Italië - Meerdaagse trekking Drie Valleien van de Dolomieten

Italië Aline Temmerman-Uyttenbroeck

• Wandel door de spectaculaire landschappen van de Dolomieten (UNESCO-werelderfgoed)
• Ervaar de rijke Ladinische cultuur met veel tradities die de Italiaanse Alpen zo uniek maken
• Zuivere berglucht, alpenweiden, bergpassen en schilderachtige paden
• Overnachten in kleine hotels en een echte refugio


Dit wandelavontuur toont je de Dolomieten in al hun schoonheid. Wilde alpenweiden, loof- en altijd groene bossen, soms maanachtig terrein, torenhoge bergtoppen, dramatische kliffen wisselen af met de Zuid-Tiroolse steden Val Gardena, Alta Badia en Sesto. 

 

De Dolomieten staan al lang bekend als een paradijs voor bergbeklimmers en -wandelaars. Tijdens je tocht kom je langs het majestueuze Sella-massief en de opvallende, vaak gefotografeerde pilaren van Tre Cime di Lavaredo. Onderweg hoef je enkel een lichte dagrugzak mee te dragen met de dagelijkse benodigdheden (camera, waterfles en jas). Wandelen doe je zo veel (of zo weinig) als je zelf wilt! De gids geeft je de verschillende opties door, van gematigde routes tot zeer sportieve. Maar zelfs onderweg kan je je route nog wijzigen.

 

Dag 1/ Aankomst in Val Gardena

Aankomst in Val Gardena (1.563m) en check in bij het hotel. Val Gardena, gelegen tussen de bergen van Sassolungo, Puez en het Sella-massief, is vooral bekend vanwege het skiën en rotsklimmen, evenals het houtsnijwerk, dat hier sinds de 17e eeuw bloeide. Afhankelijk van wanneer je aankomt, heb je nog tijd voor een wandeling. Overnachting en diner in het hotel.

 

Dag 2/ Rond Sassolungo en Sassopiatto

Vandaag begin je de reis met een prachtige wandeling om de tweelingformatie Sassolungo-Sassopiatto heen. Een privétransfer voert je naar de Sella-pas (2.180m). Je wandelt over de beroemde Friedrich-August-Weg, onder de prachtige bergen Sassolungo (3.181 m) en Sassopiatto (2.958m). Eeuwenoude herdersroutes brengen je langsheen spectaculaire uitzichten naar Rifugio Sassopiatto en uiteindelijk naar Rifugio Vicenza, voor de lunch. Begin je afdaling langs de grasvelden van Alpe di Siusi naar Monte Pana (5-6 uur wandelen, 16 km, 470 m stijgen en 1.030 m dalen). Langere optie beschikbaar. Overnachting en diner in het hotel in Val Gardena.

 

Dag 3/ Selva – Corvara in Alta Badia

's Ochtends neem je de Dantercepies-kabelbaan naar Passo Gardena (2.120 m). Van hieruit wandel je naar de Passo Cir (2.470m) en via een breder pad op golvend terrein naar de Forcella Ciampai-pas en  Rifugio Puez voor de lunchstop. Je kan de wandeling verlengen met een uur via de Passo Cir naar de Sass Ciampac (2.673 m). De laatste drie uur wandel je bergafwaarts op een panoramisch pad naar de stad Colfosco en vervolgens naar Corvara (1.560m), gelegen in de Alta Badia (Zuid-Tirol) (5-6 uur wandelen 15 km, 780 m stijgen, 1.355 m dalen). Diner en overnachting in het hotel in Alta Badia.

 

Dag 4/ Santa Croce Sanctuary

Vandaag wandel je naar het heiligdom Santa Croce aan de voet van de berg Sasso della Croce. Een privé transfer brengt je naar Pedraces (1.324m) van waar je de plaatselijke stoeltjeslift naar het eerste station (1.840m) neemt. Van hier af stijgt het pad geleidelijk door lieflijk naaldbos en bloemrijke weiden. De kerk van Ospizio Santa Croce (2.045m) is bijzonder fotogeniek. Wandel door het natuurpark Fanes-Sennes-Braies bergafwaarts naar de stad La Villa. De laatste 4 kilometer gaan langs de oevers van de rivier naar Corvara (5-6 uur wandelen 11 km, 350m stijgen, 670m dalen). Diner en overnachting in Alta Badia.

