Hongarije - Budapest met de fiets

Moeilijke keuze, eerst de Pest of eerst de Buda? Budapest is té veelzijdig. Twee rivieroevers, twee totaal andere werelden. Uiteindelijk besluiten we per fiets “the best of both worlds” mee te pikken!

Snel en efficiënt!  En eens je de 5th avenue in New York per fiets getrotseerd hebt, is Budapest een eitje! De stad draagt nog de littekens van een turbulente geschiedenis, als bezoeker word je daar soms ook te onpas op gewezen. Maar de mensen zijn er vriendelijk en bijzonder gastvrij. De stad bruist.

Ook ’s avonds is het nachtleven er zeer levendig.  Voor elk wat wils.  Vanavond pikken we een opera mee, en dan staat morgen plots een concert van een nationaal gekende charmezanger op het programma.  Je laten meenemen door het toeval. Het moet kunnen.
Dag drie kiezen we dan ook om te herbronnen in één van de vele badhuizen die Boedapest rijk is. Het ene blijkt al wat toeristischer uitgebaat dan het andere, maar allemaal zijn het pareltjes qua architectuur. En zeg nu zelf, dit moet je toch gedaan hebben!?

Budapest is dus zeker een aanrader voor wie de klassiekers onder de City Trips reeds achter de rug heeft!

Atlas Reizen organiseert uiteraard ook graag jouw individuele reis op maat naar Budapest en Hongarije. Contacteer ons voor meer info en een persoonlijke afspraak.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Robin Vanhuysse        056 60 58 58       robin@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Panama - Paradijselijk avontuur in Islas Secas

    2023   Jozefien Heyse

Een cluster van veertien privé eilanden weg van de bewoonde wereld aan de Stille Oceaankust van Panama. Een van de eilanden herbergt het Islas Secas resort, de andere zijn ongerept. Met een maximum van 24 gasten en een verblijf in je eigen villa – casita genoemd - vind je hier ultieme rust in een paradijselijke setting. De casitas liggen verscholen in...


,

Cuba - Havana zonder make-up

    2020

De in Havana wonende diplomaat-schrijver Herman Portocarero neemt je mee naar één van ’s werelds meest fascinerende steden: Cuba’s broeierige hoofdstad Havana, maar dan het échte Havana, zonder make-up. Hij leerde de stad van binnenuit appreciëren, en verloor er zijn hart.

Havana zonder make-up, het boek over ‘zijn’ Havana, is opgebouwd uit 78 korte stukjes waar je in willekeurige volgorde...

close
close