IJsland - Winters avontuur met vrienden

Ijsland Xavier Dejans

• 7-daagse self-drive met privé excursies
• Vulkanen, gletsjers en het Noorderlicht
• Boottochten, snorkelen en super-jeeps

Ijsland is een bestemming met uitgestrekte, spectaculaire en ruige landschappen.Verken met een huurwagen op eigen tempo het land van gletsjers, eindeloze meren en heetwaterbronnen. De prachtige natuur zal je bij elke rit verbazen. En met een portie geluk krijg je het Noorderlicht te zien. 


Dag 1/ Brussel – Reykjavík

Vanuit Brussel vlieg je rechtstreeks naar Reykjavík met Icelandair. Pickup van je huurwagen en rit naar Reykjavík, waar je de rest van de namiddag de stad kan verkennen. Na het vroege diner haalt de gids je op voor de jacht per motorboot op het Aurora Borealis, ook wel bekend als het Noorderlicht.


Dag 2/ Reykjavík

Vrije dag om de hoofdstad op eigen tempo te verkennen. ’s Avonds maak je per Super Jeep een tocht naar de kust ten zuiden van de stad. Als het weer meezit, kan je ook vanavond genieten van het spectaculaire Noorderlicht. Het diner van verse zeevruchten en IJslandse kreeft maken de avond compleet.

 

Dag 3/ Þingvellir– Gullfoss – Geysir

Vertrek op self-drive langs de hoogtepunten van de Gouden Cirkel. Het Þingvellir National Park is beroemd om zijn geologische wonderen. De vulkanische heetwaterbronnen zorgen voor spektakel, zoals de naam van Geysir al verraadt. Wie wil kan genieten van de geothermische baden in Laugarvatn. In Gullfoss beneemt de waterval je de adem.

 

Dag 4/ Vulkanische grotten en snorkelen tussen de continenten

Vandaag  waag je je in Gjabakkahellir in een echte lava tunnel. In het Nationaal Park Þingvellir ga je snorkelen in de Silfra Spelonk. Je zweeft onder water letterlijk tussen de twee continentale platen die elk jaar 2 cm uit elkaar drijven. Een onwereldse ervaring, in alle kleurschakeringen die blauw rijk kan zijn.

 

Dag 5/ Eyjafjallajökull & Solheimajökull

’s Ochtends rijd je langs de mooie zuidelijke kust langs de beroemde (of beruchte) Eyjafjallajökull. Op de Solheimajökull gletsjer beleef je een waar ‘blue ice’ avontuur. Nadien rij je verder naar de zwarte zandstranden van de Mýrdalsjökull gletsjer. Overnachting in Vik.

 

Dag 6/ The Blue Lagoon 

Vanochtend rijd je terug naar het schiereiland van Reykjavík, waar je het maanlandschap en de geothermische activiteit langs de ruwe kustlijn verkent. ‘s Avonds neem je een duik in het mooie ‘Blue Lagoon’. Geniet van een onvergetelijke ‘in-water’ massage in het melkachtige blauwe water.


Dag 7/ Reykjavík – Parijs/Amsterdam
Drop off van je en terugvlucht naar Parijs of Amsterdam.

 

Tip! Ben je op zoek naar de ultieme adrenaline kick, dan kan je op dag 3 naar de gletsjer van Langjökull rijden, om er een tocht per sneeuwmobiel te maken. Meerprijs op aanvraag.
 

 

Richtprijs per persoon vanaf:  EUR 1.639 
o.b.v. 4 samen reizende vrienden, in twee 2-persoonskamers
 

Inbegrepen :     

  • 4x4 huurwagen
  • 6 overnachtingen, inclusief ontbijt                                         
  • Toegangsgelden
  • Lokale gids (enkel voor de activiteiten)                                                
  • GPS, wegenkaart en gedetailleerde reisroute

Niet inbegrepen:           

  • Internationale vluchten met Icelandair 

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Xavier Dejans       056/922.226       xavier@atlasreizen.be

close
close