 

Dag 5/ Capanna Alpina – Natuurpark Fanes-Sennes-Braies

Na het ontbijt wandel je richting Armentarola tot Capanna Alpina (1.726m), een restaurant gebouwd net aan de rand van het natuurpark Fanes-Sennes-Braies, in een ongelooflijke omgeving. Na aankomst op Col de Locia (2.069m), kom je in een sprookjesachtige vallei, midden in de bergen. Enkele prachtige uren later bereik je de gezellige rifugio (2.060m), je thuis voor vanavond (~4 uur wandelen 8 km, 564 m stijgen, 229m dalen). Diner en overnachting in de rifugio.

 

Dag 6/ Wandeling van Fanes naar Sennes Plateau

Vanuit de rifugio wandel je naar Rifugio Pederü (1.540m) op de Alta Via 1. Verder naar Rifugio Fodara Vedla (1.965m) in het natuurpark Fanes-Sennes-Braies. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het Croda Rossa-massief (2.818m). Na de lunch wandel je over een stenige, voormalige muilezelroute, door een reeks met gras begroeide bassins bezaaid met struiken en dwergdennen. Met wat geluk spot je er misschien wel marmotten en gemzen. Het laatste deel van je wandeling slingert zich gestaag naar beneden door Arolla-dennen en lariksen naar Rifugio Malga Ra Stua, waar de chauffeur wacht om je naar het hotel in Cortina d'Ampezzo te brengen (~5 uur wandelen ~13 km, 490m stijgen, 860m dalen). Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 7/ Wandeling rond Prato Piazza, van Cimebanche naar Carbonin

Transfer naar Cimabanche, het beginpunt van je trektocht, langs de Val dei Chenópe-vallei. Wandel over het spectaculaire gedeelte onder de noordwand van de berg Croda Rossa en Prato Piazza, gelegen in een idyllische vallei met alpenweiden. Rifugio Vallandro (2.040m) is de perfecte lunchstop met zicht op het Croda Rossa-massief, de Cristallo-groep, de Tre Cime di Lavaredo en het natuurpark van Fanes-Sennes-Braies. Als je de energie er voor hebt, wacht de top van de Picco di Vallandro (2.838m). Na de afdaling naar Carbonin, brengt een privétransfer je terug naar Cortina (bel je chauffeur 1 uur van tevoren) (~4-5 uur wandelen 10 km, 50m klimmen, 560m afdalen. Extra wandeling naar Picco di Vallandro 3,4 km, 860m klimmen, 30m afdalen). Diner en overnachting in het hotel in Cortina d'Ampezzo.

 

Dag 8/ Vertrek

Ontbijt en vertrek op eigen gelegenheid of transfer naar de luchthaven.

 

 

Richtprijs vanaf € 3.975,00 per persoon

Op basis van 2 samen reizende deelnemers en kleinschalige berghotels.

Inclusief:

 • Debrief voor vertrek
 • Kaart van het gebied
 • Overnachtingen zoals aangegeven
 • Ontbijt, lunch pakket en diner, zoals aangegeven
 • Lokale Engelssprekende professionele gids tijdens de wandelingen
 • Bagagetransfer tussen de hotels (niet naar rifugio)
 • Alle taksen
 • Luchthaventransfers zoals aangegeven

Exclusief:

 • Eigen vervoer of vluchten h/t Italië en taksen
 • Andere maaltijden dan aangegeven en alle dranken

Suggesties:

 • Indien je wil verblijven in meer comfortabele boetiek hotels, werken we dit graag op maat uit.
 • Indien je tijdens het wandelen liever geen begeleiding van gids hebt, kan dat ook. Geef desgewenst zeker aan!
 • De reisroute kan variëren op basis van weersomstandigheden, fitnessniveaus van de deelnemers, en/of de aanbevelingen van je berggids.
 • Een korte of langere scenic flight per helicopter, al dan niet van/naar de luchthaven is een onvergetelijke manier om de reis te starten/beëindigen. Prijs en beschikbaarheid op aanvraag. Vluchten in de bergen zijn sterk afhankelijk van het weer en dus niet gegarandeerd.

Beste reistijd: juni tot september 

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Aline Temmerman-Uyttenbroeck       056/60.58.58       aline@atlasreizen.be

close
close