Indonesië - Boottocht langs de Komodo archipel

Indonesië Wiet Proesmans

• 8-daagse boottocht per authentieke schoener
• Avontuurlijke exploratie in internationale groep
• Komodovaranen, prachtige baaien, slapende vulkanen, snorkelen

Ten oosten van Bali bevinden zich prachtige vulkanische eilanden en de bijzondere Komodo archipel. Deze formule is zo eenvoudig dat ze bijzonder aantrekkelijk wordt. Je thuis-weg-van-huis is een ruime authentieke pinisiboot, die je naar de mooiste uithoekjes van de archipel brengt, langsheen afgelegen stranden, rustige kustdorpjes, met jungle bedekte bergketens, vulkanen en watervallen. Binnenin heb je een comfortabele cabine met een ‘en suite’ badkamer, maar je brengt zo goed als alle tijd buiten door. Snorkelen met reuzenmanta’s, zeeschildpadden en met een beetje geluk walvishaaien.  Een dichtbij-ontmoeting met de legendarische Komodovaraan, de grootste hagendissensoort ter wereld (helaas met uitsterven bedreigd) is een sublieme ervaring. Een attente, maar zeer discrete crew verzorgt dit avontuur tot in de puntjes. De grootste afstanden worden ‘s nachts overbrugd, terwijl je slaapt. De kapitein staat dan op de brug om uiteindelijk het anker uit te gooien in nog maar eens een schitterende baai of haven. Zo word je elke dag gewekt met een nieuwe verrassing!

 

Dag 1/ Bali

Na aankomst op de luchthaven van Denpasar, kennismaking met de crew die je de komende dagen zal begeleiden. Vandaag bezoek je het eiland en zijn waterpaleizen, oude dorpjes, weelderige rijstterrassen en broeierige jungle. In de namiddag is er vrije tijd om te snorkelen, zwemmen of simpelweg wat te zonnebaden op het strand.
 

Dag 2/ Gili-eilanden

Bekijk de zonsopgang vanaf het strand terwijl de honderden kleine traditionale 'jukung'-vissersboten terugkeren van hun nachtelijke expedities. Je gaat aan boord van het schip om de cruise in te zetten over de Wallace Line, de diepzeegrens die het biogeografische scheidingspunt tussen Azië en Australië. Snorkel door de prachtige koraaltuinen van de Gili-eilanden voor de noordwestelijke hoek van Lombok. ’s Avonds wordt het anker gelicht en koers gezet verder naar de Komodo archipel.
 

Dag 3/ Kenawa

Word wakker voor de kust van het eiland Kenawa onder het wakend oog van de imposante berg Rinjani, de grootste vulkanische piek in Indonesië. Breng de ochtend door met zwemmen, snorkelen en verkennen. Bezoek een dorp van de beroemde Bajao ‘Sea Gypsies’ en zie hoe ze wonen, werken en leven, op en rond het water.
 

Dag 4/ Saleh Bay – Satonda

Je ontwaakt in Saleh Bay, waar je gaat zwemmen met een groep walvishaaien die samenkomt op de visplatforms van de lokale bevolking. Verken het vulkanisch eilandmeer op Satonda Island - waarvan de caldera gevuld is met water van een tsunami –met een kajak of paddleboard.  Een mooie dag wordt afgesloten met een sundowner terwijl duizenden gigantische fruitvleermuizen hun bosschuilplaats verlaten op zoek naar voedsel.
 

Dag 5/ Bewoonde en onbewoonde eilandjes

Op een klein vulkanisch eiland bezoek je een lokale scheepswerf waar traditionele houten pinisiboten met de hand vervaardigd worden. Snorkel over een kleurrijk en levendig koraalrif boven kleine geothermische kloven waar luchtbellen vrijkomen uit de vulkanische kamers onder de zeebodem. Een paar uur varen brengt je bij een verlaten wit zandstrand. Ontdek de prachtige koraaltuinen of wandel naar de top van de omliggende heuvels voor een uitzicht op de omliggende eilanden.
 

Dag 6/ Gili Lawa Darat

Een nieuwe dag start in het meest noordelijke deel van het Komodo National Park. Hoogtepunt van de dag is het zwemmen met reuzenmanta’s, boven een zogenaamde ‘cleaning station’. Kleinere dieren eten er de parasieten, dode huidcellen en bacteriën van grotere zeedieren op en zorgen zo voor een volledig reinigingsproces wat de gezondheid van een manta handhaaft. Als volwaardige ballerina’s zweven deze majestueuze en ongevaarlijke dieren onder je heen.  Sluit de dag af op een mooi strand.
 

Dag 7/ Rinca – Siaba

Bezoek het eiland Rinca, het grootste van de Komodo archipel. Onder begeleiding van een park-ranger ga je op zoek naar de Komodo varanen. Onderweg kom je misschien apen, wilde buffelsen herten tegen.  In de namiddag snorkelen tussen de zeeschildpadden op Siaba Island. Een boeiende dag wordt afgesloten met een lekkere barbecue op een idyllisch eiland.
 

Dag 8/ Terug naar Bali

Bezoek bij een vriendelijke lokale familie. Geniet van de Indonesische gastvrijheid met koffie, betelnoot en een zeer krachtige lokale 'arak'. De sfeer zit goed: een traditionele lokale dans maakt misschien zelfs de eigen heupen los. Na de laatste lunch aan boord word je begeleid naar de luchthaven van Komodo voor je verdere vlucht naar Bali, om de reis verder te zetten, of terug huiswaarts te keren.
 

Richtprijs (obv 2 reizigers) vanaf: USD 3.890,00 per persoon

Inclusief:

  • Alle maaltijden en activiteiten
  • Alle park & concession fees, villages fees, toegangsgelden, wildlife fees, …

Exclusief:

  • Internationale vluchten en luchthaventaksen
  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Annulerings- en reisbijstandsverzekering (beide sterk aan te bevelen)
  • Alcoholische dranken
  • Fooien voor de crew
  • Eventueel pre- of postverblijf
  • Visumkosten

Reisperiode: Cruisen rond deze eilandengroep kan van mei tem september. Tijdens onze winter bevinden deze boten zich Oost-Indonesië, in Raja Ampat. Ook deze routes zijn subliem!

Tip: Verleng je reis met een verblijf op 1 van de eilanden, orang-oetans spotten op Sumatra,… . 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Wiet Proesmans       03/331.33.30       wiet@atlasreizen.be

close
close