India - Rajasthan, in al zijn kleur

India Wiet Proesmans

• 15daagse rondreis met privégids
• Bruisende cultuur
• Unieke accommodaties

Rajasthan bruist van levensritme. Bussen komen aan wanneer ze aankomen. Heilige koeien zitten in de weg als ze moe zijn. Riksja’s en kamelenkarren rollen voorbij. Winkeliers en sjacheraars geven niet op. Vrouwen in prachtige sari’s halen boodschappen. Een manier van leven die met weinig middelen resulteert in felle schoonheid.


De machtige maharadjas en mogols woonden in rijk gedecoreerde paleizen. Volgepakte straatjes onder stoere forten in Agra, Udaipur en Jodhpur. Achter elke bocht schuilt iets nieuws: havelis of koopmanshuizen, complexe tempels en moskeeën, of beschilderde olifanten en slangenbezweerders als in sprookjes.


Het werk van engelen, feeën en reuzen volgens Kipling en zachtjes ingekleurd door de ochtendzon: het Meherangarh-fort. Het verlaten Fathepur Sikri, een complete middeleeuwse stad van rode zandsteen, onaangeroerd. Apen, vervallen tempels en lianen in de jungle. De Taj Mahal, uit liefde gebouwd, kan je best 's morgens bezoeken.


In het prachtige Rajasthan vind je kleinschalige accommodaties in oude koopmanshuizen en zelfs paleizen van de adellijke families. Ondanks het toegenomen toerisme, dompelt de privégids je onder in de lokale, kleurrijke en nog steeds zeer authentieke cultuur.

 

Dag 1/ Brussel – via – Delhi
Internationale lijnvlucht naar Delhi.

Dag 2/ Aankomst Delhi
Aankomst na middernacht. Transfer naar hotel en overnachting. Late start en licht programma onder begeleiding van een privé gids: verkenning van de hoogtepunten van Old Delhi.

Dag 3/ Delhi – Agra
Vroege start om New Delhi op zijn best te ontdekken. Nadien reis je per trein naar Agra (2,5 uur). In de namiddag bezoek je het imposante Agra Fort en de graftombe van Itmad-ud-Daulah. Wie wil kan vanavond slapen als een Raja, in een suite met zicht op de Taj Mahal (meerprijs op aanvraag).

Dag 4/ Agra – Jaipur
In India heeft de ochtendstond goud in de mond! De zonsopgang op de Taj Mahal maakt dit romantisch bouwwerk nog imposanter. Na het ontbijt rij je naar Jaipur (5 uur). Onderweg bezoek je de archeologische site Fatehpur Sikri, een oude stad aan de kroon van de Mughal heersers. Dineren en overnachten doe je in een heel mooie haveli, een tot boetiekhotel omgebouwd koopmanshuis.

Dag 5/ Jaipur
De gids neemt je mee voor een verkenning van de hoogtepunten van deze levendige stad. Je bezoekt onder meer het City Palace, het Observatory, en duikt de lokale markten en tempels in om het leven van alledag van dichtbij mee te maken.


Dag 6/ Jaipur
Het Amber Fort is een van de mooiste van India. Ook het dorp loont de moeite. In de namiddag rit naar Dera Amer, net buiten Jaipur. Het is een opvang voor enkele olifanten uit de grootstad, op rust. De natuurlijke omgeving is bijzonder, de omgang met de olifanten blijft je bij. Diner in open lucht. Overnachting in Jaipur (wie dat wil kan hier ook in tenten overnachten).

Dag 7/ Jaipur – Jodhpur
Rit naar Jodhpur (5 uur). In de namiddag wandeling door het oude stadscentrum, op zoek naar de wijk van de instrumentenbouwers. Overnachting in een tot boetiekhotel omgebouwd paleis van een lokale koning. Een bijzondere ervaring.

Dag 8/ Jodhpur
Bezoek aan het Mehrangarh Fort en het mooie Jaswant Thada, gebouwd door de Maharaja van Jodhpur aan het einde van de 19de eeuw ter nagedachtenis aan zijn vader. Tijdens het diner wonen jullie een voorstelling bij van de Bhopas. Dit project van de ‘wandelende muzikanten’ hoopt de erfenis van deze uitstervende muziektraditie levend te houden.

Dag 9/ Jodhpur – Narlai
Rit naar Narlai (3 uur). Ook vanavond verblijf je in een oud paleis van een lokale adellijke familie. De ruwe omgeving, het dorp, de trotse mensen dompelen je onder in het hart van Rajasthan. Wie wil kan hier gaan paardrijden.

Dag 10/ Narlai – Udaipur
Rit naar Udaipur (2,5 uur). Onderweg verken je Ranakpur, een pelgrimsoord voor de aanhangers van de Jain religie, dat teruggaat tot de 15de eeuw. Overnachting in een prachtig boetiekhotel een stukje buiten de stad. Desgewenst kan je in het midden van het meer overnachten, in het beroemde en heel bijzondere historische zomerpaleis Taj Lake Palace Hotel (meerprijs op aanvraag).

Dag 11/ Udaipur
Het Paleis van Udaipur is hyper toeristisch en druk. Toch kan een kort bezoek niet ontbreken. De oude stad en de tuinen van Udaipur nodigen uit tot een verkenning te voet. Boottocht bij zonsondergang op het Pichola meer.

Dag 12/ Udaipur – Mumbai
Voormiddag ter vrije besteding. Vlucht naar Mumbai in de namiddag. Overnachting met zicht op de zee.

Dag 13/ Mumbai
Mumbai heeft zoveel te bieden, voor elk wat wils. Op basis van je interesses stellen we het programma hier helemaal op maat samen. Bollywood of shopping, Mahatma Gandhi of andere musea of kunstgalerijen, stadswandeling of culinair genieten.

Dag 14/ Mumbai – huiswaarts
Dag ter vrije besteding (of verdergezet programma op maat met de gids). Je kan je kamer aanhouden tot de transfer in de late avond naar de luchthaven.

Dag 15/ Mumbai – via – Brussel
Nachtvlucht naar je Europese hub. Aankomst in Brussel.

Richtprijs voor het landarrangement vanaf 7.500,00 USD per persoon

Op basis van 2 samen reizende personen.

 

Inbegrepen:

 • Lokale Engelstalige privé gidsen zoals vermeld
 • Alle vermelde transfers in India, A/C Toyota Innova met privé chauffeur
 • Treintickets Kerala Express van Delhi naar Agra
 • Accommodatie zoals vermeld – ook de dayroom op de laatste dag
 • Ontbijt
 • De vermelde activiteiten en toegangsgelden

 

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten (prijs op aanvraag)
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Andere maaltijden dan deze hierboven vermeld, en dranken;
 • Visumkosten India
 • Fooien

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Wiet Proesmans       03/331.33.30       wiet@atlasreizen.be

close
close