasting!

 

Dag 4/ Elounda – Rethymnon
Rit naar Heraklion. De gids laat je het Venetiaanse gedeelte van de stad en het archeologische museum zien. Opnieuw in de bergen in, lunch je in één van de beste wijnhuizen van het eiland.. Aansluitend ontdek je de ruïnes van het Paleis van Knossos, het decor voor vele legendes uit de Griekse Mythologie.

 

Dag 5/ Rethymnon
Bezoek aan het Arkadi klooster, voor de Kretenzers het symbool voor een eeuwenlange strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid. Verder het recent geopende museum van Eleftherna, dat de archeologische vondsten herbergt van de opgegeven Minoïsche stad Apollonia. Erna naar Margarites, een schilderachtig wit bergdorpje met idyllische panorama’s, Venetiaanse gebouwen en Byzantijnse kerken. Bezoek één van de pottenbakkerijen, een ambacht die hier al generaties lang wordt uitgevoerd.

 

Dag 6/ Rethymnon
Vrije dag om te genieten van dit historische hotel, dat in de 18de eeuw de olijfperserij was van het Arkadi klooster. De hotelkamers zijn ondergebracht in de oude huizen van de voormalige werknemers.. Geen enkele kamer is dus identiek. De vergezichten zijn hier fenomenaal, de stilte oorverdovend en de mogelijkheden om te wandelen eindeloos.

 

Dag 7/ Rethymnon – Chania

Rit naar Chania, zonder twijfel één van de mooiste steden van Kreta. Een Nederlandstalige gids toont jullie deze parel aan de Egeïsche Zee, met haar Venetiaanse haven en Ottomaanse huizen.

 

Dag 8/ Chania
Het zuidwesten van Kreta is het meest groene gedeelte van het eiland en wordt gekenmerkt door vele kloven. Met gids trek je één van deze kloven in. De bekendste, en volgens kenners ook de mooiste, is de Samaria kloof, tevens ook de langste van Europa. Andere kloven zijn vaak even spectaculair en toegankelijker, waaronder de Ímbros-kloof. Met een beetje geluk krijg je de zeldzame kri kri te zien. Deze soort komt enkel in Kreta voor, en deze kloven vormen hun favoriete habitat.

 

Dag 9/ Chania
Met een privé boot vaar je vanuit Chania naar het uiterste westen van het eiland, naar één van de mooiste maar moeilijkst bereikbare stranden: Balos. Hier zou je bij momenten denken dat je in de Caraïben bent. Lunch aan boord.

 

Dag 10/ Chania – Brussel
Privé transfer naar de luchthaven van Chania. Afhankelijk van het vertrekuur kan er een stop ingepland worden aan het prachtige, en nog steeds bewoonde klooster van Agia Triada.

 

Richtprijs vanaf: 5.520,00 EUR per persoon

op basis van 4 personen

 

Inbegrepen

 • Overnachtingen in kleinschalige top accomodaties, op basis van logies en ontbijt
 • Alle transfers en verplaatsingen met privé chauffeur
 • Alle bezoeken onder begeleiding van Engelstalige/Nederlandstalige privégidsen
 • Alle inkomgelden
 • Privéboot Spinalonga met picknick
 • Privéboot Balos Beach met lunch aan boord
 • Hike in Samaria of Imbros kloof

 

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

close
close